هرچه کاربران اینترنتی با سرعت بیشتری به یک سایت در اینترنت دسترسی داشته باشند احتمال بیشتری وجود دارد که از آن استفاده کنند، در نتیجه شرکت صاحب این سایت و شرکت تلفن یا اتصال کابلی که دسترسی به این سایت را فراهم میآورد درآمد بیشتری به دست خواهند آورد. در این حالت وب سایتهای کوچکتر که نمیتوانند از عهده پرداخت هزینههای اتصال اینترنتی سریعتر برآیند؛ ضرر میکنند
شرکت های مخابراتی همچنین قصد دارند با استفاده از خطوط تلفنی DSL برای اتصال دادن کاربران به سرویسهایی مانند "ویدئوی درخواستی" (VOD) جای پای محکمتری در بازار تلویزیون کابلی به دست آورند.
گوگل به همراه اپل، مایکروسافت، آمازون و دیسنی تحت نام " اتحاد کاربران و ابداعگران باند وسیع" اردوگاه مخالفان بیطرفی شبکهای را تشکیل میدادند.
مجلس نمایندگان امریکا لایحه ارتباطات راه دور را تصویب کرده است بدون آنکه متمم پیشنهادی اتحاد مخالفان در جهت "بیطرفی شبکهای"(net neutrality) را به اجرا بگذارد. این متمم ضرورت رفتار یکسان با ترافیک اینترنتی بدون توجه به "منبع" یا "مقصد" را تضمین میکند و اجازه نمیدهد شرکتهای مخابراتی و اتصال کابلی دسترسی به شبکههای اینترنتی پرسرعت خود را محدود کنند.
موضوع بحثبرانگیز "بیطرفی شبکهای" در واقع این است که آیا سرویس دهندگان اینترنتی(ISP) اجازه اعمال حقوق آزادی بیان شرکتی( شخص حقوقی) را به نفع دسترسی به محتوای شبکه دارند یا خیر؟
دیوان عالی آمریکا همیشه این حقوق را به رسمیت شناخته اما با شدت کمتر ی نسبت به حقوق اشخاص حقیقی برخورد کرده است. بحث این است که آیا باید با ISP ها به عنوان حاملان عمومی مانند شرکتهای قدیمی تلفن رفتار کرد؟
اما از دیگر سو؛ شرکتهای مخابراتی و اتصال کابلی که خودشان هم ISP هستند میخواهند آزادی آنها برای سرمایهگذاری بیشتر در خطوط پرسرعتتر برای انتقال محتوای کیفی تضمین شود و مدعیاند که در صورت فشار طرفداران بیطرفی شبکهای برای استفاده برابر از پهنای باندشان سرمایهگذاری در این حوزه ؛ کند خواهد شد.
در مقابل طرفداران بیطرفی شبکهای به موارد قبلی اشاره میکنند که در آنها ISP ها مانع دسترسی به محتوای سایتهایی شدهاند که منتقد آنها بودهاند. کمیسیون بازرگانی سنا پس از جلسات استماع سه روزه ؛ این متمم را تصویب نکرد.
Times Online,June 30 ,2006