«تماس با مشترک مورد نظر در این لحظه امکان پذیر نمی باشد.» این عبارتی آشنا برای کاربران تلفن همراه در ایران است. اما به تازگی گروهی از دانشمندان استرالیایی از فناوری استفاده کرده اند تا امکان تماس با تلفن همراه حتی در مناطقی که تحت پوشش آنتن های موبایل نیست، فراهم شود. شاید با توسعه این فناوری روزی برسد که دیگر نشنویم: «موبایلم آنتن نمی ده»
محققان مدرسه علوم رایانه ای دانشگاه فلایندرز در آدلاید این فناوری را با استفاده از تداخل «وای- فای» که به طور عادی در اتصالات اینترنتی کاربر دارد توسعه داده اند.
در این فناوری با کمک تداخل وای- فای و بدون نیاز به سیگنالهایی که از یک نقطه مرکزی (آنتن) صادر شده اند می توان صدا را منتقل کرد.
در حقیقت در برخی از مناطق دور افتاده و بیابانی مرکز استرالیا نه از طریق دکل های آنتن و نه از طریق ماهواره دریافت سیگنالهای موبایل میسر نیست. این تلفن جدید دارای یک مینی آنتن داخلی است که به آن امکان میدهد از طریق وای فای با تلفنهای دیگر ارتباط برقرار کند و یک شبکه اختصاصی ایجاد کنند.
اکنون با استفاده از این فناوری سیگنال می تواند بین تلفنهای همراه مختلف منتقل شود هرچند درحال حاضر از فاصله چند صد متری امکان انتقال صدا با این روش وجود دارد اما در آینده با افزودن فرستنده ها و تجهیزات جانبی جدید می توان مسافت تحت پوشش و کیفیت صدا را ارتقا داد.
براساس گزارش ABC NEWS، این محققان در این خصوص اظهار می گویند: «با استفاده از تداخل وای- فای که امروزه بسیاری از تلفنهای همراه به آن مجهز هستند می توانیم صدا را انتقال دهیم. این سیستم می تواند در توسعه یک شبکه اضطراری تلفنهای همراه در زمان وقوع بلایایی چون زلزله که در آنها ممکن است دکلهای آنتنهای موبایل آسیب ببینند مورد استفاده قرار گیرد.»
این محققان می افزایند: «این سیستم می تواند در زمان وقوع زلزله تنها پس از مدت چند دقیقه ارتباطات موبایل میان گروههای امدادرسانی و مردم منطقه را برقرار کند.»
به گفته دکتر پل گاردینر استفان، این تلفنها در یک منطقه دورافتاده که معمولا تلفنهای همراه نمیتوانند سیگنال داشته باشند و مطلقا هیچ زیرساخت یا پشتیبانی برای تلفنها وجود نداشت، با موفقیت آزمایش شدهاند.
بر اساس گزارش دیلی تلگراف، بعید است این تلفنها جایگزین سیستمهای تلفن همراه فعلی شوند اما میتوانند با آنها یکی شوند تا ارتباط بدون امکان خرابی را ایجاد کنند.