از آب آناناس میتوان به عنوان هضمکننده و نرمکننده غذاهای مختلف نظیر گوشت استفاده کرد. همچنین از آنزیم مخصوص در آناناس میتوان در تهیه غذاهای ژلاتینی نظیر انواع دسرها و ژله استفاده کرد. متخصصان معتقدند آناناس برای بهبود دستگاه گوارش مفید و منبع خوبی برای منیزیم و حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C و ویتامینB1 است. آناناس به دلیل داشتن مقدار زیادی ویتامین C ممکن است باعث سوزش مختصر نوک زبان شود که نگرانکننده نیست.
خوردن روزانه نصف یک آناناس طبیعی مانع بروز بسیاری از بیماریها میشود؛ مثل فشارخون بالا، گرفتگی سرخرگها، رماتیسم و سرطان.[توصیههای جدید برای درمان فشارخون بالا ]
کرم آناناس پوست را لطیف و شاداب میکند. آناناس هم برای درون بدن و هم برای ظاهر بدن در حکم راز جوانی و زیبایی است.
آناناس التیامدهنده ناراحتیهای گوارشی است و کم اشتهایی و اسهال را درمان میکند. این میوه درمان مؤثری برای گرفتگی، ورم مفاصل، آماس و دیگر دردهای عضلانی و مفصلی است.
آناناس پایین آورنده تب است و سموم را از بدن دفع و ایجاد تعرق میکند. آناناس سبب کاهش چروک پوست و پاکسازی سلولهای مرده آن میشود. اما به دلیل وجود اسیدهای آن نباید زیاد مصرف شود، خوردن بیش از حد آناناس سبب پوسیدگی دندان و تورم لثه میشود. بنابراین بهتر است پس از خوردن آناناس دهان را بشویید یا مسواک بزنید.
به طور کلی محافظ سلامت عمومی است.نوشیدن یک فنجان آب آناناس 3 بار در روز یا خوردن یک تکه آناناس با هر وعده غذا بسیار مفید است.