گروه دانش و سلامت- آرش نهاوندی: دکتر مرضیه وحید‌دستجردی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم افتتاح بخش‌های جدید بیمارستان کودکان حضرت علی‌اصغر(ع) ضمن اشاره به اینکه 70درصد تخت‌های بیمارستانی کشور فرسوده هستند، از بهره‌برداری از 4هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال خبر داد.

بیمارستان

دکتر مرضیه وحید‌دستجردی ‌افزود: امیدواریم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، این هزار تخت در موعد تعیین شده 3ساله به بهره‌برداری برسد و به مردم خدمت کند. این بیمارستان به همت خیرین ساخته خواهد شد.وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیمارستان امام در حال حاضر 1400تخت دارد که حدود 70سال از عمر هزار تخت اولیه آنها می‌گذرد و فرسوده هستند، گفت: بایستی هزار تخت جدید پس از رسیدن به بهره‌برداری جایگزین آنها شود.وحید‌دستجردی در پاسخ به این پرسش که در مجموع چه تعداد از تخت‌های بیمارستانی کشور احتیاج به بازسازی دارند، اظهار کرد: حدود 70درصد تخت‌های بیمارستانی کشور فرسوده هستند. در برخی استان‌ها از جمله تهران این تعداد بیشتر است و به 85درصد می‌رسد. با توجه به اینکه در حال طراحی و ساخت 68هزار تخت بیمارستانی هستیم، 35هزار تخت در حال ساخت کامل هستند و به تدریج به بهره‌برداری می‌رسند. به منظور بررسی بیشتر موضوع بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی فرسوده و علل آن گفت‌وگویی با دکتر مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.

  • طبق اظهارات دکتر مرضیه وحید‌دستجردی، وزیر بهداشت، 85درصد تخت‌های بیمارستانی در تهران و 70درصد تخت‌های بیمارستانی در سطح کشور فرسوده هستند، ‌چرا به مسئله فرسودگی بیمارستان‌ها و حتی تخت‌های فرسوده مراکز درمانی تاکنون رسیدگی نشده و اکنون در این باره سخن به میان آمده است؟

برای پاسخ به این سؤال و اینکه چرا در کل هزینه‌های بیمارستانی در کشور ما بالاست باید به چند سال قبل بازگردیم. اگر اشتباه نکنم در زمان مجلس چهارم یا پنجم قانونی با عنوان خودگردانی بیمارستان‌ها به تصویب رسید. قانون خودگردانی بیمارستان‌ها هم به مردم و هم به بیمارستان‌ها هزینه بالایی را تحمیل کرد. پس از تصویب این قانون بیمارستان‌ها ناگزیر شدند از درآمدهای خود هزینه کنند. درآمدهای بیمارستان‌ها هم برای بازسازی و تغییر تخت‌ و امکانات درمانی کفاف نمی‌کند. بر مبنای قانون خودگردانی، منابع مالی و اعتبارات برای بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها از هزینه‌های جاری حذف شد. تصویب این قانون را می‌توان یک اشتباه بسیار بزرگ قلمداد کرد.

آیا فرسودگی بیمارستان‌ها و تخت‌های بیمارستانی دلایل دیگری نیز دارد؟

نکته دیگر اینکه توسعه بیمارستان‌ها در سطح کشور به طرز بی‌رویه‌ای انجام می‌گیرد. در واقع روی طرح‌های توسعه بیمارستانی کار کارشناسی انجام نگرفته است. این کار نیز بنا به دلایلی انجام می‌گیرد از جمله اینکه برخی از نمایندگان می‌خواهند کارهایی برای رضایت مردم حوزه نمایندگی خود انجام دهند. در نتیجه از طرح‌های ساخت بیمارستان در شهرها و مناطق مختلف حمایت می‌کنند، اما این بیمارستان‌ها با کار کارشناسی ساخته نمی‌شوند و هزینه‌ها پرت می‌شود و هدر می‌رود و در هر شهری یک بیمارستان ساخته می‌شود و زمانی که بیمارستان تمام شد تازه مشخص می‌شود که ساخت آن توجیه اقتصادی نداشته است. بنابراین‌ دردی از مردم و‌ دولت دوا نخواهد کرد و به درد مردم هم نمی‌خورد زیرا بیمارستان‌ها برای درمان مردم نمی‌توانند تمام متخصصین لازم را جذب کنند.

دلیل این امر نیز این است که در شهرهای کوچک بیماران در آن حدی نیستند که متخصصین بخواهند در آن بیمارستان‌ها به صورت تمام وقت مشغول به کار شوند. در نتیجه هزینه‌ها پرت می‌شود و یکباره پس از گذشت چند سال به خود می‌آییم و متوجه می‌شویم که تخت‌های بیمارستان‌های ما همچنان تعویض نشده‌ و فرسوده‌اند. بیمارستان‌های تهران در حال حاضر دچار وضعیت اسفناکی هستند. بیمارستان‌های مراکز استان‌ها نیز کهنه و فرسوده شده‌اند. این بیمارستان‌ها همچنین از لحاظ ساختمانی مشکلات زیادی دارند. هر‌ قدر هم که برای این بیمارستان‌ها هزینه کنیم نتیجه نمی‌گیریم. ما اگر بتوانیم احداث بیمارستان‌ها را سیاسی نکنیم و واقعا خدماتی به این مسائل نگاه کنیم آنگاه شاید مشکل ما حل بشود.

 

کد خبر 151205
منبع: همشهری آنلاین

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز