محققان دانشگاه هاوایی با استفاده از تلسکوپ Pan-STARRS PS1 که به تازگی وارد فعالیت شده است شهاب سنگی را کشف کردند که اواسط ماه اکتبر از حدود 4/6 میلیون کیلومتری زمین عبور خواهد کرد.
ابعاد این شهاب سنگ حدود 45 تا 50 متر است و برای اولین بار در حدود فاصله حدود 32 میلیون کیلومتری از زمین رصد شد.
اطلاعاتی که تاکنون از این شهاب سنگ که 2010 ST3 نامیده میشود به دست آمده درخصوص خطرات برخورد این شهاب سنگ به زمین توضیحی نداده است.
درحقیقت ستاره شناسان محاسبه کردهاند که برپایه مدار فعلی این جرم آسمانی، 2010 ST3 باید در سال 2098 با زمین برخورد کند.
رابرت یدیک از دانشگاه هاوایی در این خصوص توضیح داد: "با توجه به ابعاد این شهاب سنگ، در زمان برخورد این جرم آسمانی با اتمسفر زمین، به سختی تکههای آن به سطح سیاره ما خواهند رسید باوجود این، مطمئن هستیم که شهاب سنگهای متعدد دیگر با ابعاد بسیار بیشتر از 2010 ST3 وجود دارند که هنوز کشف نشدهاند. این اجرام میتوانند یک برخورد آسیب رسان با زمین داشته باشند، گرچه تلسکوپ Pan-STARRS PS1 به تازگی وارد فعالیت شده است اما در جستجو و کشف اجرام از این نوع بسیار موثر عمل کرده است."
به گزارش خبرگزاری مهر، در سال 1908 یک جرم با ابعاد مشابه در تونگوسکا واقع در سیبری روسیه به زمین آسیب رساند. به نظر میرسد که ابعاد جرم آسمانی مورد تونگوسکا یک ستاره دنبالهدار با قطر 30 متر بوده است که در اثر انفجار، 60 میلیون درخت در مساحتی بیش از دو هزار کیلومتر مربع را نابود کرد.
به گفته ستاره شناسان تلسکوپ Pan-STARRS PS1، با این تلسکوپ که از یک دوربین 4/1 گیگاپیکسلی برخوردار است میتوان در هر سال حداقل 10 هزار جرم آسمانی جدید را رصد کرد و مدار و درجه خطرناک بودن آنها را مورد ارزیابی قرار دهد.
در سالهای گذشته، شهاب سنگهای مختلفی با احتمال یک برخورد ویرانگر با زمین کشف شدهاند اما محاسبات بعدی نشان دادند که در حقیقت به استثنای یک شهاب سنگ، سایر این اجرام تنها از کنار زمین عبور میکنند و به این سیاره برخورد نمیکنند. این مورد استثناء مربوط به شهاب سنگ 1999 RQ36 است که برپایه اطلاعات کنونی، با احتمال یک بر روی هزار میتواند به زمین برخورد کند و به احتمال 50 درصد این برخورد در سال 2182 رخ خواهد داد.