به گزارش ایسنا، سردار صدرالسادات در توضیح معافیتهای موارد خاص، اظهار کرد: برابر ماده 6 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، یکی از فرزندان اولیایی که خود ناتوان و معلول بوده(هر دو یا یکی از آنها معلول باشد) یا حداقل دو فرزند آنان معلول و ناتوان باشند، از انجام خدمت وظیفه عمومی معاف میشود.
وی افزود: در بخش معافیت معلولان با توجه به عنایت مقام معظم رهبری، اگر در خانوادهای یک فرزند پسر بالای 18 سال باشد و یک معلول (چه خواهر یا برادر)، این فرزند هم میتوان معاف شود.
صدرالسادات، درباره فرزند جانبازان و آزادگان نیز تصریح کرد: کسانی که پدر یا مادرشان 25 درصد جانبازی یا 36 ماه سابقه آزادگی یا 30 ماه سابقه حضور در جبهه داشته باشند، میتوانند یک فرزندشان معاف شود.
به گفته وی، اگر با تلفییق موارد جانبازی و سابقه جبهه با هم منجر به 30 ماه شود، یک فرزند خانواده معاف خواهد شد به عنوان مثال اگر فردی 10 ماه خدمت جبهه و 20 درصد جانبازی داشته باشد با توجه به اینکه مجموع تلفیق موارد آن 30 ماه میشود یک فرزند میتواند معاف شود.
رئیس سازمان وظیفهعمومی ناجا یادآور شد: اگر مادری فاقد همسر و تحت پوشش کمیته امداد باشد و دو فرزند پسر بالای 18 سال داشته باشد، با توجه به عنایات مقام معظم رهبری، یکی از فرزندانش معاف میشود.
وی درباره ادامه تحصیل دارندگان مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی نیز گفت: متاسفانه یکی از مشکلات این دسته از افراد، ورود به مرحله غیبت است و بهمین واسطه امکان ادامه تحصیل از آنان سلب میشود که با توافقات انجام شده با وزارت آموزش و پرورش مقرر شد از سال تحصیلی آینده ثبتنام از مشمولان برای تحصیل به صورت داوطلب آزاد با ارایه برگه آماده به خدمت و در مدت اعتبار آن صورت گیرد تا ناخواسته غایب محسوب نشده و بتوانند از امتیازات لحاظ شده در قانون بهرهمند شوند.