اما مسئله مهم ساخت وسیلههای کاربردی، فرهنگ استفاده از آنها و راه یافتنشان به خانه و خیابان و شهر است؛ چیزی که هر طرفدار طبیعت و کره زمین دوست دارد در جای جای دنیا به سرعت اتفاق بیفتد.
چادر مقوایی!
این یک چادر است، اما چادر معمولی نیست. مخترع آن دانشجویی امریکایی به نام «تینا هاوسپین» آن را بر اساس روش اریگامی (کاغذ و تا) اختراع کرده است. از این چادر به عنوان سرپناه در مواقع ضروری میتوان استفاده کرد. سبکی و ضد آب بودن از ویژگیهای قابل توجه این اختراع است. ضمن اینکه میتوان آن را به راحتی تا کرد و هر جا برد. اما نکته مهمتری که درباره این چادر وجود دارد این است که از مواد بازیافتی (به شکل مقوا) تهیه شده و دوستدار محیطزیست و به طور کامل قابل بازیافت است.
موتورهای کربنی!
ساختن موتورهای محیطزیستی این روزها رواج زیادی پیدا کرده است. چون هم جمع و جورتر از ماشین هستند و طراحی و ساخت قطعاتشان سادهتر است و هم در بسیاری موارد که دوچرخه پاسخگوی نیاز نیست، میتوان از آنها استفاده کرد. اما نکته قابلتوجه درباره موتورهای سبز، باتریهای قابل شارژی است که باید حمل کنند. در این نمونه که تصویر آن را میبینید، بدنه از جنس کربن و بسیار سبک ساخته شده است. اما در نظر داشته باشید که این موتور برای تأمین انرژی مورد نیازش باید یک باتری 125 کیلوگرمی حمل کند.
چراغهای خورشیدی!
این چراغها اختراع تازهای نیستند، اما آنقدر مهماند که دیدن دوبارهشان بیفایده نیست. چراغهای خورشیدی کاربردهای زیادی میتوانند داشته باشند. تصور کنید اگر در باغ، حیاط، پارک و حتی خیابان از این چراغها استفاده شود، چهقدر در مصرف برق صرفهجویی میشود. این چراغها با ذخیرهسازی نور خورشید در روز میتوانند انرژی لازم برای روشن شدن در شب را تأمین کنند. با پیشرفت فناوری، شیوه ذخیرهسازی و زمان شارژ آنها بهتر شده است.
گلدان درخشان!
این گلدان زیبا مجهز به سلولهای خورشیدی است. میتواند نور خورشید را ذخیره کند و با روشن شدن در شب، محیط اطراف را زیباتر کند. رنگهای متنوع این گلدانها باعث شده استفاده از آنها در بسیاری از اماکن عمومی و منازل شخصی در دنیا رواج پیدا کند؛ چرا که هم مسیر را روشن میکنند و هم بسیار زیبا و درخشان هستند.