ایران و یازده کشور دیگر جهان بیانیه‌ای مشترک در ممنوعیت کامل حملات به تأسیسات هسته‌ای و تاکید بر حق مسلم و بدون تبعیض همه کشورها در توسعه و استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز صادر کردند.

بیانیه

به گزارش همشهری‌آنلاین، جمهوری اسلامی ایران به همراه روسیه، چین، بلاروس، بورکینافاسو، کوبا، اریتره، نیکاراگوئه، نیجر، پاکستان، تاجیکستان و زیمبابوه، روز جمعه یک آبان (به وقت محلی نیویورک) در جریان هشتاد و یکمین نشست کمیته اول مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بیانیه مشترکی درباره ممنوعیت تمام اشکال حمله و تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی قرائت کردند.

کشورهای همبانی این بیانیه، بر حق مسلم و بدون تبعیض همه کشورها در توسعه و استفاده از انرژی هسته‌ای صلح آمیز تأکید کرده و حمله یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای را نقض اصول منشور ملل متحد، حقوق بین الملل و اساسنامه آژانس عنوان کرده‌اند.

این کشورها با استناد به قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هشدار دادند که چنین حملاتی پیامدهای سنگینی برای ایمنی و امنیت هسته‌ای داشته و تهدیدی جدی برای اعتبار نظام پادمان آژانس و معماری جهانی عدم اشاعه است.

این کشورها تأکید کردند که تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف حمله یا تهدید به حمله قرار گیرند و سکوت در برابر چنین حملاتی، هنجارهای بین‌المللی را تضعیف کرده و خطر عادی سازی آنها را افزایش می‌دهد.

در پایان این بیانیه، از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواسته شده با مخالفت صریح و قاطع با هرگونه حمله یا تهدید به حمله علیه تأسیسات هسته‌ای، برای تقویت ایمنی و امنیت هسته‌ای و همچنین حمایت از استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای متحد شوند.

کد خبر 1079648

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مجامع‌ جهانی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 5
  • نظرات غیرقابل انتشار: 3
  • سردار US ۲۰:۳۹ - ۱۴۰۵/۰۸/۰۲
    5 12
    بزرگترین خطر در دنیا وجود صهیونیستهاست. انها از جنگ و کشت و کشتا ر بین تمام ملتهای دنیا، از جمله اروپایی ها و امریکایی ها لذت میبرند. جنگ روسیه و اکراین هم صهیونیست ها راه انداختند و حالا گیر کردند.