گروه سیاسی: نصرت‌الله تاجیک، سفیر سابق ایران در اردن که اکنون در دورهام انگلیس در حبس خانگی به سر می‌برد، در نامه‌ای به یک فعال حقوق بشر، خواهان پیگیری وضعیت خود و خانم شهرزاد میرقلی‌خان شد که او نیز در آمریکا زندانی است.

 زندانیان ایرانی -کلی


تاجیک این نامه را پس از آن خطاب به محمدعلی کلی بوکسور مشهور آمریکایی نوشت که این چهره محبوب آمریکا و قهرمان بوکس جهان نامه‌ای مشابه را خطاب به مقامات ایرانی نوشته و در آن عفو 2شهروند آمریکایی را که به‌دلیل ورود غیرقانونی به ایران در زندان به سر می‌برند، خواسته است.اما نصرت‌الله تاجیک در نامه خود توجه کلی را به زندانیان ایرانی در غرب از جمله خود و شهرزاد میرقلی‌خان جلب کرده است.

حبس خانگی در انگلیس

تاجیک در 4آبان85 براساس درخواست مقامات آمریکایی در محل تحصیل خود و خانواده‌اش در شهر دورهام انگلیس به اتهام مشارکت در خرید چند عدد دوربین دید در شب دستگیر شد.
او پس از یک هفته زندانی‌شدن به قید ضمانت و موقتا آزاد شد ولی پس از تشکیل چند مرحله دادگاه و با گذشت ۶ ماه، نهایتا دادگاه اولیه حکم به استرداد وی به آمریکا داد. اگرچه لندن، تاجیک را تا‌کنون تحویل واشنگتن نداده است اما او کماکان در حصر خانگی به‌سر می‌برد.تاجیک که پیش از بازنشستگی در سمت‌هایی چون مشاور وزیر، مدیرکل وزارت امور خارجه و سفیر ایران در اردن حضور داشته، متهم است علاوه بر تلاش برای انتقال فناوری نظامی به ایران در تجهیز و آموزش گروه‌های مبارز فلسطینی نقش داشته است.

نزدیکان تاجیک به نقل از وی می‌گویند که اتهام انتقال فناوری نظامی به ایران تنها مبتنی بر خرید یک دوربین صنعتی برای یک شرکت تولیدی در داخل ایران بوده و عملا بی‌اساس است؛ چرا که دوربین خریداری شده از سازنده هلندی در بازار موجود بوده و به هیچ وجه کالایی حساس یا دارای کاربرد دوگانه محسوب نمی‌شود. تاجیک در دوران حضور خود در اردن به‌عنوان سفیر ایران، امکان انتقال برخی شهروندان مجروح فلسطینی به ایران و درمان آنها را فراهم کرد. این اقدام انسان‌دوستانه وی اما اکنون از سوی رژیم صهیونیستی به «آموزش تروریست‌ها» تعبیر شده است.

گروگان دیپلماتیک

تاجیک درباره این اتهام‌ها در نامه خود به محمدعلی کلی نوشته است: شما به‌عنوان یک شهروند آمریکایی مجاز به فعالیت انسان‌دوستانه و فقط برای حل مشکلات دولت آمریکا هستید ولی این فعالیت برای آزادی سایر ملیت‌ها که در اختیار آمریکا هستند صورت نمی‌گیرد. از طرف دیگر بنده به‌عنوان یک دیپلمات سابق به‌دلیل فعالیت انسان‌دوستانه خود در قبال مجروحین فلسطینی زمانی که سفیر ایران در اردن بوده‌ام باید در چنین شرایطی با تحمل بیماری قلبی در حبس خانگی به‌سر برم یا گروگان مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 یا گم‌شدن یک مامور سابق اف بی‌آی باشم. سپاسگزار می‌شوم در کنار پیشنهاد فوق برای پیگیری آزادی ایرانیان زندانی در آمریکا از مسئولان آمریکایی این امر را نیز سؤال بفرمایید. امیدوارم پاسخ قانع‌کننده‌ای به شما بدهند. درصورت نیاز از وکیلم درخواست خواهم کرد تمامی مدارک مربوط به این امر را برای جنابعالی ارسال کند.

5 سال حبس شهرزاد میرقلی‌خان

تاجیک در بخش دیگری از نامه خود به وضعیت خانم شهرزاد میرقلی‌خان اشاره کرده است. در این نامه خطاب به محمدعلی کلی آمده است: از آنجا که جنابعالی به‌عنوان یک عمل انسان‌دوستانه اقدام به نوشتن این نامه کرده‌اید خانواده خانم شهرزاد میرقلی‌خان (که در شرایط نامساعدی همراه با بیماری در زندان آمریکا به‌سر می‌برد و مادر پیر و دو دختر وی در ایران با ناراحتی و نگرانی منتظر آزادی وی هستند) و تعدادی دیگر از افراد ایرانی که از نقاط مختلف دنیا به آمریکا برده شده و در زندان‌های آن کشور به‌سر می‌برند (درصورت نیاز اسامی آنها را برای شما ارسال می‌دارم) از شما می‌خواهند که در پاسخ به ابراز رحم و شفقت مسئولان ایرانی در قبال افرادی که قبلا آزاد شده‌اند، اقدام متقابلی نزد مقامات آمریکایی شروع بفرمایید تا با رهایی آنان ابتدا زمینه برای بررسی اعمال رحم و شفقت در مورد این دو فرد را فراهم کنید. میرقلی‌خان که تاجیک نیز به او اشاره کرده است، زن زندانی ایرانی دربند آمریکا متهم است که در سال ۲۰۰۴ در اتریش به همراه همسر سابقش برای خرید دوربین‌های دید در شب تلاش کرده است؛ اتهامی که با تناقضات بسیار همراه بود و ثابت هم نشد. او به همین منظور در دادگاهی در اتریش شرکت کرد و به ۵۲روز حبس محکوم شد.

بعد از اینکه دادگاه اتریش برای وی ۵۲ روز زندان حکم داد، او به قید وثیقه آزاد شد و دوباره در سال ۲۰۰۵ از وی خواسته شد که برای رای نهایی به اتریش برود و زمانی که به اتریش رفت به ۵۲ روز زندان محکوم شد که ۲۸ روز از زندان را کشید و بقیه را خرید و پرونده بسته شد. اما بعد از مدتی، دادگاه آمریکا برای همین پرونده، حکم ۵ سال حبس برای شهرزاد میرقلی‌خان را صادر کرد. میرقلی‌خان 2دختر دوقلو دارد که در زمان دستگیری او ۱۱سال داشتند و اکنون با مادربزرگ مادری خود زندگی می‌کنند. مادر شهرزاد میرقلی‌خان در مدت زندانی بودن دخترش در آمریکا، بارها مورد حمله قلبی قرار گرفته است. وضعیت زندانی زن ایرانی در سال چهارم حبس در زندان‌های آمریکا، به حدی وخیم است که دی‌ماه 89 وزارت امور خارجه کشورمان با احضار کاردار سوئیس در تهران اعتراض خود را نسبت به رفتار غیرانسانی و نامناسب آمریکا با یک زندانی ایرانی به نام خانم شهرزاد میرقلی خان به او ابلاغ کرد.

سکوت اوباما درباره درخواست یک دیدار

مادر و دختران شهرزاد میرقلی‌خان، زندانی زن ایرانی در آمریکا، پیش از این در نامه‌ای به باراک اوباما درخواست ملاقات با او را اعلام کردند که رئیس‌جمهور آمریکا هرگز پاسخی به آن نامه نداد. این در حالی است که ۲۹اردیبهشت ۱۳۸۹ مادران 3آمریکایی بازداشت شده در ایران، این فرصت را یافتند که با سفر به ایران و اقامت در یکی از بهترین هتل‌های تهران، پس از ۱۰ ماه با فرزندان خود در این هتل ملاقات کنند. این سه زن آمریکایی در ۲ روز اقامت در ایران حدود ۱۰ ساعت با فرزندان خود دیدار کردند. خانواده میرقلی‌خان، زن زندانی ایرانی دربند آمریکا اما برای اینکه او بتواند از زندان با ایران، تلفنی تماس بگیرد، باید ماهانه هزینه سنگینی را به آمریکا بپردازند. با وجود پیگیری‌های گسترده وزارت امور خارجه ولی تا‌کنون مقامات آمریکایی پاسخ روشنی راجع به سرنوشت این زن ایرانی نداده‌اند. 14 دی 89 وزارت امور خارجه ایران با احضار کاردار سوئیس در تهران اعتراض خود را نسبت به رفتار غیرانسانی و نامناسب آمریکا با خانم شهرزاد میرقلی خان به وی ابلاغ کرد.

کد خبر 132526

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز