به گزارش همشهری آنلاین، در ابتدای این نشست دکتر حمید امیرنیا گفت: در دنیای امروز علوم شناختی رفتاری یکی از مباحث مهمی است که به آن پرداخته میشود زیرا ریشه در بسیاری از علوم دیگر دارد.
او ادامه داد: دانشمندان امروزه تلاش میکنند مفاهیمی را در این خصوص پیدا کنند و آن را به جامعه جهانی هنر ارائه دهند.
او با اشاره به اینکه با پدیده پیچیده اما در عین حال شفافی مواجیهم، گفت: هر روز که میگذرد با ارائه مقالات و اطلاعات جدید این علم رو به پیشرفت است.
امیرنیا گفت: دانشمندان یک ریشه جدید از مفاهیم تاریخ هنر را در مقوله زیباشناسی دوباره تعریف میکنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: مباحثی که در زیباشناسی مطرح میشود ریشه در سایر علوم مانند زیست شناسی، روان شناسی، علوم و فنون ریاضی نیز دارد.
او با اشاره به وجود سه عامل برای شناسایی ذات انسان، احساسات، شناخت و رفتار زا از جمله این عوامل دانست و گفت: این سه عامل با یکدیگر در ارتباط هستند و یکی بر دیگری تاثیر میگذارد.
امیرنیا افزود: هیجان، شادی، اعتماد، شگفتی، نفرت، ترس، خشم، انتظار و فهم از هیجانات پایه هستند که در علوم شناختی به آن میپردازند.
او با تاکید بر اینکه تمام این هیجانات پایه از همدیگر تاثیر میگیرند و بر یکدیگر تاثیر میگذارند، گفت: بروز این هیجانات از 2 سالگی شروع میشود و تا 18 سالگی شکل میگیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: شادی در کنار اعتماد عشق بوجود میآورد و نفرت در کنار بی اعتماد منجر به تناقض میشود.
او گفت: انتظار و شگفتی و ترس و خشم نیز وقتی در کنار هم قرار میگیرند منجر به بروز تناقض در انسان میشود.
امیرنیا افزود: اعتماد در کنار ترس سلطهپذیری و اعتماد در کنار خشم به سلطهگری منجر میشود.
او با اشاره به اینکه هنرمندان پیش قراوالان مکانیزم های دفاعی هستند، گفت:این مسئله نیز بیشتر میان هنرمندان شاخه هنرهای تجسمی، مجسمهساز و کسانی که خلق اثر میکنند بیشتر دیده میشود.