علیرضا زرین دست فیلمبردار خوش سابقه سینمای ایران ضمن بیان این مطلب، با انتقاد از نادیده گرفته شدن ارزشهای فیلم سینمایی ملکه در سی امین جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با مهر گفت: تأسفخوردن برای داوری این دوره از جشنواره فایدهای ندارد و داستان تبعیض قدیمی و ادامه دار است اما با داوریای که برای فیلمبرداری فیلمهای بخش مسابقه صورت گرفت، یقین پیدا کردم که نگاه تبعیضآمیز بهخصوص درباره شخص من بیپایان است.
وی در ادامه افزود: در دورانی که جوانتر بودم باید برای فیلمهای مختلف جایزه میگرفتم و دلخوش میشدم ولی متأسفانه این تشویقها و تمجیدها در مرحله نامزدی متوقف میشد. اما انتظار داشتم فیلمبرداری فیلم ملکه که به گفته بسیاری از منتقدان، تماشاگران و اهالی سینما شاخص بود مورد توجه قرارگیرد ولی چنین نشد.
زرین دست در ادامه صحبتهای خود با اشاره به این مطلب که در بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر جایزه دریافت کرده است گفت: در بخش بینالملل این دوره از جشنواره فیلم فجر جایزهای اهدا شد، ولی متأسفانه این جایزه در بخشهای مختلف خبری مطرح نشد. با این اوصاف گمان میکنم به صرف اینکه در این بخش جایزه گرفتهام، ارزشهای فیلمبرداری فیلم ملکه در بخش مسابقه سینمای ایران نادیده گرفته شد. این درحالی است که داریوش مهرجویی و پرویز شیخطادی در بخش بینالملل نیز جایزه گرفتند اما بیشترین جوایز بخش مسابقه سینمای ایران را نیز از آن خود کردند.
این فیلمبردار در ادامه افزود: یکی از جوایز بخش مسابقه سینمای ایران در بخش بازیگری به هنرمندی برای مجموع آثار او اهدا شد اما هیچ جایزهای به بازیگر نقش اول این فیلم که انصافا از بهترین بازیگرها بود تعلق نگرفت. بنابراین معتقدم که ارزشهای فیلم ملکه در پیکر سینمای ایران نادیده گرفته شده است. درست به همین دلیل است که احساس میکنم بودن و یا نبودن آدمی مثل من که حرفه خود را بهخوبی میداند تفاوتی برای سینمای ایران ندارد.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به نادیده گرفته شدن این فیلم در تمامی بخشهای مورد ارزیابی این دوره از جشنواره فیلم فجر گفت: تعجب کردم وقتی آرای داوران را دیدم؛ چراکه فیلمهایی با کیفیت پایین جایزههای مختلف را دریافت کردند اما بهعنوان مثال هیچ جایزهای به محمدعلی باشه آهنگر برای فیلمنامه یا کارگردانی تعلق نگرفت. این درحالی است که من میدانم این کارگردان 3سال از عمرش را صرف تحقیق و پژوهش کرده تا حرفی ناگفته نماند و با فیلمنامه کامل سر صحنه حاضر شود.
زرین دست در پایان افزود: از سوی دیگر کارگردان فیلم ملکه از انسانهای در جنگ مانده است و در طول سالهای جنگ در شرایط سخت زندگی کرده و مقولههای مربوط به دفاع از میهن را با پوست و جان خود از نزدیک لمس کرده است، از همین رو معتقدم که ارزشهای این فیلم نادیده گرفته شد و انصافا در حق فیلم ملکه که به نوعی آبروی سینمای جنگ و ایران است اجحاف شد.