گروه دانش و سلامت: بیش از 95 درصد از اسباب بازی‌های موجود در بازار ایران، چینی است، درحالی‌که واردات اغلب این نوع اسباب بازی‌ها به کشورهای دیگر ممنوع شده است

در غیاب کنترل‌های بهداشتی،  بازار ایران شاهد حضور انبوه اسباب بازی‌هایی است که به مواد سمی نظیر سرب،  جیوه، آرسنیک و کروم آلوده بوده و همین امر باعث شده تا خطرات بزرگی سلامتی کودکان ایرانی را تهدید کند.

چندی پیش مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران،  با اعلام اسامی 27 برند اسباب‌ بازی غیراستاندارد و مخرب گفت: با توجه به ضرورت استاندارد اجباری اسباب‌ بازی، متأسفانه نتایج آزمون از 27 نمونه اسباب‌ بازی موجود در بازار نشان داد که تمامی اسباب ‌بازی‌های آزمون شده از کیفیت بسیار پایینی برخوردار بوده و حتی برخی از آنها از مواد بازیافتی تولید شده است که استفاده از آن برای کودکان بسیار خطرناک و مضر است.

وی افزود: انواع سرویس آشپزخانه،  بازی و سرگرمی،  دوچرخه،  ماشین باری،  تلفن قلکدار، چرخ و فلک،  چرخ خیاطی،  پروانه،  عروسک،  باغ وحش،  تفنگ،  تیر و کمان، ،  کیسه بوکس، کالسکه عروسک،  قلک کلبه‌ای فلزی، ارگ،  ماشین کنترلی و موبایل آلوده و مسموم با برند‌های مختلف توسط کارشناسان این اداره شناسایی شده است.

به گفته وی اسباب بازی از 2جنبه مشخصات فیزیکی و مکانیکی و وجود فلزات و عناصر سنگین در آن مانند سرب، جیوه، آرسنیک و کروم بررسی می‌شود و اقلامی هم به‌ویژه در میان اسباب‌بازی‌های وارداتی بوده‌اند که دارای عناصر سرب و کروم بیش از حدمجاز و مشکل‌زا برای کودکان بوده‌اند.

گفتنی است چند سال پیش در آمریکا نسبت به بیش از 20میلیون اسباب بازی ساخت چین که حاوی رنگ‌های سربی و اثراتی از نوعی ماده سمی دیگر بودند هشدار داده و اعلام شد که این نوع اسباب بازی‌ها می‌تواند در اثر تماس دست کودکان، منجر به صدماتی به کبد، شش‌ها و سیستم هورمونی بدن آنها شود.

اخیرا نیز حدود یک میلیون قطعه اسباب بازی ساخت چین در آمریکا،  به‌دلیل نگرانی در مورد خطرناک بودن نوع رنگ به کار رفته در ساخت آنها، نامناسب تشخیص داده شده و بازگردانده شد.

آزمایش‌های انجام شده نشان دادکه تولید‌کننده چینی در ساخت این محصول از رنگی استفاده کرده که سرب به کار رفته در آن از حد مجاز بیشتر است. یک شرکت بین‌المللی ساخت و توزیع اسباب بازی نیز اعلام کرد که نوعی قطار اسباب‌بازی ساخت چین با رنگ حاوی مقدار غیرمجاز سرب رنگ‌آمیزی شده و در نتیجه، حدود 1.5 میلیون قطعه از این محصول را از بازار جمع کرده است.

حتی شبکه بی‌بی‌سی خبر داد که رئیس یک شرکت چینی سازنده اسباب بازی که محصولات آن به خاطر احتمال ایجاد مسمومیت در کودکان به‌تازگی از بازارهای آمریکا جمع‌آوری شد، خودکشی کرده است.

بررسی‌های خبرنگار همشهری نشان می‌دهد با توجه به وفور اسباب بازی‌های موجود در فروشگاه‌های ایران که بخش عمده آن از مبادی غیررسمی و قاچاق وارد کشور می‌شود ضرورت نظارت بیشتر اداره استاندارد و وزارت بهداشت بر کنترل این بازار احساس می‌شود. شاید تا زمانی که این دستگاه‌ها بخواهند بر این امر کنترل داشته باشند بهترین اقدام،  خودداری خانواده‌ها از خرید اسباب بازی چینی در کشور باشد.

کد خبر 109610

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز