خورشید پیوسته در حال فعالیت است و آثار این فعالیتها به زمین میرسد. فعالیت لکههای خورشید، توفانهای خورشیدی و زبانههای خورشیدی از جمله این فعالیتها هستند که بر روی زمین شاهد زیباترین صحنههای ناشی از فعالیت خورشید هستیم که به آن شفق قطبی میگویند.
توفانهای خورشیدی که هرازگاهی در سطح خورشید اتفاق میافتد در واقع ذرات باردار بسیار پر انرژی هستند که با سرعت هزار کیلومتر در ساعت خورشید را ترک میکنند و خود را به فضای میان سیارات میرسانند.
به گزارش خبرگزاری مهر، سال 2012 سال اوج فعالیتهای خورشید است. این پدیده و پدیده نجومی گذر سیاره زهره از مقابل خورشید به عنوان مهمترین رخدادهای سال 2012 مورد توجه محققان نجومی جهان قرار گرفته است.
اما برخیها با استناد به این پدیدههای نجومی ادعا دارند که سال 2012 سال پایان عمر زمین است. این ادعا بر آمده از تقویم مایاها و پیش بینی پایان دنیا در سال 2012 است. این در حالی است که دانشمندان با ارائه دلایل علمی و آمارها، بر غیرواقعی بودن این فجایع احتمالی تاکید کردند به گونهای که دبیر انجمن نجوم اهواز تاکید میکند اگر خورشید به اوج خود نرسد زمین یخ میبندد.
مهمترین رخداد نجومی 2012
خسرو جعفری زاده با اشاره به پدیدههای مهم نجومی در سال 2012 افزود: در سال جاری میلادی شاهد دو پدیده زبیای نجومی خواهیم بود که یکی از آنها گذر سیاره زهره از مقابل خورشید و دیگری اوج فعالیتهای خورشیدی است.
دبیر انجوم نجوم اهواز با بیان اینکه فعالیتهای خورشیدی هر 11 سال به اوج میرسد، اظهار داشت: زمانی که خورشید به اوج فعالیتهای خود میرسد، تعداد لکههای خورشید و توفانهای خورشیدی بیشتر میشود.
وی ادامه داد: درصورتی که دوره تناوب فعالیتهای خورشیدی با اختلال مواجه شود و فعالیتهای خورشیدی به اوج خود نرسد زمین یخ میبندد از این رو است که در برخی از سالها شاهد سرمای بیش از حد بر روی کره زمین هستیم.
جعفری زاده با تاکید بر اینکه در سال 2012 شاهد اوج فعالیتهای خورشید هستیم، اضافه کرد: در حال حاضر این اتفاق در حال رخ دادن است و این فعالیتها به حدی میرسد که میتوان حتی با استفاده از شیشههای جوشکاری لکههای خورشیدی را مشاهده کرد.
این ستاره شناس با تاکید بر اینکه خورشید سال میلادی جدید از نظر تعداد زیاد لکهها بسیار خوب شروع کرده است، یادآور شد: بر اساس پیش بینیها این روند ادامه خواهد داشت به گونهای که نمایش زیبایی از شفقهای قطبی را شاهد خواهیم بود.
جعفری زاده به بیان نحوه رصد لکههای خورشیدی پرداخت و خاطرنشان کرد: در صورتی که رصدگران از تلسکوپهای بازتابی استفاده می کنند لازم است تا فیلتر را در جلوی تلسکوپ قرار دهند. برخی از تلسکوپها دارای درپوشی هستند که در آن یک سوراخ کوچکی قرار دارد، بهتر است تا فیلتر را در پشت آن نصب کنند و درپوش را بر روی تلسکوپ قرار دهند.
دبیر انجمن نجوم اهواز ضمن هشدار به رصدگران برای مشاهده این پدیده نجومی ادامه داد: رصدگران باید مراقب باشند که به فیلترها در اثر خراش آسیبی وارد نشده باشد ضمن آنکه به هیچ وجه از تلسکوپی که بر روی درپوش آن فیلتر نصب نشده باشد برای رصد خورشید استفاده نکنند.
سال 2012 سال پایان زمین نسیت
جعفری زاده با تاکید بر اینکه در سال 2012 هیچ پدیده نجومی که باعث تهدید ساکنان زمین شود رخ نخواهد داد، گفت: اعلام شد که زمین در سال 2012 از بین میرود در حالی که در این سال دو واقعه زیبای نجومی را شاهد خواهیم بود.