به گزارش واحد مرکزی خبر، مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: این نیروگاه به صورت ذاتی خود کنترلی است و در ساخت آن جدیدترین استانداردهای ایمنی رعایت شده است.
جعفری افزود: اگر حوادثی که برای نیروگاه اتمی بوشهر پیش بینی شده است اتفاق بیفتد این نیروگاه به صورت ویژه زمینه کنترل آن را دارد.
او گفت: اگر دما در نیروگاه اتمی بوشهر بالا برود سامانهای این دما را کنترل میکند و در ساخت نیروگاه روشی پیش بینی شده که عوامل مختلفی برای مهار حوادث و آنچه که ممکن است باعث خارج شدن نیروگاه از روال طبیعی شود در نظر گرفته شده است.
جعفری از غلاف قرصها زیرکونیوم به عنوان یک عامل کنترلی دیگر در نیروگاه اتمی بوشهر یاد کرد و افزود: آب داخل رئاکتور هم جریان نوترونی را کنترل میکند و خود رئاکتور هم با پوسته بسیار ضخیم و مقاومت بسیار زیاد می تواند فشار 250 بار را در داخل رئاکتور کنترل کند و ما با انجام تست های مختلف از رئاکتور حصول اطمینان کردهایم.
او پردههای حفاظتی اطراف رئاکتور را یکی دیگر از لایههای ایمنی نیروگاه اتمی بوشهر دانست و گفت: کره فلزی نیروگاه اتمی بوشهر نیز با توان حفظ همه مواد رادیو اکتیو در داخل خود به هیچ وجه اجازه خروج مواد رادیواکتیو را به بیرون نمیدهد و همه آنها را در یک محفظه که پیش بینی شده است نگهداری می کند تا اینکه مورد کنترل های ویژه قرار گیرد.
جعفری افزود:سازمانهای منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان تاکنون 2 بار تحت عنوان راپمی این نیروگاه را بازدید و بازرسی کردهاند.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: اثر فعالیت نیروگاه اتمی بوشهر روی آبزیان نیز کنترل شده و این نیروگاه به گونه ای تنظیم شده است که آبی که از دریا گرفته میشود تا بخواهد به دریا برگشت داده شود حدود کمتر از یک درجه گرما را به دریا منتقل می کند.
نیروگاه اتمی بوشهر به صورت پلکانی با ظرفیت 75 درصد و 100 درصد در مدت 6 تا 9 ماه به ظرفیت اسمی خود که تولید هزار مگاوات معادل یک چهلم برق تولیدی کشور است میرسد.