به گزارش همشهری آنلاین، شب دوم و پایانی حراج کریستی (که به آثار هنری که زیر 50 هزار دلار قیمت پایه داشتند تعلق داشت) 26 اکتبر 2011 در سالن گودلفین هتل امارات تاوند دوبی برگزار شد که در آن 152 اثر شامل 56 اثر از ایران 23 اثر از مصر ،20 اثر از لبنان، 15 اثر از سوریه، 13 اثر از عراق، هشت اثر از ترکیه، پنج اثر از امارات ، چهار اثر از فلسطین، از عربستان، تونس و الجزایر هر یک دو اثر و از ارمنستان و اردن هر یک یک اثر به رقابت پرداختند.
در پایان این حراج، علاوه بر ثبت رتبههای بالا به نام ایرانیان، فروش 90 درصدی آثار جوانان هنرمند ایرانی، یک حراج به یادماندنی برای نسل نوی تجسمی ایران رقم زد.
در این شب تابلویی از مجموعه "خاطرات انهدام" آیدین آغداشلو، با فروش 69 هزار دلاری به عنوانگران ترین اثر به فروش رسیده دست یافت.
این نخستین بار بود که در حراج کریستی آغداشلو، نقاش و نویسنده صاحب نام کشورمان توانست حائز این مهم شود.
اما رکورد دوم این شب را نیز هنرمند دیگر ایرانی، رضا درخشانی از آن خود کرد تابلوی او 61 هزار و 250 دلار به فروش رسید تا "پل گریگوسیان" هنرمند فقید لبنانی که نقاشیاش 60 هزار دلار فروخته شد در جای سوم قرار گیرد.
رکورد چهارم این شب را نیز دو ایرانی به طور مشترک به دست آوردند: نقاشی از زنده یاد بهمن محصص با اندازه 150×100 و نیز یک تابلو از مجموعه "کوزهها"فرهاد مشیری که هریک 5/56 هزار دلار آثارشان به فروش رسید.
نقاشیخط از صداقت جباری با فروش 48 هزار دلاری در جای ششم ایستاد. این درحالی بود که از این پس فروشهای پیاپی و قابل ملاحظه جوانان هنرمند ایران چشمها را خیره کرد.
اینستالیشن "دیوار" محمود بخشی مؤخر 40 هزار دلار ، اثری از پویا آریانپور 37 هزار و 500 دلار فروخته شدند و "آبستره معاصری" از بیتا وکیلی در ادامه موفقیتهای بینالمللی این نقاش جوان به قیمت 35 میلیون تومان به فروش رسید تا بیتا وکیلی در کنار چهرههایی نظیر پروانه اعتمادی و دو نقاش عراقی و فلسطینی حائز رتبه یازدهم شود.
در این حراج به یاد ماندنی سه نقاش جوان که از سوی گالری اثر در این رویداد تعیین کننده حضور داشتند نیز فروشهای خوبی داشتند: احمد مرشدلو تابلویش 15 هزار دلار به فروش رسید و دو چهره نو آمده به حراج رضا عظیمیان 9 هزار دلار و رکسانا منوچهر 8 هزار دلار آثارشان به فروش رسید.
در این شب از افشین پیرهاشمی نیز تابلویی بدون عنوان به مبلغ 15 هزار دلار به فروش رسید که 80×120 سانتی متر اندازهاش بود اما مطلب مهم تر درباره او که در شب دوم در سالن حراج پیچید، این بود که تابلوی "ورود به نیویورک" این نقاش جوان را که در شب اول حراج 160 هزار دلار فروخته شد، یک مجموعه دار انگلیسی خریده است.
در شب دوم حراج کریستی طاهره صمدی طاری نیز چهره پرفروغی از خود به جای گذاشت این نقاش 30 ساله در ادامه موفقیتهای بینالمللیاش در سومین حضور در حراج کریستی نیز اثرش به فروش رسید و این بار به رقم قابل ملاحظه 14 هزار دلار دست یافت تا در کنار نام پرسابقه پرویز کلانتری قرار گیرد که اثر او نیز به همین قیمت به فروش رسید.
در این حراج سایر هنرمندان ایران نیز به فروشهای خیره کنندهای دست یافتند:
نصرالله افجهای 37 هزار و 500 دلار، رکنی حائریزاده 32 هزار و پانصددلار، مسعود عربشاهی و کوروش شیشهگران هریک 25 هزار دلار، نقاشیخط علی شیرازی 22 هزار و 500 دلار، خسرو حسنزاده 21 هزار و 250 دلار، عذرا عقیق بخشایشی و علیرضا دیانی هریک 16 هزار و 250 دلار، نقاشی شهریار احمدی 15 هزار دلار، مجسمه ای از رافی داوتیان و اثری از زنده یاد فرامرز پیلارام هریک 12 هزار و 500 دلار، عکسی از مجموعه "وهم در تهران"علیرضا فانی 9 هزار دلار، مجسمهای از حامد رشتیان 5/6 هزار دلار و ... .
بدین ترتیب یازدهمین حراج کریستی دوبی که برای نخستین بار در دو شب پیاپی برگزار شد را باید در مجموع به نام هنر و هنرمندان ایران در تاریخ این حراج ثبت کرد.