ساسان قربانی با انتقاد از روند واردات قطعات بیکیفیت چینی به کشور، به ایلنا گفت: افرادی به واسطه سودجویی، واردات قطعات غیرکیفی چینی به کشور را دنبال میکنند و این چالش تا زمانی که واردات به کشور توسط دستگاههای مربوطه ضابطهمند نشود، ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در کشور چین قطعات با کیفیت بالا و دارای استانداردهای مورد تایید نیز تولید میشود، اما واردکنندگان به صرف سودجویی، تنها محصولات غیرکیفی را وارد کشور میکنند، افزود: باتوجه به افزایش هزینههای تولید در کشور، هم اکنون قیمت تمام شده قطعات استاندارد داخلی بالاتر از قیمت قطعات نامرغوب وارداتی است. این امر به نوبه خود رقابت برای تولیدات داخلی در بازار کشور را سخت کرده است.
وی با اذعان به اینکه عمده این قطعات در بازار خدمات پس از فروش ورود کردهاند، تصریح کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته میتوان گفت چیزی در حدود 60 درصد ظرفیت کنونی بازار خدمات پس از فروش را قطعات بیکیفیت چینی به خود اختصاص داده اند.
قربانی با تاکید بر اینکه باید مسیر ورود این قطعات به کشور توسط دستگاههای مسئول مسدود شود، گفت: در این خصوص باید با استفاده از سیستمهای کنترلی هوشمند در مبادی ورودی این قطعات به کشور جلوی واردات این کالاها را به کشور گرفت. موسسه استاندارد باید نظارت خود در این زمینه را افزایش دهد.
این فعال بخش خصوصی معتقد است که ورود قطعات غیرکیفی و فاقد استاندارد به کشور علاوه بر صدمات بیشماری که به مصرف کننده تحمیل میکند، تولید داخلی را نیز تضعیف می کند.
وی با تاکید براینکه نباید اجازه داده شود که بازار کشور به راحتی در اختیار تولیدات خارجی قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: توسعه اقتصادی در کشور زمانی اتفاق میافتد که تولید ملی افزایش یابد و هم اکنون شرکتهای قطعه سازی داخلی به حدی از توانمندی رسیدهاند که موفق به دریافت استانداردهای بینالمللی میشوند، بر این اساس نباید اجازه داد که به واسطه واردات تولید داخلی تضعیف شود.