به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از این شبکه، ژاپن قوی ترین کشورهای جهان در عرصه فن آوری است ولی در مساله رعایت حقوق زنان و حضور آنان در پستهای سیاسی و پارلمانی، این کشور در میان یکصد و هشتاد و شش کشور جهان در رتبه یکصد و بیست و یکم قرار دارد.
فادی سلامه خبرنگار این شبکه در توکیو در گزارشی در این زمینه افزود یک گزارش دولتی در ژاپن تاکید میکند حضور موثر زنان در بخش تجارت این کشور بسیار محدود است. در میان چهل و دو هزار مدیر شرکت در ژاپن، زنان فقط یک درصد پستهای مدیریتی را در اختیار دارند. تبعیض علیه زنان در ژاپن تنها در بخش اشتغال نیست بلکه همه حیات عمومی را در بردارد و شاید اشکارترین آن در عرصه سیاسی باشد.
به رغم این که در شش سال گذشته شمار اعضای نمایندگان زن پارلمان ژاپن به ده درصد رسیده است اما این کشور همچنان در رتبه های پایین و حتی پس از کشور آفریقایی روآندا قرار دارد که پنجاه و شش درصد اعضای پارلمان این کشور از زنان هستند. زمانی که حزب دموکرات ژاپن در سال 2009 پس از پنجاه سال سیطره حزب محافظه کاران در این کشور به قدرت رسید، حامیان حقوق زنان نسبت به اینده خوشبین شدند و انتظار داشتند تغییرات بنیادینی درباره حقوق زنان ایجاد شود ولی چنین رویایی محقق نشد. در دولت حزب دموکرات از میان هجده وزیر تنها یک وزیر زن حضور دارد.
هارو می یک بیکار ژاپنی گفت پس از حادثه زلزله و کندی وضع اقتصادی کشور، بسیاری از شرکتها کارکنان خود را اخراج کردند و زنان در راس فهرستهای اخراجی بودند چرا که ضعیف ترین افراد جامعه هستند.
هیساکو موتویاما از جمعیت حمایت از زنان آسیا گفت جامعه ژاپن همچنان ذهنیت قدیمی درباره زن دارد و قوانین مربوطه به زنان به بیش از یکصد سال پیش باز می گردد و هیچ تغییراتی در این قوانین ایجاد نشده است و سیاستمداران کشور نیز هیچ تلاشی برای تغییر این قوانین انجام نمی دهند چرا که میترسند حمایت راستگراهای ژاپنی را از دست بدهند.