دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۸۹ - ۱۹:۴۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: پزشکان در یک بیمارستان کودکان در کالیفرنیا اولین شواهد در مورد احتمال نجات جان بیماران با استفاده از یک سیستم الکترونیک برای دادن دستورات پزشکی به دست آوردند.

به گزارش خبرگزاری رویترز پس از اینکه از سال 2007 این سیستم الکترونیکی در این بیمارستان به راه افتاد، میزان مرگ و میر در آن 20 درصد کاهش یافت که معادل 36 مورد مرگ و میر کمتر در طول یک سال و نیم است.

دکتر کریس لانگ‌هورست از دانشگاه استانفورد و بیمارستان کودکان لوسیل پاکارد در پالو آلتوی کالیفرنیا که یافته‌هایش در این مورد در ژورنال Pediatrics منتشر شده است، گفت: "این میزان کمترین میزان مرگ و میر مشاهده‌شده در یک بیمارستان کودکان است. بنابراین این سوال مطرح می‌شود که اگر این سیستم الکترونیکی در سطح ملی اجرا شود، جان چه تعداد افراد نجات پیدا می‌کند."

یک گزارش انستیتوی پزشکی آمریکا در سال 1999خطاهای پزشکی را مسئول مرگ 44 تا 98 هزار نفر در هر سال در این کشور دانست. بسیاری از بیمارستان‌های آمریکا از آن هنگام  "سیستم ورود کامپیوتری دستورات پزشک" (COPE) را به راه انداختند تا میزان خطاها را کاهش دهند.

 چنین سیستم‌هایی به پزشکان امکان می‌دهند که تا نسخه‌های دارویی را بدون تاخیر برای داروسازان بفرستند و داروساز هم از مشکل خواندن دستخط خرچنگ و قورباغه پزشکان راحت می‌شود.

گرچه از هر 10 بیمارستان در آمریکا سه تای آنها از سیستم COPE استفاده می‌کنند، تا به حال نشان داده نشده بود که این سیستم واقعا باعث کاهش مرگ و میر می‌شود. حتی  بیمارستانی در پیتسبورگ در سال 2005 گزارش کرده بود پس از به کارگیری این سیستم شمار مرگ کودکان افزایش یافته است.

 نیز ماناچمی، کارشناسان تکنولوژی اطلاعات و سیاستگذاری بهداشتی در دانشگاه آلباما در برمینگام در این باره می‌گوید: "چند بررسی قبلی در این باره وجود دارد که از رویکرد مشابهی استفاده کرده  و عکس این نتیجه را به دست داده بودند. نتایج این بررسی‌ها باعث تعجب من شده بود."

به گفته ماناچمی مباحثه د رمورد اینکه آیا سیستم COPE  واقعا سودمند است، همچنان ادامه خواهد یافت و با یک بررسی این بحث پایان نخواهد یافت.

 به گفته لانگهورست آنچه باعث شد سیستم COPE در بیمارستان کودکان پاکارد نتیجه‌بخش باشد، به کاری دقیق و با طراحی درست آن بوده است.او گفت بیمارستان که بودجه کلی آن 600 تا 700 میلیون دلار است، 50 میلیون دلار صرف این پروژه کرد.

هنگامی که پژوهشگران در این بیمارستان داده‌های مربوط به هشت سال را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که با به کارگیری COPE میزان مرگ و میر از اندکی بیشتر از یک مرگ به ازای هر 100 بیمار مرخص شده به حدود 0.7 مورد کاهش یافته است.

 به گفته لانگهورست، این سیستم همچنین به دکترها کمک کرد تا از انجام برخی از اعمال پزشکی غیرلازم مانند انتقال خون – که د راین بیمارستان بیش از حد مورد استفاده قرار می‌گرفت- اجتناب کنند.

با اینکه مشکل است ثابت کرد که COPE    به طور مستقیم مسئول کاهش مرگ و میرها بوده است- چرا که ممکن است سایر اصلاحات در همین دوره زمان باعث کاهش مرگ و میر شده باشد- اما پژوهشگران می‌گویند حداکثر تلاش خود را کرده‌اند تا سایر عوامل دخیل را کنار بگذارند.

لانگهورست گفت با وجود این یافته‌های نویدبخش، در مورد فراخوان رئیس‌جمهور اوباما برای به کارگیری سریع سیستم الکترونیک در بیمارستان‌های کشور تردیدهای دارد.

او گفت: "این کار بوسیله کارشناسان باتجربه انجام شود که تعداد آنها در کشور خیلی زیاد نیست."

کد خبر 106575

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز