به همین دلیل دانشمندان تا همین اواخر بر این باور بودند که ذرات تشکیلدهندۀ خورشید و زمین -که هر دو در مرکز این منظومه قرار دارند- یکی است؛ چرا که از یک منبع به وجود آمدهاند.
اما بهتازگی اطلاعات جدیدی بهدست آمده که نشان میدهد ساختار زمین و خورشید دارای «ایزوتوپ»های متفاوتی است و بهعبارت دیگر شیمیِ زمین و خورشید یکی نیست. این کشف عجیب و در عینحال جالب بهراحتی بهدست نیامده و نتیجۀ آزمایشهای مختلف و تحقیقات زیاد دانشمندان است.
ماجرا از این قرار است که در سال 2001 میلادی کاوشگر «جنسیس» (بهمعنی پیدایش) برای جمعآوری اطلاعاتی دربارۀ خورشید به فضا پرتاب شد، اما بعد از انجام مأموریت دو سالۀ خود در زمان بازگشت سقوط کرد و از بین رفت. دانشمندان که امید زیادی به اطلاعات جنسیس داشتند، دست از کار نکشیدند و تصمیم گرفتند لاشههای این کاوشگر را بررسی کنند و غبارهای خورشیدی را که قرار بود با خود به زمین بیاورد، از آلودگیهای زمینی پاکسازی کنند. این کار هفت سال طول کشید و سرانجام محققان دو گروه بینالمللی اعلام کردند که ترکیب ایزوتوپهای اکسیژن و نیتروژن در زمین با آنچه در خورشید وجود دارد، متفاوت است.
هر چند اگر چتر نجات جنسیس درست کار کرده بود، این دانستهها هفت سال پیش به دستمان میرسیدند، اما این تأخیر، در برابر اهمیت اصل دانستهها چندان چشمگیر نیست. این خیلی مهمتر است که بدانیم فرآیندهای فیزیکی، نقش بسیار مهمی در شکلگیری سیارهها بازی کردهاند و ما آنها را دست کم گرفته بودیم!