گروه ادب و هنر- احمد افشار: چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر با اهدای 10‌تندیس طوبای زرین به برگزیدگان نخست بخش‌های مختلف جشنواره، پس از 34 روز به کار خود پایان ‌داد.

جشنواره هنرهای تجسمی فجر

در مراسم اختتامیه‌ این جشنواره که با سخنرانی محمود شالویی مدیر مرکز هنرهای تجسمی، حمید شاه‌آبادی معاون امور هنری وزارت ارشاد و محمدعلی رجبی دبیر جشنواره چهارم همراه بود از 9 هنرمند پیشکسوت با اهدای نشان عالی هنری، لوح سپاس، مدرک دکتری هنری و لوح تقدیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تجلیل به‌عمل آمد. کاظم چلیپا نقاش، محمدحسین حلیمی پژوهشگر هنری، مجید مهرگان نگارگر، فرشید مثقالی تصویرگر و گرافیست، سیدمحمدحسینی موحد خوشنویس، محسن نجفی نوری کاریکاتوریست، سیدعباس میرهاشمی عکاس، نادر قشقایی مجسمه ساز و مرحوم ابوالفضل عالی گرافیست، هنرمندانی بودند که نشان عالی را دریافت کردند.

این جشنواره در حالی به کار خود پایان داد که برگزاری آن با سال‌های گذشته تفاوت‌هایی داشت. مهم‌ترین آن ‌اضافه شدن بخش فیلم‌های مستند به جشنواره در بخش‌ اصلی بود، موضوعی که به گفته شالویی، از سال آینده به‌صورت بین‌المللی برگزار می‌شود. همچنین برپایی همایش تحولات هنر انقلاب تا امروز، برگزاری نمایشگاه 9 هنرمند برجسته هنرهای تجسمی و کارگاه‌های هنری از دیگر برنامه‌های جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر در دوره چهارم بود. از سوی دیگر در رشته کاریکاتور آثار کاریکاتوریست‌های 71 کشور به نمایش گذاشته شد که از جمله آنها می‌توان به اسپانیا، پرتغال، برزیل، لهستان، کلمبیا، چین، هند، مالزی، رومانی، اروگوئه، مکزیک و... اشاره کرد. ضمن اینکه در بخش غیررقابتی 30 کاریکاتوریست حرفه‌ای با 90 کاریکاتور حضور داشتند. به گفته مسعود شجاعی طباطبایی دبیر بخش کاریکاتور، هرچند چهارمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی فجر با گستردگی و حضور هنرمندان برگزار شد، اما لازم است به خاطر اهمیت و جایگاه این رقابت هنری به مسائل و نکاتی برای برگزاری هر چه بهتر آن توجه کرد.

وی با بیان اینکه باید یک پایگاه اطلاع رسانی دائمی برای نمایش آثار برتر و ارزشمند هنرمندان راه‌اندازی شود، افزود: راه‌اندازی پایگاه اینترنتی و گالری نمایش آثارهنرمندان، امکان بازدید عموم از آثار برتر این رقابت هنری و نظردهی مخاطبان را فراهم می‌کند؛ ضمن اینکه بازخورد و بازتاب دیدگاه هنرمندان و علاقه‌مندان می‌تواند نتیجه مطلوبی در کیفیت و خلق آثار بعدی داشته باشد.
از اتفاقات مهم دیگر این دوره، همچنین می‌توان به حضور هنرمندان تصویرگر اشاره نمود که پس از مدت‌ها برای نخستین بار در جشنواره حضور داشتند. همچنین در بخش رقابتی این دوره تعداد۱۵۴۰ اثر به نمایشگاه راه‌یافت که در بخش مدعوین جشنواره بیش از 290 اثر در موزه هنرهای معاصر تهران و در بخش رقابتی بیش از 1350 اثر در 9‌رشته در مؤسسه فرهنگی هنری صبا، فرهنگسرای نیاوران و موزه هنر امام‌علی(ع) و در بخش بیداری اسلامی بیش از 300 اثر در موزه هنرهای معاصر فلسطین به نمایش در آمد.

سید عباس میرهاشمی که در این مراسم نشان عالی جشنواره چهارم را دریافت کرد، با بیان اینکه جشنواره هنرهای تجسمی نیاز به برنامه بلندمدت دارد، گفت: این رقابت هنری برای بهبود کیفیت باید اهداف خود را ارتقا دهد و به‌دنبال برنامه‌های دراز مدت 10‌ساله باشد و به‌نظر من فعالان این حوزه پتانسیل این امر را دارند. این هنرمند عکاس یادآور شد: امسال در دوره چهارم ما شاهد آثار خوب و ارزشمندی بودیم، ضمن اینکه با پدیده‌های قابل توجهی از شهرستان‌ها نیز آشنا شدیم.

یکی از نکات جالب مراسم اختتامیه آن بود که محمود شالویی مدیر مرکز هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره‌ چهارم، با اشاره به وعده جایزه 50‌سکه بهار آزادی به بخش «بیداری اسلامی» اعلام کرد: هیأت داوران پس از بررسی آثار‌ هیچ اثری را شایسته‌ چنین جایزه‌ای ندانست‌.

در ادامه این مراسم، ضمن رونمایی از کتاب این دوره از جشنواره، بیانیه هیأت داوران چهارمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر قرائت و جوایز برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره اهدا شد. چهارمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر علاوه بر تهران در 30 استان و 10‌کشور برگزار شد.

کد خبر 162766

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار هنر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز