گروه اجتماعی: ماجرای کنکور کارشناسی ارشد مجازی امسال دانشگاه تهران معضلی شده؛ مسئولان می‌‌گویند هیچ داوطلبی حد نصاب نمره را کسب نکرده و درآمد بیش از 300میلیون تومانی را هم به داوطلبان پس نمی‌دهند و ازسوی دیگر این موضوع موجب اعتراض داوطلبان شده‌است.

دانشگاه تهران


معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران در این‌باره به مهر اعلام کرد: نه تنها هزینه‌ها عودت داده نمی‌شود بلکه پذیرفته‌شدگان محدود مرحله اول نیز در مرحله دوم شرکت داده نمی‌شوند. سید‌مهدی قمصری تأکید کرد: هزینه‌هایی که از داوطلبان سومین دوره آزمون‌های کارشناسی ارشد الکترونیک (مجازی) دریافت شده صرف برگزاری آزمون شده است؛ بنابراین هزینه‌ها برای مردودی‌ها و قبول‌شدگان عودت داده نمی‌شود. وی افزود: با این حال در جلسه‌ای به تمامی جزئیات این آزمون، حذف احتمالی پذیرفته‌شدگان و اعتراضات رسیدگی خواهد شد. چند روز پیش نیز معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «به‌دلیل عدم احراز حد نصاب لازم توسط داوطلبان برای ورود به مرحله دوم و همچنین به‌دلیل به حدنصاب نرسیدن ظرفیت‌ها برای تشکیل کلاس‌های درسی در رشته‌های مدیریت، کارآفرینی، محیط‌زیست، تربیت بدنی و علوم ورزشی، در این رشته‌ها دانشجو پذیرش نخواهد شد».

ثبت کنکور دانشگاه تهران در کتاب گینس

یکی از داوطلبان شرکت‌کننده در این آزمون به همشهری گفت: اینکه مسئولان دانشگاه تهران می‌گویند کسی حدنصاب لازم را کسب نکرده بیشتر به یک شوخی شبیه است تا اظهار نظر مسئولانه. من حاضرم با حضور نمایندگان رسانه‌ها پاسخنامه‌ام را بررسی کنند تا صحت و سقم ماجرا مشخص شود.

وی که دارای مدرک کارشناسی ارشد مکانیک از دانشگاه صنعتی شریف است، اظهار کرد: اینکه می‌گویند ظرفیت کلاس‌ها به حد نصاب نرسیده تعجب‌آور است؛ زیرا برای تشکیل کلاس‌های مجازی تعداد ملاک نیست و هر تعداد دانشجو می‌تواند از کلاس‌های مجازی استفاده کند. البته هزینه این کلاس‌ها با دریافت شهریه میانگین 5/1 میلیون تومانی جبران می‌شود. این داوطلب معتقد است که گفته‌های مسئولان دانشگاه تهران با توجه به اینکه اعلام کرده‌اند در این کنکور هیچ داوطلبی پذیرفته نشده باید در کتاب گینس ثبت شود.

معاون آموزشی دانشگاه تهران در واکنش به این نکته که آموزش مجازی نیاز به برگزاری کلاس ندارد به ایسنا گفت: برای برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی و آنلاین یک هزینه‌ای نیاز است که برای تعداد پذیرفته‌شدگان موجود صرف این هزینه معقول و منطقی نیست.

لو رفتن سؤالات

داوطلب دیگری که از کارکنان دانشگاه الزهراست به همشهری گفت: من در این کنکور در 2 رشته ثبت‌نام کردم و البته زمزمه‌هایی مبنی بر «لو» رفتن سؤالات این آزمون نیز شنیده شد که ظاهرا برای اینکه نام دانشگاه تهران خدشه‌دار نشود کل آزمون را لغو کردند. وی افزود: این آزمون از ابتدا هم با مشکلاتی همراه بود. وی تاخیر در زمان برگزاری، تاخیر در اعلام نتایج و اکنون هم بهانه‌های واهی و در نهایت پاسخ غیرمنطقی در خصوص عودت ندادن مبلغی که برای ثبت‌نام دریافت کرده‌اند را غیرمنطقی دانست و اظهار کرد: این مبلغ برای شرکت در کنکور زیاد است. هزینه ثبت‌نام کنکور ارشد دانشگاه آزاد که قرار است اردیبهشت 90 برگزار شود 30هزار تومان بود. معاون آموزشی دانشگاه تهران در خصوص شایعه‌ لو‌رفتن سؤالات‌ آزمون کارشناسی ارشد مجازی دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر سؤال‌ها لو رفته بود، قطعا تعداد بیشتری قبول می‌شدند که با وجود پذیرش تعداد کم داوطلبان، احتمال درستی این شایعه نیز از بین می‌رود. قمصری درباره وضعیت داوطلبانی که حد نصاب لازم را کسب کرده‌اند، اظهارکرد: در حال حاضر پیشنهادهایی از سوی این افراد مطرح شده است که این موارد امروز در جلسه هیأت‌رئیسه مطرح و نتیجه‌گیری می‌شود.

وی افزود: ازجمله پیشنهادهای مطرح شده از سوی این داوطلبان که حد نصاب لازم را کسب کرده‌اند، این است که این افراد به صورت رزرو پذیرش شوند، اما کلاس‌های آنها با پذیرفته‌شدگان ترم آینده برگزار شود که این موضوع نیز بررسی خواهد شد.

300 میلیون در حساب دانشگاه

آزمون کارشناسی ارشد مجازی دانشگاه تهران 21بهمن‌ماه امسال با شرکت 4 هزار داوطلب برگزار شد و از هر داوطلب برای شرکت در هر رشته مبلغ 80هزار تومان دریافت شد که حدود 5/2برابر هزینه آزمون‌های مشابه است. بدین ترتیب دانشگاه تهران بابت برگزاری یک آزمون که به گفته مسئولان مربوط هیچ داوطلبی در آن پذیرفته نشده، مبلغ 300میلیون تومان ناقابل از داوطلبان دریافت کرده‌اند و هم‌اکنون نیز حاضر نیستند آن را پس بدهند. البته اظهارات رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در این‌باره جالب است: «از محل برگزاری این آزمون 300میلیون تومان پول عاید دانشگاه شد که این ارقام اصلا برای دانشگاه عددی نیست».
تعداد کمی موفق شده‌اند

بر خلاف اظهارات معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران که به صراحت از پذیرفته نشدن هیچ‌یک از داوطلبان در این آزمون سخن می‌گفت، رئیس دانشکده کار‌آفرینی این دانشگاه از قبولی برخی داوطلبان خبر داد. سید‌مصطفی رضوی به مهر گفت: حدود 4هزار نفر در کنکور کارشناسی ارشد مجازی دانشگاه تهران شرکت کردند که تعدادی از آنها موفق به کسب 50درصد نمره آزمون ورودی شده و قبول شده‌اند اما تعداد آنها خیلی کم است و از طرف دیگر دانشگاه نیز برآورد کرده که ممکن است یک تعداد از آنها در مصاحبه علمی پذیرفته نشوند. به هر روی برگزاری آزمون کارشناسی ارشد مجازی دانشگاه تهران با مشکل روبه‌رو شده و اظهارات دقیق و کارشناسی و پاسخگویی منطقی به داوطلبان ضروری است تا لطمه‌ای به اعتبار و حیثیت دانشگاه تهران وارد نشود.

کد خبر 129986

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز