عباس صداقت به فارس گفت: بیشترین تمرکز ویروس اچآی وی در کشور بین مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر است. همچنان استفاده از وسایل تزریقی معتادان بیشترین عامل انتقال ویروس با آماری حدود 70 درصدهست و انتقال از طریق ارتباطات جنسی محافظتنشده حدود 10درصداست.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سن ابتلا به ویروس ایدز در کشورما گروه سنی 25 تا 34 سال است، افزود: با توجه به افزایش موارد ابتلای جنسی به ویروس ایدز و همچنین افزایش موارد ابتلا در زنان، وزارت بهداشت برای دسترسی آسان به لوازم پیشگیری، اجازه توزیع لوازم پیشگیرانه را به سوپرمارکتها و حتی کیوسکهای روزنامهفروشی داده است. اما بلافاصله یک مقام شهرداری تهران اعلام کرد که توزیع لوازم پیشگیری از ایدز در کیوسکهای روزنامهفروشی، بدون هماهنگیلازم صورت گرفته است. علیپور، مدیرعامل شرکت ساماندهی مشاغل شهرداری تهران گفت:
شهرداری تهران اداره کل سلامت دارد که در این زمینه باید بررسیهای لازم را انجام دهد. مدیرکل سلامت شهرداریتهران نیز در گفت و گو با همشهری بهصراحت اعلام کرد بهرغم اینکه این ادارهکل جلسات متعددی با اداره ایدز وزارت بهداشت به منظور مقابله و پیشگیری از این بیماری داشته است، هیچ بحثی درخصوص توزیع پوششهای محافظ در کیوسکهای روزنامهفروشی مطرح نشده است.
دکتر گلمکانی گفت: کیوسکهای مطبوعاتی مکان فرهنگی هستند و حتی فروش سیگار در آنها نیز به موجب قانون ممنوع است و اخیرا برخورد با کیوسکهایی که سیگار بفروشند شروع شده است. وی افزود: توزیع و فروش لوازم پیشگیری از ایدز که یک نوع وسیله پزشکی محسوب میشود انحصارا باید در داروخانهها صورت گیرد تا نظارت دقیق بر آنها وجود داشته باشد.
همچنین مهدی امیری، معاون ادارهکل سلامت شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار همشهری اظهار داشت: ما با اصل این موضوع که وسایل پیشگیری از ایدز در دسترس عموم قرار داشته باشد موافق هستیم اما راهکار آن ارائه اینگونه وسایل در کیوسکهای روزنامهفروشی نیست؛ چرا که تبعات خاص خود رابه همراه خواهد داشت.
گفتنی است طی سالهای اخیرا الگوی انتقال ویروس ایدز از معتادان تزریقی به انتقال جنسی تغییر پیدا کرده است که این به منزله زنگ خطری برای جامعه محسوب میشود. با بررسی و مطالعه رفتاری که وزارت بهداشت انجام داده مشخص شد که پدیده زنان خیابانی اصلیترین عامل انتقال بیماری ایدز به جوانان در کشور به شمار میرود و با توجه به اینکه مصرف پوشش محافظ در گروه زنان خیابانی خیلی پایین است و همچنین به خاطر محدودیتهای اجتماعی و فرهنگی که در ایران وجود دارد، در این زمینه خیلی نمیتوان آموزش عمومی به مردم ارائه داد. براساس آمار جمعآوری شده از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی- درمانی، تا اول تیر1390 مجموعا 23هزار و 125 نفر مبتلا به اچآیویدر کشور شناسایی شدهاند.