به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر نسرین سلطانخواه سه شنبه 19 مرداد در نشست معاونت علمی با وزیر آموزش و پرورش در خصوص طرح شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) با ابراز امیدواری از اینکه با برگزاری این جلسه زمینه های اجرایی شدن این طرح در کشور فراهم شود، افزود: استعدادهای برتر از سرمایه ها و ذخایر ملی هر کشور است از این رو نظام جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا با هدایت این استعدادها آنها را برای رسیدن به افق 1404 آماده کند.
وی از حمایت های بنیاد ملی نخبگان برای دانش آموزان مستعد محروم خبر داد و اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان علاوه بر اجرای وظایف خود می تواند اقداماتی را برای حمایت از دانش آموزان انجام دهد در این راستا دانش آموزان نخبه ای که دارای مشکلات مالی باشند، با معرفی وزارت آموزش و پرورش بورسیه می شوند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اعطای جایزه تحصیلی و فراهم کردن زمینه های لازم برای پویایی این دانش آموزان را از برنامه های حمایتی این بنیاد نام برد و ادامه داد: این حمایت ها خارج از چارچوب طرح شهاب از سوی بنیاد ملی نخبگان به این دسته از دانش آموزان اعطا می شود.
وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان به منظور هدایت و جذب استعداداهای برتر ایجاد شد، اظهار داشت: این بنیاد برای شناسایی این استعدادها در مقاطع مختلف برنامه های گوناگونی را تدوین کرده است. البته قبل از ایجاد بنیاد ملی نهادهای دیگری چون سازمان استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان در این راستا تاسیس شد ولی این نهادها با محدودیت هایی مواجه هستند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه محرومیت ها و محدودیت ها نباید مانع از شکوفایی استعدادهای کشور شود، خاطرنشان کرد: طرح "شهاب" حمایت از استعدادهای برتر از مقطع ابتدایی تا دوره پیش دانشگاهی را شامل می شود ولی این طرح به دو دلیل پاسخگوی ابهامات موجود در زمینه حمایت از استعدادهای برتر نیست.
وی نداشتن ظرفیت لازم طرح اولیه "شهاب" برای اجرایی شدن را از دلایل عدم موفقیت این طرح دانست و ادامه داد: از سوی دیگر از آنجایی که اجرای این طرح به وزارت آموزش و پرورش محول شده است، لازم است تا این وزارتخانه فعالیت های بیشتری در زمینه اجرایی شدن این طرح داشته باشد.
سلطانخواه موفقیت در اجرای این طرح را در گرو پیش بینی مکانیزمهای اجرایی این طرح در ستاد اجرایی و شورای راهبردی طرح شهاب دانست و اضافه کرد: از شورای راهبردی و ستاد اجرایی تقاضا دارم تا با انگیزه بیشتری نسبت به تدوین برنامه های عملیاتی این طرح اقدام کنند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با انتقاد از اینکه اجرایی شدن این طرح در محدوده وسیع جغرافیایی کشور مقدور نیست، یادآور شد: برای اجرای کامل این طرح لازم است تا با برگزاری جلسات مشترک میان ستاد اجرایی و شورای راهبردی، تعیین شود که اولویت اجرای این طرح در کدام مقطع باید باشد ضمن آنکه با توجه به پتانسیل ها و امکانات هر استان، مشخص کنند که اجرای این طرح از کدام استان آغاز شود.
وی به نقش بنیاد ملی نخبگان در پرورش و شناسایی استعدادهای برتر اشاره کرد و گفت: طبق اساسنامه بخشی از مسئولیت های این طرح به بنیاد ملی نخبگان واگذار شده است و وزارت آموزش و پرورش می تواند از امکانات این بنیاد به عنوان بازوی اجرایی بهره مند شود.
سلطانخواه در خصوص اختصاص بودجه های این طرح گفت: در سال اول اجرای این طرح، بنیاد ملی نخبگان آمادگی پشتیبانی مالی را دارد و برای سال آینده نیز پس از برآورد بودجه ها، آمادگی لازم برای ارائه حمایت های مادی از این طرح را داریم.