حاجیرسولی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر در نشست علمی- پژوهشی «ارزیابی سریع مصرف مواد اعتیادآور» در مورد این تحقیق گفت: این تحقیق میان یک هزار و 108 نفر معتاد درمان جوی استان تهران انجام شده است. بررسی برخی از عوامل مربوط به الگوهای مصرف مواد اعتیادآور هدف اصلی این پژوهش به شمار میرود. نتایج کلی این پژوهش نشان میدهد که الگوی مصرف تغییر کرده است، زیرا از مجموع جمعیت آماری این پژوهش 235 نفر از تریاک،
77 نفر از شیره، 344 نفر از کراک، 327 نفر از شیشه و تنها 18 نفر از هروئین استفاده میکردند که این وضعیت میتواند بسیار خطرناک باشد.
این پژوهشگر حوزه اعتیاد گفت: سنگینترین سوء مصرف مشتقات تریاک یعنی تزریق هروئین بهتدریج باعث بروز عوارض جسمی نظیر تیرگی پوست، تکیدگی، بروز بیماریهای مختلف جسمی و یأس و افسردگی در بیماران میشود.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر مسعود حاجی رسولی گفت: قدیمیترین موادمخدر در جهان تریاک است و مشتقات مختلف آن نظیر مرفین، کدئین و هروئین و... بهطور گستردهای مورد مصرف یا سوء مصرف قرار میگیرند و در مقابل میتوان از کوکائین و مشتقات آن بهعنوان نخستین ماده محرک مورد استفاده بشر نام برد. استفاده موقتی از هر نوع داروی اعتیادآور موجب تغییرات کند. به همین دلیل اصطلاح ماده مخدر به هر نوع مادهای اطلاق میشود که عملکرد روانی و بدنی را غییر و دچار اختلال کند.
حاجیرسولی افزود: بروز رفتارهای پرخطر، هیجانخواهی، از بین رفتن مکانیسمهای بازدارنده در مغز و احتمال انجام اعمال جنونآمیز از جمله عوارضی هستند که سلامت سوء مصرفکنندگان مواد اعتیادآور به خطر میاندازد.
وی ادامه داد: وابستگی و سوءمصرف مواد اعتیادآور علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی و اقتصادی، باعث بروز ناهنجاریهای شدید رفتاری در فرد معتاد و افزایش جرم و جنایت و شیوع رفتارهای پرخطر نظیر تزریق مشترک، استفاده از سرنگهای آلوده و افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی و واگیردار نظیر ایدز و انواع هپاتیتها میشود.
با توجه به اینکه میزان تولید موادمخدر سنتی بهدلیل بروز آفت در افغانستان کاهش یافته پیشبینی میشود که موادمخدر صنعتی ارزان، تولید بیشتری داشته باشد و نیاز به مبارزه بیشتری را بطلبد.