همشهری آنلاین: یک متخصص تغذیه استفاده از مواد حاوی اسید‌سیتریک از جمله مرکبات را به افراد مبتلا به سنگ کلیه توصیه کرد.

پرتقال

دکتر مسعود کیمیاگر در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: سنگ‌های کلیه معمولا از سنگ‌های اگزالاسه و اوراسه هستند که در این میان سنگ‌های اگزالاسه فراوان‌ترند.

وی تصریح کرد: چنانچه سطح اسید‌سیتریک ادرار کاهش یابد، احتمال ابتلا به سنگ کلیه افزایش خواهد یافت بنابراین مصرف مرکبات که منبع غنی از اسید‌سیتریک هستند، می‌تواند به افراد مبتلا به سنگ کلیه کمک شایانی کند ضمن اینکه تحرک و مصرف آب کافی نیز توصیه می‌شود.

دکتر کیمیاگر در ادامه یادآور شد: موادی نیز وجود دارند که در سنگ کلیه، سطح اسید اگزالیک را در بدن افزایش می‌دهند که این امر خوشایند نیست بنابراین بهتر است مصرف این مواد را از جمله اسفناج، توت فرنگی، شکلات، مغزها، لبو و چای در افراد مبتلا و یا افرادی که زمینه بالا بودن این اسید را دارند و یا استعداد ابتلا به سنگ کلیه در آنان دیده می شود (از جمله سابقه فامیلی) کاهش دهند.

کد خبر 127388
منبع: همشهری آنلاین

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز