دوشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۰ - ۰۹:۵۳
۰ نفر

همشهری آنلاین : نتایج نسخه رتبه بندی دانشگاه های جهان بر اساس وب سنجی در جولای 2011 اعلام شد که در این رتبه بندی که وسیعترین رتبه بندی در جهان است، عملکرد 12 هزار وب سایت دانشگاهی در سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رتبه بندی وبومتریک دانشگاه‌های جهان را بر اساس ارزیابی آموزش‌های برتر در وب، حجم، قابلیت دید و اثر (impact) صفحات وب منتشر شده توسط دانشگاه‌ها و منابع اطلاعات و تفسیر آنها رتبه بندی می‌کند.

بر اساس آخرین نسخه به روز شده مرکز رتبه بندی‌ وبومتریک دانشگاه‌های ایرانی نسبت به گذشته جایگاه بهتری پیدا کرده اند.

شاخص‌های رتبه بندی وبومتریک در این نسخه از گزارش رتبه بندی شامل اندازه صفحات وب (size)، قابلیت مشاهده از سوی دیگران و میزان لینک هایی که مراکز دیگر به سایت اصلی داده باشند (visibility)، فایل های قابل دسترسی ( rich file) و همچنین تعداد منابع علمی سایت و میزان ارجاعات به آن (scholar) بوده است.

دانشگاه تهران با رتبه جهانی 708 ، در شاخص اندازه صفحات وب امتیاز 502، در شاخص قابلیت مشاهده از سوی دیگران امتیاز 961، در شاخص فایل‌های قابل دسترسی امتیاز 788 و در شاخص میزان ارجاعات امتیاز 384 را به دست آورده است. این در حالی است که رتبه این دانشگاه در آخرین نسخه ای که از رتبه بندی وبومتریک در ماه مرداد منتشر شد، 938 اعلام شده بود.

دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این رتبه بندی به رتبه جهانی 1020 دست پیدا کرده است. رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز از 1011 در نسخه پیشین به 1037 رسیده که کمی افت داشته است.

دانشگاه علم و صنعت ایران نیز توانسته است در رتبه چهارم در میان دانشگاه‌های ایرانی قرار گیرد و رتبه 1251 جهانی را کسب کند. همچنین دانشگاه صنعتی شریف رتبه 1404 را در این گروه کسب کرده است.

همچنین بر اساس تاکید سایت وبومتریک، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه آزاد و دانشگاه شهیدچمران اهواز دارای کاهش رتبه بوده اند.

رتبه بندی دانشگاه‌های حوزه آسیا از نظر وب سایت

 در بخش آسیا دانشگاه ملی تایوان، دانشگاه های توکیو و کیوتو از ژاپن ، دانشگاه ملی چنگ کونگ از تایوان، دانشگاه هنگ کنگ، دانشگاه ملی سنگاپور ، دانشگاه ملی چیائو تانگ از تایوان، دانشگاه ملی سین هوا از تایوان، دانشگاه پکن از چین ، دانشگاه ملی مرکزی از تایوان رتبه های اول تا دهم را به دست آورده اند.

در این بخش رتبه بندی جهانی این دانشگاه‌ها نیز اعلام شده است که بر اساس آن، دانشگاه ملی تایوان در رتبه جهانی 24، دانشگاه های توکیو و کیوتو از ژاپن به ترتیب در رتبه های 34 و 56 ، دانشگاه ملی چنگ کونگ از تایوان در رتبه 67، دانشگاه هنگ کنگ در رتبه 82، دانشگاه ملی سنگاپور در رتبه 85، دانشگاه ملی چیائو تانگ از تایوان در رتبه 89، دانشگاه ملی سین هوا از تایوان در رتبه 108، دانشگاه پکن از چین در رتبه 109، دانشگاه ملی مرکزی از تایوان در رتبه 119 جهانی قرار دارند.

در بخش جنوب آسیا 10 دانشگاه و موسسه تحقیقاتی اول متعلق به کشور هندوستان هستند که این دانشگاه‌ها و موسسات دارای رتبه های جهانی 568 تا 1928 هستند.

رتبه‌ بندی دانشگاه‌ها در کشورهای عربی

 در میان رده بندی 10 کشور عربی، دانشگاه پادشاهی آل سعود از کشور عربستان با رتبه جهانی 186 در رده اول، دانشگاه نفت و معادن پادشاهی فهد از کشور عربستان با رتبه جهانی 302 در رده دوم، دانشگاه عبدالعزیز از کشور عربستان با رتبه جهانی 790 در رده سوم، دانشگاه ام القراء از کشور عربستان با رتبه جهانی 955 در رده چهارم و دانشگاه امام محمد بن سعود از کشور عربستان با رتبه جهانی 1000 در رده پنجم قرار دارند.

دانشگاه آمریکایی بیروت، دانشگاه النجاح، دانشگاه قاهره، دانشگاه شاه فیصل و دانشگاه آمریکایی قاهره هم رتبه های ششم تا دهم را در رده بندی کشورهای عربی در وبومتریک بدست آورده اند. رتبه جهانی این دانشگاه‌ها از 1138 تا 1357 متغیر است.

کد خبر 141904

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز