گروه اقتصادی: تک رقمی شدن نرخ تورم تنها 7 ماه دوام آورد و نرخ تورم پس از 4 ماه رشد پیاپی در آذرماه امسال بار دیگر دورقمی شد و به10.1 درصد رسید.

به گزارش همشهری، بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: خلاصه نتایج به دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 1383 در آذرماه 1389 نشان می‌دهد که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در آذرماه 1389 نسبت به ماه قبل 1.5 درصد افزایش یافته و در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به 12.8 درصد رسیده است.

نرخ تورم در آبان ماه هم با رشدی نیم درصدی به9.7 درصد رسیده بود و حالا با تنها0.4 درصد افزایش به10.1 درصد رسیده است. به گزارش همشهری، نرخ تورم از شهریور ماه امسال روند صعودی به‌خود گرفته است. ماه گذشته محمود بهمنی دلیل رشد نرخ تورم را جو روانی دانسته و گفته بود: با توجه به اینکه قیمت محصولات بسیاری از شرکت‌های تولیدی با نظارت و مدیریت دولت به قیمت‌های قبلی بازگشته است، باید ماه‌های بعد انتظار کاهش نرخ تورم را داشته باشیم.

وی افزوده بود: همه تلاش دولت و بانک مرکزی این است که نرخ تورم یک‌رقمی باقی بماند. البته در موضعی کاملا متفاوت وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت در واکنش به افزایش نرخ تورم در کشور، علت را افزایش قیمت نفت خام و عامل بیرونی اعلام کرده بود.

پیش‌تر رئیس‌کل و معاون اقتصادی بانک مرکزی در نخستین ارزیابی خود از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی بدون اشاره به تورم احتمالی ناشی از آزادسازی تدریجی یارانه‌ها، از کاهش نرخ تورم در سال آینده خبر داده بودند. محمود بهمنی گفته بود: ممکن است با اصلاح قیمت‌ها، نرخ تورم اندکی افزایش یابد اما پس از گذشت یکسال، روند آن کاهنده خواهد شد. به گفته بهمنی، نرخ تورم 18 ماه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و آزادسازی قیمت حامل‌های انرژی دوباره تک‌رقمی خواهد شد.

حسین قضاوی معاون اقتصادی بانک مرکزی هم درباره احتمال افزایش نرخ تورم ناشی از اصلاح قیمت‌ها گفته بود انتظار می‌رود که از آبان یا آذرماه سال آینده نرخ تورم مجدداً روند کاهشی در پیش بگیرد. قضاوی در مورد افزایش تورم تا پایان سال‌جاری، گفته بود: به‌نظر می‌رسد با وجود افزایش تورم تا پایان سال، این نرخ به 13درصد نخواهد رسید.

نمودار

کد خبر 124851

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز