به گزارش ایلنا در خرداد و تیر ماه هر سال گلهای شقایق سر از خاک بر میآوردند اما هر چه زمان میگذرد از تعداد شقایقها کم میشود. گردشگرانی که برای دیدن دشتهای پر از شقایق به منطقه رینه در شهرستان پلور میروند، گویا فراموش کردهاند که سال دیگری نیز وجود دارد و اگر گلها را بکنند، دیگر دشت شقایقی باقی نمیماند که بهار، به شوق تماشای گلها راهی رینه شوند.
حسین عبیری گلپایگانی، فعال محیط زیستی که چند سال است دغدغه حفاظت از شقایقها را دارد در گفت: برنامه حفاظت از دشتهای شقایق از سال 1384 آغاز شده است و هر ساله در ماههای خرداد و تیر که این شقایقها سر از خاک بیرون میآورند، گروههایی از فعالان محیطزیستی به منطقه رینه میروند تا از دشتهای شقایق حفاظت کنند.
او توضیح داد: در آخر هفتههای این دو ماه این گروههای فعال محیط زیستی به دشت شقایق میروند و از مردمی که برای گشتوگذار به این منطقه آمدهاند، میخواهند که زبالههای خود را به زمین نریزند و گلها را نکنند. آنها با پخش بروشور در بین مردم و نصب پلاکارد در این منطقه گردشگران را از خطراتی که گلهای شقایق را تهدید میکند اگاه میکنند.
این فعال محیطزیستی گفت: اخیرا مشاهده شده که گروهی به صورت هدفمند پیاز گلهای شقایق را میکنند تا برای مصارف دارویی از آن استفاده کنند. اگر کندن پیاز گلها همچنان ادامه پیدا کند تا چند سال آینده هیچ اثری از گلهای شقایق باقی نمیماند.
عبیری گلپایگانی تصریح کرد: مردم محلی میتوانند بهترین نگهبان گلهای شقایق باشند و به همین جهت با شورای شهر منطقه توافقاتی صورت گرفته است و قرار شده شورای شهر گروههای محلی را برای حفاظت از گلهای شقایق آموزش دهند تا این افراد بتوانند در تمام مدتی که گلهای شقایق میرویند از آنها حفاظت کنند.
او ادامه داد: شورای شهر به دنبال این است که در صورت امکان برای کندن گلهای شقایق جریمهای را هم در نظر بگیرد که این جریمه برای کندن هر گل شقایق در حدود دو تا سه هزار تومان است.