به گزارش خبرنگار ایسنا، محمود احمدینژاد بکشنبه در راستای دور سوم سفر استانی خود به استان تهران در جمع مدیران استان تهران با اشاره به آمار ارائه شده از سوی استاندار تهران در ارتباط با فعالیتهای انجام شده در استان تهران گفت: گزارش خوبی ارائه شد، این گزارش حاصل عملکرد شماست و من تشکر میکنم از کارهایی که انجام شده است، ولی مناسب است یک آمار 5 ساله از فعالیتهای انجام شده ارائه دهیم و منتشر کنیم تا همه از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی وقتی کم میآورند کنایهای به کارکنان و کارمندان ادارات میزنند و میگویند که کار مفید در ایران اینقدر است و آنقدر است و در واقع حرفهای غیر واقعی میزنند. در حالی که ما حاصل زحمات شما را میبینیم. گزارشی که ارائه شد حاصل زحمات شماست و همان طور که دیدیم گزارش فشردهای ارایه شد و اگر قرار بود به صورت مفصل گزارش کارهای انجام شده ارائه شود ساعتها طول میکشید.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت استان تهران گفت: استان تهران مرکز کشور است و در واقع باید الهام بخش و پرچمدار باشد باید بهترین باشد و گمان میبرم که تمام ملت ایران علاقهمند هستند که تهران و استان تهران از هر جهت به لحاظ عمرانی، آبادانی، فرهنگی و سیاسی چهره ظاهری و به لحاظ معماری و شهرسازی بهترین باشد و مرکز کشور موجب افتخار ملت ایران باشد. اینگونه نیست که اگر تهران آباد شود دیگران ناراحت میشوند، نه. البته به لحاظ سیاست کلی باید تلاش کنیم که تمام کشور آباد شود تا جریان مهاجرت معکوس شود و مهاجرت کاهش پیدا کند. البته همانطور که گفتم باید به تهران نیز توجه داشت و مشکلات آن برطرف شود.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به مشکلاتی که استان تهران با آن روبروست، گفت: به نظر میرسد که چند مشکل اساسی در تهران وجود دارد، البته کارهایی که در استان تهران انجام شده کارهای خوبی است، ولی چند موضوع اساسی وجود دارد که با نگاه به آنها باید کارها را طراحی و برنامهریزی کنیم. مشکل اول جمعیت استان تهران است، اکنون در شهر تهران بیش از 8 میلیون نفر و در استان تهران حدود 12 میلیون نفر زندگی میکنند این تعداد جمعیت یعنی چی؟ یعنی فشار عصبی و اتلاف وقت، ترافیک، آلودگی هوا و یعنی زندگی در قفسهایی به نام برج و آپارتمان، یعنی کاهش تولید و افزایش مصرف، البته من در اینجا نمیخواهم همه مشکلات را بیان کنم برخی را بیان میکنم دومین مساله ترافیک است و اتلاف وقت و آلودگی هوا که عمده آنها ناشی از جمعیت است.
رئیسجمهور مشکل سوم را زمین و بافت زمین تهران عنوان کرد و گفت: کشور ما روی خط زلزله قرار دارد، سنگینترین گسلها در تهران و اطراف تهران است، اگر این گسلها در کویر بودند نگرانی نداشتیم و اگر در جایی بودند که تعداد کمی از مردم در آن زندگی میکردند آنقدر نگران نبودیم، ولی میبینیم که در استان تهران بیش از 12 میلیون و در شهر تهران بیش از 8 میلیون نفر زندگی میکنند. جمعیت فشردهای با گسلهایی که یواش یواش در حال فعال شدن هستند و این نگرانی ایجاد میکند و اگر خدای نکرده اتفاقی بیافتد جمع کثیر و وسیعی از مردم در معرض خطر قطعی قرار میگیرند.
رئیسجمهور ادامه داد: اکنون با مشکل آب تهران و هزینه بالای زندگی در تهران نیز روبرو هستیم. میخواهیم این مشکلات را مدیریت کنیم یکی از روشها روش معمولی است که کارهایی میکنیم مثل خانه ساختن، بزرگراه ایجاد کردن، تسهیلات حمل و نقل ایجاد کردن و انجام کارهایی مثل گاز سوز کردن خودروها یا اینکه با دادن یارانهها هزینه زندگی را کاهش دهیم و با افزایش بودجههای دولت، هزینه زندگی مردم که بالاست را پایین بیاوریم. آیا با انجام این کارها اکنون به طور کامل راضی هستید؟ نه، قطعا این طور نیست، باید به نحو دیگری نگاه و برنامهریزی کرد. اگر بخش عمدهای از مشکلات ناشی از تمرکز جمعیت است باید این تمرکز جمعیت را از بین برد. سیر مهاجرت را کاهش داد.
احمدینژاد تاکید کرد: برنامه انتقال از تهران را جدی بگیرید؛ به همان اندازه که برای پروژهها وقت و انرژی گذاشتهاید برای این موضوع نیز وقت بگذارید آن را جدی بگیرید و وقت بگذارید، این شدنی است، به نظر سخت میآید ولی شدنی است، کار را از خودمان شروع کنید، از دستگاههای اجرایی.
وی ادامه داد: بیشترین سرانه کارمندان در تهران هستند این را کاهش بدهیم. مثلا میزانی را مشخص کنیم برای انتقال کارمندان و تسهیلات در اختیار بگذاریم کارهای کارمندانمان را که به استان دیگری منتقل شدند پیگیری کنیم تا کارشان سامان پیدا کند و اگر کارکنان دولت یک حرکتی در این زمینه شکل دهند به سایر بخشها نیز سرایت پیدا میکند.
رئیسجمهور گفت: باید از کل استان تهران حداقل 5 میلیون نفر را منتقل کنیم و از تهران بروند و از شهر تهران نیز باید حدود 3 میلیون نفر بروند و این صحبتی که مطرح میشود حساب شده است.
رئیسجمهور ادامه داد که تجربه نشان داده که سرعت افزایش جمعیت و افزایش تقاضاها بیش از ساخت و سازهایی است که انجام میشود مثلا سیستم حمل و نقلی را میخواهیم بیاوریم چند سال طول میکشد که آورده شود، ولی به محض آوردن میبینیم که تقاضاهای جدیدی مطرح شده و جمعیت نیز افزایش پیدا کرده است.
تعداد ساختمانهای دولتی در تهران تاسفبار است
رئیسجمهور در ادامه صحبتهای خود در جمع مدیران تهران گفت: باید کاری کنیم که علاوه بر کاهش جمعیت و تمرکززدایی سفرها نیز کم شود.
وی با اشاره به ایجاد دولت الکترونیک گفت: در این ارتباط اقدامات خوبی انجام شده است و این موضوع موضوع خیلی خوبی است و خدمات زیادی از این طریق ارائه میشود. بخشی از فعالیتها و کارها باید از این طریق انجام شود به نحوی که مردم برای خدمات اداری، مجبور به مسافرت نباشند.
البته به این معنا نیست که وقتی این موضوع حل شد و مردم وقتشان آزادتر شد جابه جا نمیشوند و سفر نمیکنند. برای کار اداری سفر نمیروند ولی برای دیدن فامیل و انجام تفریح که سفر میکنند.
وی خطاب به مدیران تاکید کرد: باید در کنار کارهای دیگری که انجام میدهیم طرح دورکاری را نیز جدی بگیریم. حداقل 40 درصد کارکنان را بفرستید در داخل خانه، تا کارها را از طریق دور کاری و در خانه انجام دهند.
احمدینژاد ادامه داد: وقتی این موضوع مطرح شد عدهای شروع به انجام تبلیغات منفی کردند، ولی چرا این تبلیغات منفی صورت گرفت مگر این موضوع چه ایراد و مشکلی دارد اکنون که امکانات وجود دارد چه اشکالی دارد 40 درصد از کارکنان بنشینند در خانه و از آنجا کارهایشان را انجام دهند آیا این موضوع عیبی دارد؟ اگر عیبی دارد بگویید.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه تعداد ساختمانهای دولتی که در تهران وجود دارد زیاد است، گفت: وقتی که مقداری از کار از طریق دورکاری انجام شود رفت و آمد کم میشود، وقتی که ما این موضوع را مطرح کردیم برخی از شیاطین آمدند و گفتند خانمها این موضوع را قبول نکنید میخواهند شما را کنار بگذارند، آقایان این موضوع را قبول نکنید قرار است فلان کار را بکنند. میبینید که کار خوبی که مطرح میشود شیاطین میآیند و میخواهند آن را زیر سوال ببرند.
رئیسجمهور خطاب به مدیران استان تهران گفت: دور کاری را جدی بگیرید و به نحوی برنامهریزی کنید که 40 درصد از کارمندانتان تا پایان سال از طریق دور کاری به ایفای وظیفه خود بپردازند. چرا که امکانات نیز وجود دارد و میشود این کار را انجام داد. البته برای کاهش ترافیک باید کارهای دیگری نیز انجام دهید.
رئیسجمهور گفت: یکی دیگر از کارهایی که باید انجام شود بهینه سازی هزینههاست، شما جلوی خیلی از ریخت و پاشها را گرفتید ولی باور من این است که جا برای صرفه جویی بیشتر هم در هزینهها و هم در پروژهها وجود دارد، در پروژهها جا برای صرفهجویی زیاد است.
رئیسجمهور ادامه داد: مقداری از افزایش هزینهها، به خاطر این است که برخی از کارهایی که انجام میشود با هم نامتجانس است. اگر قرار است ساخت 20 مدرسه را شروع کنید و به نحوی برنامهریزی کردهایم که ساخت آنها را تا پایان سال تمام کنید، حق ندارید آن را 21 مدرسه کنید. چون وقتی آن را 21 میکنید باعث میشود که آن برنامهریزی که در مورد 20 تا انجام دادهاید، نیز به هم بریزد و نتوانید آن را ظرف برنامهریزی مشخص شده تمام کنید. اگر به جای 20 تا 40 شروع کنید به جای این که کارتان یک ساله تمام شود سه سال طول میکشد.
رئیسجمهور خطاب به مدیران استان تهران گفت: در طراحیها دقت کنید که طراحیها درست باشد، اگر مثلا 100 بنا احتیاج دارید همان 100 متر را در نظر بگیرید چرا آن را 500 تا و 300 تا میکنید.
رئیسجمهور با تاکید دوباره بر صرفهجویی در پروژهها و هزینههای مصرفی گفت: اخیرا گزارشی از تعداد ساختمانهای دولتی در تهران دریافت کردم که نمیگویم وحشتناک است ولی تاسفبار است خیلی از اینها میتوانند در هم قرار بگیرند و خیلی از هزینهها را کاهش دهند. کاهش هزینهها در آب، برق، گاز.
مثلا در همین قضیه بنزین یک همتی کردیم و مصرف بنزین را در دستگاهها کاهش دادید و خدماتتان چند برابر شد این صرفه جویی را در دیگر بخشها نیز اعمال کنید و نتیجهای که از این صرفه جویی حاصل میشود را در اختیار کارکنان قرار دهید تا زندگی آنها بهتر شود و صرف کارکنانتان کنید.
احمدینژاد ادامه داد: در دولت دهم و نهم هزینه مصرفی دولت نسبت به کل بودجه کاهش پیدا کرده، ولی باز هم خیلی جاها میشود صرفه جویی کرد، گزارشی دریافت کردم که از سال 66 تا الان برای مترو 5 هزار و 700 میلیارد تومان خرج شده که اگر ما میخواستیم یک جا بهترین سیستمها را در این زمینه بخریم ارزانتر تمام میشد. باید به نحو مناسب مدیریت کرد. تا هزینهها کاهش پیدا کند. البته شما تاکنون اقدامات خوبی انجام دادهاید ولی مناسب است که استانداری تهران در این ارتباط ستادی درست و ساختمانها را تجمیع کند.سازمانها و وزارتخانهها را در این زمینه نیز به شما میسپاریم.
هزینهها در بخش اداری بالاست
رئیسجمهور در ادامه سخنان خود خطاب به مدیران استان تهران گفت: آیا ما الگو شدهایم؟ نشدهایم. هنوز در بخش اداری هزینهها بالاست. من از وزیر جهاد کشاورزی سوال کردم که چقدر پرسنل دارد گفت قریب به صد هزار نفر و قریب به اتفاق این صد هزار نفر در تهران و مراکز استانها نشستهاند، پس کشاورزی چه میشود، معلوم است که در این صورت کشاورزی در چه وضعیتی قرار میگیرد و درست نمیشود.
احمدینژاد افزود: زحمت زیاد میکشیم، ولی کم جلو میرویم. یک مهندس کشاورزی باید بالا سر مجموعه زمینهای کشاورزی باشد نه اینکه در یک ساختمان شیک نشسته باشد و از آنجا بخواهد کشاورزیمان را درست کند.
وی ادامه داد: ما باید صرفهجویی را از دستگاهها و از خودمان شروع کنیم و بعد از مردم بخواهیم که این صرفهجویی را انجام دهند و بگوییم که در این راستا قدم بردارند و اگر صرفهجویی صورت نگیرد این ثروت ملی است که میسوزد. ممکن است کسی بگوید از جیب خودم هست که میدهم و خرج میکنم ولی این جیب حاصل چیست؟ حاصل کار و تلاش است و این تلاش و کوشش میتواند در مسیر سازنده قرار بگیرد.
رئیسجمهور با بیان اینکه همکاران ما در بخش کشاورزی باید در شهرستانها، دهستانها، بخشها و بر سر زمینهای کشاورزی حاضر شوند نه اینکه در گرانترین ساختمان و در شیکترین ساختمان بنشینند و با یک دکمه اتاق را گرم و با یک دکمه اتاق را سرد کنند، گفت: آیا در این صورت متوجه میشویم که وضعیت کشاورزیمان چگونه است و در کشاورزی چه خبر است؟ این انتقاد از خودمان است نمیخواهم زحمات را زیر سوال ببرم این انتقاد است. وقتی که فردی آگاه به مسائل کشاورزی باشد و بر سر مزارع کشاورزی حضور پیدا کند نتایج حاصله چند برابر این میشود که یک فرد ناآگاه بر سر مزارع کشاورزی باشد.
رئیسجمهور بار دیگر با تاکید بر اهمیت صرفهجویی و اینکه باید از دستگاههای دولتی این موضوع را شروع کنیم، گفت: وقتی مردم نتایج حاصله از این کار را میبینند به انجام این کار ترغیب میشوند.
احمدینژاد خطاب به مدیران استان تهران گفت: خیلی از شما بچههای جنگ هستید و من شماها را میشناسم با کمترین امکانات و در زیر توپ و تانک در جلوی دشمن ایستادید و به موفقیتهای چشمگیری دست پیدا کردید آیا نمیشود با کمترین امکانات خدمت کرد، اکنون که دیگر توپ و خمپاره نیست.
رئیسجمهور با بیان اینکه بسیاری از ساختمانهای دولتی را میتوان فروخت و پول حاصل از آن را خرج آبادانی خود تهران کرد، مثلا یک خط مترو را کامل کنیم و یا مراکز درمانی بسازیم، گفت: در واقع تاکیدم این است که این صرفهجوییها را از خودمان شروع کنیم.
رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به مدیران استان تهران گفت: اکثر شما مدیر و برنامهریز هستید نگاه کلان به مسائل دارید، ولی این به این معنا نیست که شما به امورات مردم و مشکلات مردم توجه نکنید و از مشکلات آنها هرچند کوچک غافل شوید. ما به جوسازیها و کسانی که با درد مردم، انقلاب و هویت آشنایی ندارند و توجهی ندارند و فقط درد جیب و شکم دارند کاری نداریم. باید به مشکلات مردم توجه کرد. باید به امورات و مسائل مردم در کنار مسائل کلان توجه کرد.
رئیسجمهور با انتقاد از قانونهای تو در تو و بروکراسی اداری که در کشور وجود دارد، گفت: وقتی این قوانین تو در تو تصویب شده به شکل قانون و قیافه آن توجه نشده که یک قانون با این قوانین تو در تو چگونه شده است. ما باید فارغ از این بروکراسی اداری اهتمام ویژهای برای حل مشکلات مردم داشته باشیم و وقتی مردم مشکلشان را مطرح میکنند مشکل آنها را مشکل خودمان بدانیم. برخی مواقع یک مشکل کوچک اداری یک زندگی را ساقط میکند و از آن طرف وقتی یک گره از زندگی مردم باز میشود 500 گره دیگر در کنار آن باز میشود. همین اکنون مردم زیادی هستند که با 500 هزار تومان حتی 300 هزار تومان زندگی شان زیر و رو میشوند و نجات پیدا میکنند.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما نباید مشکلات مردم را کوچک بشماریم و با بیاعتنایی از کنار آن رد شویم، گفت: اعتقاد ما با غربیها متفاوت است گاهی یک نفر به خاطر اینکه شما مشکلی از او را حل کردهاید برای شما دعا میکند و این دعای وی زندگی شما را متحول میکند. خدا با آه و ناله یک نفر یک امپراطوری را متلاشی میکند و به خاطر دعای یک نفر قومی را نجات میدهد، ما به این اعتقاد داریم. مشکلات مردم را بیاهمیت نگیرید.
احمدینژاد تصریح کرد: من خودم با تعداد زیادی از مردم مواجه میشوم که مشکلات دارند مردم با ما راحت هستند و حرفشان را میزنند و مینویسند و ما باید به مشکلات توجه کنیم و در جهت حل آنها و کمک به مردم حرکت کنیم.
احمدینژاد در بخش دیگری از صحبتهای خود خطاب به مدیران استان تهران گفت: قدر خدمتگزاری به مردم را بدانید شما امروز در بهترین مقطع تاریخی و به بهترین مردم در حال خدمت کردن و خدمترسانی هستید.
الگوی ایرانی و اسلامی جدیتر گرفته شود
احمدینژاد خطاب به مدیران استان تهران ادامه داد: فرصت گرانبهایی جهت خدمت به مردم در اختیار شماست و این فرصت گرانبها با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. ما میگوییم خادم و نوکر مردم هستیم اما رابطه خادم و مخدوم و نوکر و ارباب چگونه است؟ ما با مردم چگونه هستیم آیا رابطه ما این گونه است آیا در ته دل ما اینگونه هست که میگوییم. خودم را میگویم آیا واقعا خودمان را خادم میدانیم و از ته دلمان چنین حسی را داریم احساس دین به مردم میکنیم این حرفها، حرفهای واقعی است اگر از ته دل احساس کردیم که واقعا خادم و بدهکار مردم هستیم آن وقت زندگی ما معنا و رنگ و بوی دیگری پیدا میکند فضای اداری ما به نحو دیگری میشود.
وی گفت: زمانی که در شهرداری تهران بودم وقتی که کاری انجام نشده بود و مردم شاکی بودند بالای سر آن مدیر میرفتم و میگفتم چرا کوتاهی کردید و چرا شروط اضافی گذاشتید و کار انجام نشده در این بخش یکی دو سال کوتاهی کردم و انشاءالله این موضوع را دوباره پیگیری میکنم.
وی گفت: باید به روزی برسیم که مشکل مردم را مشکل خودمان ببینیم و آن موقع میبینیم که فضا به چه نحو خواهد شد. ما باید مردم را دوست داشته باشیم و عاشق مردم باشیم و عشق به مردم عینیت عشق به خداست.
رئیسجمهور با بیان اینکه دو خاندان بیلیاقت که تحت تاثیر دشمنان بودند در ایران روی کار آمدند و بسیاری از ضوابط فرهنگی و انسانی ما را مخدوش کردند و به آن آسیب زدند، گفت: وقتی ما میگوییم انقلاب کردیم باید اینها را نیز اصلاح کنیم در یک ملت آرمانی و پیشگام باید همه همدیگر را دوست داشته باشند و پشتیبان هم باشند. متاسفیم که برخی بعد از انقلاب سعی کردند که این اندیشه پوسیده و اخلاق فاسد را ترویج بدهند که هر کس به موقعیتی رسید این موقعیت، موقعیت شخصی است و باید از آن استفاده کرد و با آن جیبها و حسابها را پر کرد و در واقع متاسفانه عدهای این اندیشه را داشتند و این کار را نیز انجام دادند و خود را صاحب و آقای ملت نیز میدانند و به جای اینکه جواب بدهند سوال میکنند این اخلاق آمریکایی است.
احمدینژاد ادامه داد: در سیستم مادی و سرمایهداری اخلاق این گونه حاکم است. نخست وزیر اسبق انگلیس و رییسجمهور سابق آمریکا باعث کشته شدن هزاران انسان شدند و اکنون راست راست راه میروند و اگر رویشان میشد به آنها مدال صلح نیز میدادند. دائم طلبکاری میکنند در حالی که باید از آنها سوال شود به خاطر اقداماتی که انجام دادهاند.
رئیسجمهور به فضای اول انقلاب اشاره کرد و گفت: در اول انقلاب یادمان میآید که چه فضایی بود مثلا در سپاه چه فضایی بود، پول میگذاشتند و میگفتند هر کس به مقدار احتیاجش بردارد. کسی را میشناختم که مثلا دو هزار تومان برداشته بود و آخر ماه مقداری از آن پول را برگرداند و گفت این مقدار بیش از هزینهام بود. البته نمیگویم اکنون نیز این گونه باشد و پول وسط بگذارند ولی باید قانع باشیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه ما باید الگو باشیم و چشم ملتها و دنیا به ماست، گفت: اینکه برخی میگویند شما توقع مردم را از حکومت خیلی بالا بردهاید و به این امر اعتراض میکنند به نظر من حرف جاهلی است که میگویند چرا توقع را بالا بردهاید کسانی که این حرف را میزنند مفهوم نظام ولایت را متوجه نشدهاند. توقع حکومت از مردم بالاست ولی به همان نسبت مردم پای حکومت جان میدهند و این طور نیست که رابطه یک طرفه باشد دیدیم که مردم تمام هستی خود را پای حکومت میدهند و فداکاری میکنند.
رئیسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود به بحث الگوی ایرانی و اسلامی اشاره کرد و گفت: باید این موضوع را جدیتر بگیرید. البته انشاءالله در یک جلسه دیگری که استاندار تهران هماهنگی آن را انجام میدهد در این مورد مفصل صحبت خواهم کرد.
رئیسجمهور گفت: چرا ما هرچقدر سرمایهگذاری میکنیم به نتیجه مورد نظر نمیرسیم. ما باید الگوی مناسب خود را در برنامهریزیها داشته باشیم و این الگو را داریم و دارد خاک میخورد باید آن را بیرون بیاوریم و از آن استفاده کنیم.
رئیسجمهور در پایان خطاب به مدیران تهران گفت: با همتی که در شما وجود دارد شما میتوانید تهران را الگو و نمونه کنید.
در این مراسم حجتالاسلام سیدرضا تقوی رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه همچنین تمدن استاندار تهران به ایراد سخنرانی پرداختند.
این مراسم با حضور تعداد زیادی از مدیران استان تهران در تالار وزارت کشور برگزار شد.