به گزارش ایسنا، این نرمافزار که توسط دانشمندان دانشگاه بولوگنا ساخته شده به خودروها اجازه خواهد داد تا در جاده با یکدیگر به تعامل بپردازند.
به گفته این محققان، فناوری مشابهی پیش از این مورد استفاده قرار گرفته بود اما این بار خودروها خواهند توانست از اتفاقات در حال جریان در کیلومترها جلوتر آگاهی پیدا کنند.
طبق آزمایشات، این فناوری خواهد توانست تا 40 درصد میزان تصادفات را کاهش دهد.
آزمایشات جادهای این نرمافزار قریبالوقوع بوده و قرار است از ماه اوت با همکاری شرکت خودرو سازی تویوتا در جادههای لوسآنجلس اجرا شود.
با اینکه سیستم تلهماتیک که ترکیب مخابرات و انفورماتیک در خودروها است، از چندی پیش مورد استفاده بوده، این تحقیقات یک کارایی دیگر را به آن افزوده است.
این پژوهش، تلهماتیک را با حرکت اینترنتی اشیا ترکیب میکند که در آن اجسام روزانه از یک حضور آنلاین برخوردار بوده و از این رو میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
هدف نهایی این پروژه، ارتباط تمام خودروها در جادهها از طریق ارتباط وایفای (Wi-Fi) است که در آن میتوان سیستم وایفای را که با یک سنسور فعال شده در خودرو نصب یا این نرمافزار را بر روی گوشی هوشمند دانلود کرد.
مارکو روچتنی، رهبر این تیم تحقیقاتی، سیستم خود را متفاوت از تلهماتیکهای رایج خوانده که با استفاده از یک مکانیزم رادارمانند به شناسایی موانع جادهای پرداخته و سپس از گزینه ترمز استفاده میکند.
به گفته این محققان، با برقراری ارتباط بین خودروها، رانندگلان میتواند از اتفاقات جادهای در کیلومترها جلوتر باخبر شوند.
این ارتباط از طریق حسگرهای شتابدهنده داخل خودرو انجام میشود که یک پیام اخطار را در شرایط اضطراری مانند نصادف جادهای، مخابره میکند.
هنگامی که یک خودرو در صحنه تصادف با کاهش ناگهانی سرعت روبرو میشود، این تغییر توسط حسگر دریافت شده و یک پیام اخطار به خودروهای نزدیک محل حادثه مخابره میشود.
به گفته محققان، این فناوری را میتوان به دو شیوه استفاده کرد. راه اول این که این سیستم اخطار را در داشبورد یا سیستم جهتیابی ماهوارهای خودرو ادغام کرد که در این صورت هزینه آن حدود 25 پوند برای هر خودرو خواهد بود.
راه دیگر اینکه میتوان آنرا از طریق سیستم وایفای گوشی همراه هوشمند دانلود کرد.
در صورت موفقآمیز بودن این پروژه، میتوان آنرا گامی به سوی شهرهای هوشمند محسوب کرده که در آن همه چیز از چراغهای راهنمایی و رانندگی گرفته تا خودروهای هوشمند بدون راننده، با رایانهها به هم مرتبط بوده و کنترل میشوند.