' فرهاد پورسخا' روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت: 860 بیمارستان در سراسر کشور وجود دارد که 50 درصد آنها به سیستم بی خطرسازی زبالههای بیمارستانی مجهزند که باید تا پایان سال 91 به 100 درصد برسند.
وی اظهارداشت: همچنین 95 درصد بیمارستانهای تهران به سیستم بی خطرسازی زباله مجهز شدهاند که در حال راه اندازی هستند و تا پایان سال جاری این رقم به 100 درصد میرسد.
پورسخا ادامه داد: همچنین در این راستا آزمایشگاههای معتمد پیش بینی شده است که بر کار بیمارستانها و وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی بی خطر سازی زبالههای بیمارستانی نظارت کنند.
مدیر دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این آزمایشگاهها زبالههای بی خطر شده را مورد بررسی و آزمایش قرار میدهند و زمانی که بی خطر بودن آنها تایید شد شهرداری میتواند مانند زبالههای بی خطر و عادی آنها را دفع کند.
وی درباره نحوه کارکرد آزمایشگاههای معتمد اظهارداشت: به عنوان مثال این آزمایشگاهها هر 20 روز باید زبالههای بیمارستانها را که بی خطر شدهاند مورد آزمایش قرار دهند و در صورت تایید، بیمارستان مورد نظر گواهی دریافت میکند.
پورسخا گفت: برای 15 درصد از پسماندهایی که ویژه هستند و امکان بی خطر سازی آنها وجود ندارد قرار شد در هر استان یک زباله سوز مرکزی نصب شود تا این پسماندها سوزانده شوند.
وی افزود: در حال حاضر استان مرکزی به این زباله سوز مجهز شده است و تا چند ماه دیگر در استان اصفهان نیز راه اندازی میشود و سرمایه گذار استان تهران نیز مشخص شده است .
پورسخا با بیان اینکه این تمهیدات در کارگروه پسماند تصویب شده است گفت: در جلسات این کارگروه، وزارت کشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت نیرو و جهاد کشاورزی برنامههای خود را در زمینه نوع پسماند، نحوه بی خطر سازی و بودجه اعلام کردند و کارگروه موارد فوق را تصویب و به دستگاههایی ذیربط ابلاغ میکند.