گروه سیاسی: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، پیامی‌خطاب به اجلاس بین‌المللی خلع سلاح در تهران صادر فرمودند.

متن پیام به این شرح است:

بسم‌الله الرّحمن الرّحیم‌
به شما میهمانان محترم که در اینجا گرد آمده‌اید خوشامد می‌گویم. مایه خرسندی است که جمهوری اسلامی‌ایران امروز میزبان اجلاس بین‌المللی خلع سلاح است، به امید آنکه از فرصت فراهم آمده استفاده کرده، نتایج ماندگار و ارزشمندی را که از گفت‌وگو و مشورت با یکدیگر به دست می‌آورید، تقدیم جامعه بشری نمایید.

اتم‌شناسی و علوم هسته‌ای یکی از بزرگترین دستاوردهای بشری است که می‌تواند و باید در خدمت رفاه ملت‌های جهان و رشد و توسعه همه جوامع انسانی باشد. گستره کاربرد علوم هسته‌ای طیف وسیعی از نیازهای پزشکی، انرژی و صنعتی را پوشش می‌دهد که هر یک از اهمیت شایسته‌ای برخوردار است.

به این دلیل می‌توان گفت که فناوری هسته‌ای جایگاه برجسته‌ای در حیات اقتصادی را به خود اختصاص داده است و با گذر زمان و افزایش نیازهای صنعتی، پزشکی و انرژی به طور فزاینده‌ای اهمیت آن بیشتر خواهد شد و به همین میزان، تلاش برای دستیابی به انرژی هسته‌ای و بهره‌گیری از آن نیز افزایش می‌یابد.

ملت‌های خاورمیانه که مانند دیگر ملت‌های جهان تشنه صلح و امنیت و پیشرفت‌اند حق دارند که با بهره‌گیری از این فناوری جایگاه اقتصادی و موقعیت برتر نسل‌های آتی خود را تضمین کنند. شاید یکی از اهداف غبارآلود کردن فضا در مورد برنامه‌های صلح آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی‌ایران این است که مانع از توجه جدی ملت‌های منطقه به این حق طبیعی و ارزشمند خود شوند.

طرفه آنکه، تنها مجرم اتمی‌جهان اینک به دروغ خود را مدعی مبارزه با گسترش سلاح اتمی‌معرفی می‌کند درحالی‌که یقینا هیچ اقدام جدی در این مسیر صورت نداده است و هرگز صورت نخواهد داد. اگر ادعای مبارزه با گسترش سلاح هسته‌ای آمریکا دروغ نبود، آیا رژیم صهیونیستی می‌توانست ضمن خودداری از پذیرش مقررات بین‌المللی در این زمینه به ویژه ان‌پی‌تی،‌ سرزمین اشغال‌شده فلسطین را به زرادخانه‌ای مبدل سازد که انبوهی از سلاح‌های هسته‌ای در آن ذخیره شده است؟

نام اتم به همان میزان که بیانگر پیشرفت دانش بشری است، متأسفانه یادآور زشت‌ترین واقعه تاریخ و بزرگترین نسل‌کشی و سوءاستفاده از دستاورد علمی‌انسان نیز است. هر چند که کشورهای متعددی اقدام به تولید و انباشت سلاح هسته‌ای کرده‌اند که فی‌نفسه می‌تواند مقدمه ارتکاب جرم تلقی شده و صلح جهانی را شدیدا در معرض تهدید قرار داده است، اما فقط یک دولت مرتکب جرم اتمی‌شده است. تنها دولت ایالات متحده آمریکا  است، که ملت مظلوم ژاپن در هیروشیما و ناکازاکی را در جنگی نابرابر و غیر انسانی مورد هجوم اتمی‌قرار داد.

از زمانی که انفجار نخستین جنگ افزارهای هسته‌ای توسط دولت ایالات متحده در هیروشیما و ناکازاکی فاجعه‌ای انسانی با ابعاد بی‌سابقه در تاریخ آفرید و امنیت بشری را با تهدیدی عظیم مواجه ساخت، ضرورت نابودی کامل این سلاح‌ها مورد اجماع قاطع جامعه جهانی قرار داشته است.

استفاده از سلاح هسته‌ای نه‌تنها به کشتار و تخریب گسترده منجر شد، بلکه میان آحاد ملت، نظامی‌و غیرنظامی،‌ کوچک و بزرگ،‌ زن و مرد و کهنسال و خردسال تمایزی قائل نشد و آثار ضدبشری آن مرزهای سیاسی و جغرافیایی را درنوردید و حتی به نسل‌های بعدی نیز خسارت‌های جبران‌ناپذیر وارد نمود و لذا هرگونه استفاده و حتی تهدید به استفاده از این سلاح، نقض جدی مسلم‌ترین قواعد بشردوستانه و مصداق بارز جنایت جنگی قلمداد می‌گردد.

به لحاظ نظامی‌و امنیتی نیز به دنبال دست‌یابی چند قدرت به این سلاح ضدبشری، تردیدی باقی نماند که پیروزی در جنگ هسته‌ای ناممکن و درگیری در چنین جنگی غیرعقلانی و ضدانسانی است. ولی به‌رغم این بدیهیات اخلاقی، عقلانی، انسانی و حتی نظامی،‌ خواست مؤکد و مکرر جامعه جهانی برای نابودی این سلاح‌ها توسط گروه انگشت شماری از دولت‌ها، که امنیت خیالی خود را بر ناامنی همگانی بنا کرده‌اند، نادیده گرفته شده است.

اصرار این دولت‌ها برنگهداری، افزایش و گسترش توان تخریبی این سلاح‌ها، که هیچ کاربردی جز ارعاب و ترور دسته جمعی و ایجاد امنیّت کاذب، مبتنی بر بازدارندگی ناشی از نابودی تضمین شده همگانی نداشته و ندارد، ‌استمرار کابوس هسته‌ای جهان را به دنبال داشته است.

منابع خارج از شمار اقتصادی و انسانی در رقابت غیرعقلانی هزینه شده‌اند تا هر یک از ابرقدرت‌ها توان خیالی پیدا کنند که بیش از 10هزار بار رقیبان خود و سایر ساکنان کره خاکی من‌جمله خودشان را نابود کنند. بی‌دلیل نیست که این راهبرد، بازدارندگی مبتنی بر نابودی تضمین شده متقابل یا دیوانگی نام گرفته است.

برخی از دولت‌های هسته‌ای در سال‌های اخیر از نظریه بازدارندگی در مقابل سایر قدرت‌های هسته‌ای بر مبنای نابودی تضمین شده متقابل هم فراتر رفته‌اند تا جایی که در راهبرد هسته‌ای این دولت‌ها بر حفظ، انتخاب هسته‌ای در برابر  تهدیدات متعارف از سوی ناقضین معاهده عدم اشاعه، تأکید شده است، در حالی که بزرگترین ناقضین معاهده عدم اشاعه،

قدرت‌هایی هستند که علاوه بر‌نقض تعهد خود در ماده 6 معاهده برای خلع سلاح هسته‌ای، حتی در اشاعه عمودی و افقی این سلاح‌ها گوی سبقت را از دیگران ربوده و من‌جمله با کمک به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح‌های هسته‌ای و حمایت از سیاست‌های آن رژیم، در اشاعه واقعی این سلاح‌ها نقش مستقیم و مغایر تعهدات خود بر مبنای ماده 1 معاهده ایفا کرده و منطقه خاورمیانه و جهان را با تهدیدی جدی روبه‌رو کرده‌اند و در رأس این دولت‌ها، رژیم زورگو و متجاوز ایالات متحده آمریکا است.

جا دارد که کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح، ضمن بررسی خطرهای تولید و انباشت سلاح هسته‌ای در جهان، به‌طور واقع‌بینانه راهکارهایی را برای مقابله با این تهدید علیه بشریت ارائه کند تا بتوان گامی‌جدی در مسیر پاسداری از صلح و ثبات جهانی به پیش نهاد.

به اعتقاد ما، افزون بر سلاح هسته‌ای،‌ دیگر انواع سلاح‌های کشتار جمعی، نظیر سلاح شیمیایی و سلاح میکروبی نیز تهدیدی جدی علیه بشریت تلقی می‌شوند.

ملت ایران که خود قربانی کاربرد سلاح شیمیایی است، بیش از دیگر ملت‌ها خطر تولید و انباشت اینگونه سلاح‌ها را حس می‌کند و آماده است همه امکانات خود را در مسیر مقابله با آن قرار دهد. ما کاربرد این سلاح‌ها را حرام و تلاش برای مصونیت بخشیدن ابنای بشر از این بلای بزرگ را وظیفه همگان می‌دانیم.

سیدعلی خامنه‌ای، 27 / فروردین / 1389
1 / جمادی‌الاول / 1431

میهمانان تهران

این پیام را علی‌اکبر ولایتی، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل، دیروز در آیین گشایش نخستین کنفرانس بین‌المللی خلع‌سلاح و منع اشاعه خواند.
در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح که با شعار «انرژی هسته‌ای برای همه، سلاح هسته‌ای برای هیچ‌کس» در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار می‌شود، مقامات و کارشناسانی از حدود 70 کشور جهان، حاضر شده‌اند.

طبق اعلام مسئولان همایش در این کنفرانس 14 وزیر امور خارجه، 10‌معاون وزیر و 8 نماینده از سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شرکت دارند. از این میان ولیدالمعلم وزیر خارجه سوریه، هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق و کمال‌الدین احسان اوغلو رئیس سازمان کنفرانس اسلامی، از سخنرانان نوبت صبح روز نخست کنفرانس تهران بودند. وزیران امور خارجه اندونزی، سنگال و ترکمنستان نیز عصر دیروز به تهران رسیدند.

پیام شهرداران ناکازاکی و هیروشیما

شهردار ناکازاکی در پیامی به کنفرانس خلع سلاح و عدم‌اشاعه، خواستار برچیدن سلاح‌های هسته‌ای از کل جهان شد. در پیام شهردار ناکازاکی آمده است: در اوت سال 1945ساعت 11 صبح شهر ناکازاکی توسط یک بمب اتمی مورد حمله قرار گرفت که در واقع این شهر را به یک ویرانه تبدیل کرد و 37 هزار نفر را در یک آن از بین برد و همچنین تشعشعات آن هنوز هم مردم این شهر را آزار می‌دهد و علاوه بر آن تخریب‌های بسیاری از جانب این بمب اتمی متحمل شد.  

شهردار هیروشیما نیز در پیام مشابهی به کنفرانس بین‌المللی خلع‌سلاح و عدم‌اشاعه، گفت: 65 سال پیش شهر هیروشیما بمباران اتمی را تجربه کرد و ما از آن روز دنبال امحای سلاح هسته‌ای در جهان هستیم.

5 پیشنهاد تهران برای خلع سلاح اتمی‌جهان

رئیس جمهوری اسلامی‌ایران با طرح 5 پیشنهاد برای خلع سلاح جهانی اعلام کرد که ایران آمادگی دارد تا در زمینه مدیریت سازنده در خلع سلاح جهانی کمک کند و همکاری‌های خود را با آژانس ادامه خواهد داد.

محمود احمدی‌نژاد که در آیین گشایش نخستین کنفرانس خلع سلاح هسته‌ای و عدم اشاعه آن سخن می‌گفت، تشکیل کارگروه مستقل بین‌المللی برای خلع سلاح هسته ای و جلوگیری از اشاعه آن از سوی مجمع عمومی‌سازمان ملل را خواستار شد و تاکید کرد: باید در این کارگروه به گونه ای عمل شود که همه کشورهای مستقل در آن عضویت داشته باشند.

او دومین پیشنهاد تهران را برای خلع سلاح هسته ای اینگونه مطرح کرد: باید کشورهای دارنده، استفاده کننده و تهیه کننده سلاح‌های هسته ای از عضویت در آژانس و شورای حکام تعلیق شوند چون حضور آنها باعث انحراف آژانس از ماموریت‌های قانونی خود شده است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: سومین پیشنهاد بنده بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است که باید توسط کشورهای مستقل و فاقد سلاح‌های اتمی صورت گیرد؛ چراکه حضور کشورهای دارنده سلاح اتمی‌به خصوص آمریکا که استفاده از سلاح اتمی‌را موجب امنیت خود می‌داند، نمی‌تواند در تصمیم‌گیری‌های عادلانه کمک کند.

رئیس دولت دهم، تلاش جمعی برای اصلاح ساختار شورای امنیت را چهارمین پیشنهاد خود در زمینه خلع سلاح هسته‌ای خواند و تاکید کرد که ساختار فعلی این شورا ناعادلانه و ناکارآمد است؛

یا باید حق وتو که حقی ناعادلانه و غیر منطقی است حذف شود و یا کشورهای دیگری از آمریکای جنوبی، آفریقا، اروپا و آسیا که مشی مستقل تری دارند دارای حق وتو شوند. او آخرین پیشنهاد خود در زمینه خلع سلاح هسته ای را تشکیل کارگروهی از حاضرین در اجلاس بین‌المللی خلع سلاح تهران به منظور پیگیری مصوبات این اجلاس خواند.

احمدی‌نژاد همچنین خبر داد: ایران به عنوان کشوری که توسط دانشمندان خود از انرژی اتمی‌برخوردار شده است آماده انتقال تجربیات به اعضای حاضر در این نشست و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌است.

کد خبر 105325

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز