علیاکبر صالحی، در حاشیه جلسه هیات دولت با اشاره به برگزاری اجلاس بینالمللی مبارزه جهانی با تروریسم در تهران گفت: این اجلاس از شنبه در تهران آغاز میشود و حدود شش رئیسجمهور و تعدادی نخستوزیر و وزیران خارجه در این اجلاس شرکت خواهند کرد.
وزیر خارجه با اشاره به اهمیت اجلاس بینالمللی مبارزه جهانی با تروریسم و مباحثی که در این اجلاس مطرح خواهد شد افزود: در این اجلاس بخشهای جنبی نیز خواهیم داشت. نشستهای دو یا چند جانبه بین مسئولان کشورهای شرکت کننده برگزار میشود و انشاءالله این اجلاس به نتایج خوبی دست پیدا کند و کشورهای منطقه نیز برگزاری این اجلاس را ادامه دهند چرا که منطقهی ما بیشترین ضربه را از تروریسم دیده است.
او در پاسخ به سوالی در مورد این که به تازگی وزیر خارجه فرانسه در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران اظهار نظرهایی داشته و از جریانهای بعد از انتخابات سال 88 حمایت کرده است، گفت: من آن اظهارنظرها را نشنیدهام و نمیتوانم اظهارنظری بکنم.
صالحی ادامه داد: در حال حاضر حقوق بشر تبدیل به یک ابزار سیاسی شده و همگان این موضوع را میدانند. کشور ما از جنبهی حقوق بشر کمتر از خیلی از کشورهای دیگر نیست و ما کشورهایی را سراغ داریم که حداقل مسائل حقوق بشر در آن رعایت نمیشود و سر و صدایی نیز در مورد این کشورها نمیشود.
وی بار دیگر با تاکید بر این که حقوق بشر تبدیل به یک ابزار سیاسی شده در پاسخ به سوالی مبنی بر این که شورای حقوق بشر سازمان ملل گزارشگر ویژهای را قصد دارد به ایران اعزام کند، نظر ایران در این ارتباط چیست و آیا این گزارشگر ویژه را میپذیرد یا نه؟ گفت: این موضوع نیز بیانگر سیاست دوگانهی غربیهاست. آنها آمدند قطعنامهای را در شورای حقوق بشر علیه ما صادر کردند و خواستار این شدند که گزارشگر ویژهای به ایران بیاید در حالی که ما از قبل خودمان تقاضا کردهایم که گزارشگر موضوعی به ایران بیاید و خانم تیلای را دعوت کرده بودیم که به ایران بیاید و انشاءالله میآید.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اضافه کرد: وقتی ما خودمان ابتدا به ساکن از شورای حقوق بشر درخواست کرده بودیم که گزارشگر موضوعی بفرستند دیگر چه ضرورتی داشت که آنها بیایند و قطعنامه صادر کنند و گزارشگر ویژه بفرستند. اینها نشان میدهد که آنها میخواستند یک اقدام پیشگیرانه انجام بدهند که مبادا بحث حقوق بشر به صورت صحیح در ایران مدیریت شود.
او خاطرنشان کرد: ایران اگر الزاماتی دارد در چارچوب قوانین بینالمللی الزاماتش را انجام میدهد و اظهار نیز میکند و گزارشگر موضوعی نیز دعوت کرده و ما ترس و نگرانی نداریم.
صالحی با تاکید بر این که حقوق بشر تبدیل به یک ابزار شده است، به وضعیت اقلیتهای مسلمان در کشورهای اروپایی و محدودیتهایی که در مورد پوشش برای آنها اعمال میشود اشاره کرد و گفت: در ارتباط با حقوق بشر افکار عمومی دنیا میدانند که این موضوع تبدیل به یک ابزار سیاسی شده ولی رسانههای پرقدرت در دست صهیونیستهاست و آنها اینگونه افکار عمومی را شکل میدهند.
وی همچنین در پاسخ به پیشنهاد ایران در ارتباط با حل و فصل مساله بحرین نیز گفت: همانطور که رئیسجمهور گفتند ما پیشنهادی در این ارتباط تدوین کردهایم و خدمت رئیسجمهور نیز ارائه دادهایم و در صورتی که دو طرف در موضوع بحرین آمادگی داشته باشند آن را مطرح میکنیم.