به گزارش خبرگزاری مهر، پس از گذشت چند ساعت از وقوع این توفان مقامات در کشورهای مختلف جهان هیچ نوع گزارشی را از اختلال یا آسیب در سیستم GPS، شبکه برق و یا ماهوارهها و دیگر تکنولوژیها ارائه نکردند. با این همه هنوز فرصت برای وقوع اختلال وجود دارد زیرا به گفته دانشمندان تاثیر ژئومغناطیسی این توفان خورشیدی 10 برابر بیشتر از بادهای خورشیدی معمولی است که با زمین برخورد میکنند.
این توفان در پی شعله خورشیدی عظیمی آغاز شد و همراه با رشد حباب مانند این شعله از سطح خورشید قدرت توفان نیز بیشتر شد و ذرات باردار این توفان با سرعتی برابر 6.4 میلیون کیلومتر بر ساعت روانه زمین شدند.
به گفته محققان سازمان ملی اتمسفر و اقیانوس شناسی این توفان در زاویه و جهتی رخ داده است که کمترین میزان آسیبها و خسارتها را در پی خواهد داشت و از این رو به جای اینکه پدیدهای ترسناک برشمرده شود، پدیدهای جالب توجه خواهد بود. این توفان هم راستا با مسیر چرخش میدان مغناطیسی زمین بوده است و از این رو کمترین میزان خسارت را خواهد داشت.
با این همه دانشمندان بر این باورند احتمال تغییر زاویه این توفان وجود دارد و در عین حال منطقه شکل گیری شعله خورشیدی از قابلیت شکل دادن به دیگر شعلهها نیز برخوردار است از این رو احتمال وقوع توفانهای دیگر در روزهای آینده نیز وجود دارد.
توفانهای خورشیدی از سه جنبه میتوانند به زمین آسیب برسانند: مغناطیسی، رادیویی و تشعشعات و در مورد لکه خورشیدی جدید که بر روی خورشید دیده شده است، شرایط کاملا غیر عادی است زیرا شعلههای برخواسته از این نقطه میتواند هر سه نوع مشکل را برای زمین در بر داشته باشند.