جمعه ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۰۷:۳۶
۰ نفر

فریبا خانی: من دماغم بزرگه. من چاقم. من دست و پا چلفتی‌ام... من خنگم. من بدشانسم.

قدیمی‌ها به معجزه کلمات اعتقاد داشتند. مثلاً می‌گفتند اگر درباره بیماری و شکست زیاد حرف بزنیم،  همان بلاها سرت می‌آید.

آنها معتقد بودند این جهان یک گوش شنوا دارد و هر چه بگویی همان را به تو می‌بخشد. واژه ها صاحب انرژی هستند و این انرژی چه خوب است که مثبت باشد.

خیلی از نوجوانان هستند که از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند و  مدام با واژه‌های منفی در باره خودشان حرف می‌‌زنند. حتی درباره شکل و قیافه‌ ظاهری خود از واژه‌های منفی استفاده می‌کنند. سعیده محمدی، روان‌شناس می‌گوید: «کلمات منفی می‌توانند کاملاً وضعیت سلامتی، زندگی و دیدگاه شما را تغییر دهند. کافی است احساساتتان با قدرت کلمات منفی ادغام شوند تا ببینید چه فاجعه‌ای به بار می‌آید. استفاده از واژه‌های منفی سلامتی شما را بسیار به خطر خواهد انداخت.»

از این روان‌شناس می‌پرسیم: «پس اگر درباره خود خیلی مثبت حرف بزنیم، این باعث غرور و خودشیفتگی نمی‌شود؟»

او می‌گوید: «نه، این با خودشیفتگی فرق دارد. ما باید در باره خودمان مثبت فکر کنیم و از واژه‌های مثبت استفاده کنیم، نه این‌که مدام از خودمان تعریف کنیم. مثلاً وقتی امتحان داریم، بگوییم من می‌توانم بهترین نمره را بگیرم. اگر از اول بگوییم من می‌دانم گند می‌زنم، این انرژی منفی می‌دهد.»

او می‌گوید: «بعضی از ما مدام می‌گوییم خسته‌ام!  یا استرس دارم! کلماتی مثل اینها، این احساس را در شما ایجاد می‌کند، بعد موجب تقویت این حس هم می‌شود.»

یاد بگیریم با خودمان مهربان باشیم و خودمان را قبول داشته باشیم... یاد جمله یک فیلم افتادم که قهرمان آن می‌گفت: «مردم حوصله آدم‌های غیر موفق را ندارند. سعی کنید به خود  بقبولانید که موفق هستید!» بعد می‌بینید در هر کاری موفق خواهید بود. به هر حال مراقب این واژه‌ها باشید. آنها می‌توانند معجزه کنند.

کد خبر 131635
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز