شنبه ۱۲ تیر ۱۳۸۹ - ۰۷:۳۳
۰ نفر

علی ابراهیمی: رکود حاکم بر بازار مسکن موجب شده است تا در چند سال اخیر دیدگاه‌های متفاوتی در زمینه کاهش یا افزایش قیمت زمین، خانه و اجاره بها و چشم‌انداز آینده بازار مسکن مطرح شود.

از سوی دیگر با فرارسیدن فصل تعطیلی مدارس و گرم‌ترشدن بازار نقل و انتقال مسکن در حالی که برخی از افزایش نرخ اجاره بها خبر می‌دهند، وزیر مسکن و شهر‌سازی و برخی دیگر از دست‌اندرکاران این بخش مطرح شدن چنین دیدگاه‌هایی را به‌منظور ایجاد جو روانی برای افزایش قیمت مسکن و اجاره بها قلمداد کرده و از ثبات قیمت‌ها در بازار مسکن و اجاره بها خبر می‌دهند.

بازار مسکن در چند ماه اخیر متأثر از برخی مباحث مطرح در زمینه شرایط رونق ساخت و ساز، افزایش یا تثبیت نرخ اجاره بها و احتمال افزایش وام خرید و ساخت مسکن با اما و اگرهای بسیاری مواجه است. در حالی که برخی دست‌اندرکاران بازار مسکن با اشاره به روند نزولی قیمت مسکن و اجاره بها از توفیق طرح مسکن مهر برای تأمین نیاز متقاضیان مسکن خبر می‌دهند، برخی از کارشناسان و فعالان بازار مسکن، چشم‌انداز مبهمی را برای این بازار پیش‌بینی کرده و با اشاره به نیاز سالانه کشور به ساخت بیش از یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی، رکود ساخت و ساز و عدم‌توفیق طرح مسکن مهر در تأمین این نیاز را عاملی در عدم‌کاهش قیمت مسکن و اجاره بها می‌دانند.

این افراد شرایط کنونی حاکم بر بازار مسکن را بیشتر متأثر از شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور و کاهش ساخت‌و‌ساز و خرید و فروش خانه قلمداد می‌کنند.

یک کارشناس بازار مسکن با اشاره به وضعیت عرضه و تقاضا در بازار مسکن گفت: آنچه اکنون در مورد ساخت انجام می‌شود، انحصارا مربوط به طرح مسکن مهر بوده و تأثیر چندانی بر بازار ندارد تا منجر به رونق اقتصادی بخش مسکن ‌‌شود.

احمد‌رضا سرحدی با بیان این مطلب به ایسنا، گفت: اگر دولت بتواند به سازندگان عمومی بخش مسکن تسهیلات ساخت قابل انتقال به خریدار پرداخت کند، آنگاه می‌توانیم در بخش مسکن شاهد رونق منطقی باشیم. آنچه طی روزهای اخیر تا حدودی خوش‌بینی را نسبت به وضعیت بازار ایجاد کرده شایعاتی است که درباره بالارفتن مبالغ تسهیلات خرید مسکن شنیده می‌شود که هنوز اطلاعیه رسمی‌ای درباره آن منتشر نشده است.

سرحدی با بیان اینکه در بخش مسکن حوزه اجاره از رکود متأثر نشده چرا که نیازمندان این حوزه همچنان به‌دنبال اجاره‌نشینی هستند، افزود: میزان اجاره بها نسبت به سال گذشته تا حدودی افزایش یافته اما چشمگیر نیست. با این وجود بازار خرید و فروش مسکن به‌دلیل نابسامانی‌های موجود در وضعیت اقتصادی همچنان در رکود به سر می‌برد و بهبود وضعیت بازار مسکن در حوزه خرید و فروش در آینده نزدیک ممکن نیست.

رونق نسبی بازار

این در حالی است که برخی دیگر از کارشناسان از رونق نسبی بازار مسکن خبر داده و معتقدند که در طرح مسکن مهر دولت جایگزین بخش خصوصی شده و حضور انبوه‌سازان در بخش‌هایی از این پروژه به خروج تدریجی بازار مسکن از رکود عمیق منجر شده است.
مینو رفیعی با بیان این مطلب به مهر گفت: با اجرا شدن طرح مسکن مهر سرمایه‌گذارانی که به‌علت رکود عمیق در بازار مسکن از فعالیت خود کنار کشیده بودند، اکنون به‌عنوان انبوه‌سازان وارد بازار مسکن شده‌اند.

احتمال افزایش وام مسکن

از سوی دیگر چندی پیش وزیر مسکن و شهرسازی با اعلام چند شرط برای افزایش سقف وام خرید مسکن، شایعه افزایش اجاره بها را رد کرد. علی نیکزاد در مورد اینکه آیا مجلس با نمایندگان وزیر مسکن و شهرسازی برای افزایش سقف وام خرید مسکن رایزنی‌هایی داشته یا خیر به فارس گفت: سیاست ما در ارتباط با افزایش وام خرید مسکن این است که تثبیت بازار از بین نرود، اما اگر بررسی‌های کارشناسی ما با درنظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور و توان مالی دولت افزایش سقف وام خرید را ایجاب کند حتما تصمیم مقتضی گرفته خواهد شد.

نیکزاد در زمینه افزایش 30درصدی نرخ اجاره‌بها نیز گفت: اوج جابه‌جایی مستاجران و تغییر و تحول اجاره‌بها در فصل تابستان است اما در فروردین ماه اعلام شده که اجاره‌بها افزایش یافته است که اصلا چنین چیزی نبود. درخصوص افزایش نرخ اجاره بها تعدادی افراد سودجو بار روانی را تبلیغ می‌کنند که اجاره بها گران شده است تا اجاره‌بها گران شود.

کد خبر 110832

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار راه و مسکن

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز