چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۰ - ۰۶:۱۰
۰ نفر

علی ابراهیمی: با وجود افت کیفی نان، مسئولان دولتی یا از پذیرش این امر به استناد آمار و ارقام ارائه شده خودداری کرده و یا اینکه این امر را ناشی از موضوعات دیگری مانند کیفیت گندم، آرد و عدم مهارت نانوایان می‌دانند.

نانوایی - نان

گرچه هریک از این عوامل در نابسامانی کیفیت نان دخیل هستند اما باید به این عوامل نکته دیگری که شاید علت اصلی نابسامانی کیفی نان است افزود بدان معنا که تعدد مراکز تصمیم‌گیری نان و سیاستگذ‌اری‌های غلط و شتابزده سال‌های اخیر به همراه محقق نشدن بسیاری از وعده‌های شکل‌گیری بازار رقابتی، اصلی‌ترین عامل نابسامانی کنونی بازار نان محسوب می‌شود. همچنین به‌رغم دیدگاه‌های مسئولان دولتی مبنی بر بهبود نسبی کیفیت و کاهش ضایعات آرد و نان، مصرف‌کنندگان و نانوایان معتقدند اکنون نه تنها ضایعات نان کاهش نیافته بلکه عرضه آرد نامرغوب نارضایتی توأم مصرف‌کنندگان و نانوایان را موجب شده است. بررسی دیدگاه‌های برخی مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان حاوی نکات دیگری است.

جلیل رضایی یک مصرف‌کننده نان در منطقه سعادت‌آباد با اشاره به افت شدید کمی و کیفی انواع نان سنتی به ویژه نان سنگک گفت: به‌رغم وعده‌های مسئولان برای نظارت و برخورد با تخلفات کنونی بازار نان، بارها حضورا به برخی نهادهای نظارتی مانند تعزیرات آرد و نان مراجعه و از افت کمی و کیفی نان در این منطقه گلایه کرده‌ام اما مسئولان نه‌تنها ترتیب اثری به این امر نداده‌اند بلکه پیگیری نابسامانی نان را به تماس با سامانه تلفنی ذی‌ربط ارجاع می‌دهند.وی با بیان اینکه در تماس با سامانه تلفنی مورد ادعا نیز از 8خط این سامانه تنها یک خط از طریق منشی تلفنی شکایات مردمی را بدون ذکر هیچ مرجع پیگیری دریافت‌کرده و در واقع این امر زمینه سردرگمی بیشتر مصرف‌کنندگانی که از کیفیت و کمیت نان ناراضی هستند را فراهم ساخته است.

رضایی با بیان اینکه در این منطقه نان سنگک افت شدید کمی و کیفی را شاهد بوده و این امر زمینه مشاجره مردم و نانوایی‌ها را فراهم کرده است تصریح کرد: نانوایان پاسخگوی اعتراض مردم به افت کمی و کیفی نان نبوده و در اغلب موارد کیفت آرد، افت فشار گاز و سایر مشکلات تأمین سوخت یا کارگر ماهر به علاوه مقرون‌به‌صرفه نبودن تولید نان را عامل این امر قلمداد می‌کنند. وی افزود: حتی حداقل اصول بهداشتی در تولید نان رعایت نشده و نانوایان برخورد بدی با مشتری دارند به نحوی که وقتی چندی پیش‌تر به افتادن خاکستر سیگار در خمیر به نانوا اعتراض کردم، با برخورد بدی مواجه و در نهایت از خرید نان منصرف شدم. از مسئولان بپرسید آیا این معنای بهبود کیفیت و کمیت نان و راهکارهای ارائه شده برای اعمال نظارت بر این بازار است.

علاوه بر افت کیفیت و افزایش ضایعات انواع نان سنتی، استفاده از آرد نامرغوب در واحدهای نان فانتزی حجیم و نیمه‌حجیم نیز منجر به کاهش کیفیت و افزایش ضایعات این نوع نان شده است. یک عضو هیأت مدیره اتحادیه نان‌های فانتزی، حجیم و نیمه‌حجیم هم گفت: با آزاد‌سازی‌ و حذف یارانه آرد اکنون به‌دلیل تعدد مراکز تصمیم‌گیری در مورد نان، ضایعات نان‌های صنعتی به شدت افزایش یافته و کسی پاسخگوی عرضه آردهای بی‌کیفیت توسط کارخانه به واحدهای نانوایی نیست. میرعلی سیف افت شدید کیفیت آرد عرضه شده توسط کارخانه‌ها را عامل عمده افزایش ضایعات نان فانتزی قلمداد کرد و افزود: به‌دلیل افت شدید کیفیت آرد، واحدهای نان فانتزی مجبور به خرید و افزودن گلتون با نرخ هر کیلو گرم 2هزار و 500 تومان هستند تا امکان پخت نان فراهم شود چراکه آرد تحویلی کارخانه‌ها فاقد این ماده است.

کد خبر 140783

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز