به گزارش مهر، فاز دوم نقاشی دیواری لاله اسکندری عصر پنجشنبه نهم فروردین در بزرگراه شهید همت تقاطع بزرگراه شهید ستاری رونمایی شد.
اسکندری در مورد این اثر گفت: از اسفند سال قبل کارهای ساخت را شروع کردیم که تا 22 فروردین به طول انجامید و ترکیبی از نقاشی و کاشی است. موضوع آنهم طبیعتی است که به یک نوعی در فضای شهری ما فراموش شده است.
[افسون شهرزاد بر دیوارهای پایتخت]
وی در مورد جزئیات دیگر این اثر توضیح داد: حجم کار 560 مترمربع است که 250 متر کاشی کاری و 110 متر به نقاشی اختصاص دارد. همچنین در کنار اثر قبلی من که سال گذشته نصب شد قرار گرفته است.
البته دوست داشتم تمام فضای دیوار زیرپل را کار کنم که به دلیل وسعت زیاد و اینکه بخشی از دیوارها را پوشش گیاهی پوشانده بود تنها بخشی از دیوار برای طراحی در نظر گرفته شد اما در کل از نظر فضای طراحی نزدیک به همان اثر پارسال است.
این بازیگر در مورد برخی از مجسمههایی که چندی است در سطح شهر به سرقت رفتهاند و لزوم مراقبت بیشتر از آثار تجسمی توضیح داد: باید سطح فرهنگ عمومی را بالا ببریم و به مردم در حفظ و نگهداری آثاری که برای آنها ساخته میشود آموزش دهیم.
اینها یک اثر ملی نیست ولی برای کل مردم ساخته شده و شهری است. به همین دلیل وقتی قرار است شهر آنها زیباتر شود و رنگ و لعاب تازهای به خود بگیرد باید سعی کنیم در نگهداری آثار کوشا باشیم.
اسکندری همچنین در مورد آثار تجسمی موجود در شهر گفت: همینکه آثاری برای زیبایی شهر نصب میکنیم حرکت قشنگی است فقط به نظر میرسد کمی سلیقهای در این زمینه عمل شده است. با این حال همینکه رنگی به فضا داده است جای تقدیر دارد.
وی سپس به هزینه ساخت چنین آثاری اشاره کرد: کارهایی از این دست نسبت به طرحهای مشابه خود خیلی پرهزینه نیست به خصوص در برابر بودجههایی که صرف کارهای دیگر میشود. خوشبختانه در چند وقت اخیر فعالیتهای خوبی انجام شده است که امیدوارم ادامه پیدا کند.
روزبه اسکندری، برادر لاله اسکندری و مدیرعامل شرکت اجراکننده طرح نیز گفت: طرح در 560 مترمربع بر دیوار روگذر شهید ستاری و در مدت 35 روز اجرا شد. عملیات زیرسازی آن را از 25 بهمن شروع کردیم. متاسفانه چون فقط شبها برق داشتیم بخش زیرسازی آن در شب انجام شد و بخش کاشی به صورت مجزا در کارگاه اجرا و به تدریج در محل نصب شد.
وی افزود: این طرحها از اغتشاش بصری جلوگیری میکند و میتواند به شهروندان آرامش بدهد. به نظرم شهرداری در این دو سه سال اخیر در این حوزه خیلی خوب فعالیت کرده است.
اسکندری در مورد آثار تجسمی که در سطح شهر مورد تخریب یا سرقت قرار میگیرند، اظهار داشت: باید از طریق فرهنگی عمل کنیم. کاری از دست مجریان طرح برنمیآید. نمیتوانیم دائم نگهبان در کنار آثار بگماریم تا مراقب باشند. مردم باید خودشان متوجه شوند که این کارها متعلق به آنها است و شهر را مثل خانه خودشان بدانند.
رز شاه قلی، سرپرست گروه کاشی کاری این طرح گفت: کاشیها اجرای یک گروه چهار نفره بود که تحت نظارت خانم اسکندری کار را در یکماه اجرا کردیم.
وی با بیان اینکه در اجرای فاز اول نقاشی دیواری نیز حضور داشته است، در مورد خصوصیات کارهایی که در سطح شهر نصب میشوند افزود: از نظر کیفیت و رنگ باید مورد پسند عموم باشند. طرحها باید سادهتر از آثاری باشند که در نمایشگاهها عرضه میشوند تا تسط عموم درک شوند. از نظر اجرا هم باید استحکام و حفظ شرایط فیزیکی آن برای طولانی مدت در نظر گرفته شود.
شاه قلی ادامه داد: ما برای حفظ آثار، دور تا دور تمام کار را از چسب رزین استفاده کردیم تا از نفوذ و فرسایش کار جلوگیری کنیم و به همین دلیل اثر سنگینتر شد. قطعاتی نیز که در کارهای دیواری استفاده میشود درشتتر است چون کل اثر باید بزرگتر باشد.