طبق پژوهش دانشمندان، مغز نوجوانان در دوران بلوغ هنوز حالت تغییرپذیر داشته و بخشهای مغزی مرتبط با انواع مختلف هوش نیز از همین ویژگی برخوردارند که با رشد مهارتهای خاص در نوجوان، بالا و پایین میروند.
کتی پرایس از دانشگاه کالج لندن اظهار کرد: ما در پژوهشهای خود در مورد میزان ضریب هوشی نوجوانان در هر دو حوزه شفاهی و غیرشفاهی با تغییراتی طی یک دوره سه تا چهار ساله روبهرو شدیم. ما بر این باوریم که برخی از این تغییرات باید با توانایی مرتبط باشند؛ چرا که این امر با تغییرات در ساختار مغزی مرتبط هستند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ضریب هوشی (IQ)، طیف گستردهای از مهارتها را از حافظه تا صلاحیت کلامی و درک دیداری دربر دارد. از IQ همچنین برای پیشبینی نتایج آموزشی، دستاوردهای بیشتر و دورنمای شغلی استفاده میشود. پیش از این محققان بر این باور بودند که میزان ضریب هوشی در تمام عمر ثابت باقی میماند.
محققان با بررسی و اسکن مغز 33 نوجوان سالم و ضریب هوشی آنها در سنین مختلف 14 تا 20 سالگی متوجه تغییراتی در میان برخی از آنها شدند. تحقیقات آنها نشان داده که حتی افرادی که از میزان ضریب هوشی پایینی برخوردار بودند، ممکن است بتوانند پیشرفت کنند.
محققان همچنین دریافتند که با بالا یا پایین رفتن میزان ضریب هوشی در این نوجوانان، اندازه مغزی نیز در دو ناحیه تغییر میکند. با رشد ضریب هوشی شفاهی، ساختارهای مغزی که با سخن گفتن فعال میشوند، تغییر کرده و با تغییر ضریب هوشی غیرشفاهی، ساختارهای مغزی مرتبط با حرکات انگشت تغییر میکردند.
پیش از این تحقیقات نشان داده که این گونه تغییرات مغزی ممکن است در زمان استفاده بیشتر از یک ناحیه مغز، در بزرگسالان نیز اتفاق بیفتد.