به گزارش واحد مرکزی خبر، در این ایستگاهها، مواد آلاینده مونواکسیدکربن، ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون، اکسید ازت، دی اکسید گوگرد، ازن و هیدروکربنهای سمی و سرطان زا همچون تولوشن، ا و 3 بوتادین و ترکیبات زایلن دریافت و اندازه گیری میشود.
این ایستگاهها به صورت خودکار و 24 ساعته، اطلاعات مربوط به مواد آلاینده را دریافت، اندازه گیری و برای سنجش نهایی به مرکز دیتا سنجش آلودگی هوای تهران ارسال میکند.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در حاشیه این مراسم گفت: هدف از نصب و راه اندازی ایستگاههای جدید، پوشش کامل و سنجش و کنترل کیفیت هوای همه نقاط شهر تهران است.
یوسف رشیدی با بیان این که برای راه اندازی این پنج ایستگاه جدید، 750 میلیون تومان هزینه شده است، افزود: با توجه به وسعت شهر تهران لازم بود، ایستگاههای جدید راه اندازی تا تصویر کاملی از وضع آلایندهها تهیه شود تا از این طریق برنامه ریزی لازم نیز صورت گیرد.
وی گفت: تهران چند سالی است که با دو پدیده زیستی و آلودگی مواجه است.
رشیدی افزود: یکی از آنها فصل گرم سال وآلودگی ناشی از ذرات گرد و خاک کشورهای عربی همچون عراق و سوریه و دیگری وارونگی هوا در فصل سرما و افزایش آلایندههای مونواکسید کربن خودروها است.
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: تا پایان امسال، 5 ایستگاه جدید سنجش آلودگی هوا دیگر نیز در تهران راه اندازی میشود که با راه اندازی آنها، شهر تهران دیگر نیازی به ایستگاه جدید نخواهد داشت