پتر کربر (Peter Kerber) متولد ۱۹۳۸، برای نخستین بار ۱۴ ساله بود که با سرزمینی به نام «ایران» آشنا شد، آن هم از طریق سفرنامه سون هدین (Sven Hedin) با عنوان "در مسیر هند" و سفرنامه آلفونس گابریل (Alfons Gabriel) با عنوان "از میان کویرهای ایران".
امروز پتر کربر در سن ۷۲ سالگی راهنمای سفر ایران، یا بهتر بگوییم سفرنامه خود را در ۵۵۰ صفحه با عنوان «ایران - سرزمینی اسلامی با فرهنگی هزاران ساله» به زبان آلمانی منتشر کرده است.
به گزارش دویچهوله، کربر پس از حرفه نخست کتابداری، وارد عرصه اقتصاد و تجارت میشود و نمایندگی یک شرکت صنعتی آلمانی را در ایران برعهده میگیرد. وی به سرزمینی میرود که از دیرباز بدان دلبسته بود. در طول زندگی چندین ساله در ایران، وی نه تنها با مردمان این کشور بلکه به ویژه با طبیعت و آثار باستانی و فرهنگی ایران آشنا میشود.
کربر میگوید، تمام آرزویش این بوده تا روزی مشاهدات خود را در قالب متن و تصویر در اختیار دیگران بگذارد. وی با این کتاب چنین نیز کرده است.
میتوان گفت که یک چنین راهنمای سفر کاملی به زبان آلمانی تا کنون در دسترس نبوده است. نویسنده با سفر به چهار سوی ایران، طبیعت و مردم و فرهنگ این سرزمین را در عکسهای زیبا و گویا، در کنار اطلاعات دقیق از شهرها، روستاها و قبایل کوچنشین در این کتاب ثبت کرده است.
کتاب حاوی ۲۹ نقشه شهر در قطع یک صفحه کتاب و ۱۴ نقشه راه و مسیر و موقعیت جغرافیایی آثار باستانی است. نقشه زیربنای بناهای تاریخی مانند مسجد شیخ صفی اردبیلی، بیشاپور، صخره بیستون، قلعه حسنلو، نقش رستم، تختجمشید و تخت سلیمان و چند مکان تاریخی دیگر جزوی از کتاب است. یک نقشه کل ایران نیز در دو صفحه داخلی جلد کتاب در دسترس است.
علاوه بر این، کتاب برای تمام شهرهایی که معرفی میکند، محل ترمینال اتوبوس، فرودگاه و شماره تلفن و آدرس چند هتل و رستوران مناسب و با کیفیت را در اختیار ایرانگردان میگذارد. در مورد برخی آثار باستانی که در مناطق دورافتاده قرار گرفتهاند، شماره تلفن افراد محلی راهنمای مسیر را میتوان در کتاب یافت.
حدود یکصد صفحه کتاب به اطلاعات عمومی و با ارزش در زمینه جغرافیا، آب و هوا، طبیعت و دنیای وحوش، اقتصاد و دین و جامعه و نیز فرهنگ و هنر ایران اختصاص دارد. تاریخ ایران از آغازههای دیرین تا امروز در حدود ۴۰ صفحه به همراه یک جدول تاریخی در اختیار خواننده گذارده شده است.
در این کتاب ۵۰۰ صفحهای به همین تعداد، تصویر از مردم و زندگی آنها، طبیعت و آثار باستانی و فرهنگی و نقشه موقعیت جغرافیایی میتوان یافت.
تقدیم به عباس جعفری
پتر کربر کتاب خود را به عکاس ایرانی، عباس جعفری تقدیم کرده است. عباس جعفری که در بسیاری سفرهای کربر به چهار گوشه ایران وی را همراهی میکرده، در سفری که در سپتامبر ۲۰۰۹ به نپال داشت، از یک قایقسواری (کایاک سواری) بر رودخانهای پرخروش، دیگر بازنگشت و از آن هنگام ناپدید شده است. عباس جعفری یکی از عکاسان سرشناس در زمینه گردشگری بود.