به گزارش همشهری آنلاین، آخرین باری که محمود احمدینژاد رئیس جمهور در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام شرکت کرد به اوایل سال 1388 برمیگردد. پس از آن بویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم، محمود احمدینژاد که به لحاظ جایگاه ریاست جمهوری یکی از اعضای حقوقی و ثابت مجمع تشخیص مصلحت نظام است در تمام جلسات این مجمع غایب بود.
محمود احمدینژاد به موجب حکم رهبر معظم انقلاب و به لحاظ جایگاه حقوقی خود یعنی ریاست جمهوری به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معین شده است و ادای این مسئولیت مهم که از سوی مقام معظم رهبری بر دوش رئیس جمهور نهاده شده است از وظایف محمود احمدینژاد و نیز سایر اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
مشخصات اظهارنظرکننده | دلیل عدم حضور احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص |
آیت الله هاشمی رفسنجانی |
|
محمود احمدینژاد |
|
محسن رضایی |
|
غلامحسین الهام |
|
علی اکبر جوانفکر |
|
سید مرتضوی نبوی |
|
غیبتهای احمدینژاد، انتقاداتی را نیز در پی داشت. به عنوان نمونه، سیدمرتضی نبوی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به دلیل مهم و تأثیرگذار بودن سیاستهای مصوب مجمع تشخیص بر برنامههای دولت، حضور رییس جمهور در این جلسات را بسیار ضروری میداند و معتقد است: علاوه بر اینکه این مسئله یک مطالبه قانونی است و قاعدتاً سایر مردم این انتظار را دارند، مطالبه رهبری نیز هست.
اظهارنظر رئیس جمهور درباره غیبتهای بیوقفه در یک برنامه تلویزیونی
محمود احمدینژاد در یک گفتوگوی تلویزیونی که 10 آذر ماه 1388 با وی انجام شد، درباره دلایل غیبت خود در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "نرفتن به مجمع تشخیص دلایل خاص خودش را دارد. "
غیبت احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۹۰ نیز ادامه پیدا کرد به طوری که رئیسجمهور در اولین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال 90 که به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی برای تصویب سیاستهای کلی اشتغال برگزار شد نیز شرکت نکرد.
تحلیلهای نزدیکان احمدینژاد از غیبت رئیس جمهور در جلسات مجمع
البته برخی نزدیکان رئیس جمهور نیز تا کنون دلایلی برای شرکت نکردن احمدینژاد در جلسات مجمع ارائه کردند؛ علیاکبر جوانفکر از این افراد است که ابتدا دلیل غیبتهای احمدینژاد در جلسات مجمع را برنامههای فشرده رئیس جمهور ذکر کرد اما پس از گذشت چند روز علت این غیبت را حضور "افرادی که رودرروی نظام و رهبری ایستادهاند و با مواضع، اظهارات و رفتار خود، تنور توطئههای دشمن علیه اسلام، کشور و مردم را گرم میکنند" عنوان کرد و نشستن رئیس جمهور در کنار این افراد و همسخنی با آنها را انتظار درستی ندانست.
غلامحسین الهام نیز از دیگر نزدیکان احمدینژاد است که طی سالهای غیبت رئیس جمهور در جلسات مجمع، درباره این غیبت لب به سخن گشوده و در اظهاراتی علت نرفتن احمدینژاد به جلسات مجمع را خوب اداره نکردن مجمع توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی دانسته و گفته است: "اگر مجمع تشخیص در جایگاه عالی مصلحت نظام فراتر از نگرشهای جریانی و حزبی اداره میشد، این اتفاقات پیش نمیآمد که مثلاً خیلی سطحی و خیابانی مسائلی راجع به اساس فتنه و تقلب در انتخابات در جلسات مجمع مطرح شود. احمدینژاد بعد از جریان فتنه به جلسات مجمع نرفته است و قبل از آن را نمیتوان گفت که نمیرفت."
پایان دور پنجم مجمع؛ ادامه غیبتهای احمدینژاد
به گزارش همشهری آنلاین، آخرین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره پنجم، 12 اسفند ماه 90 اما باز هم بدون احمدینژاد برگزار شد. اولین جلسه کاری مجمع تشخیص مصلحت نظام در دور جدید فعالیتهای این مجمع امروز برگزار شد اما احمدینژاد با عدم حضور خود در این جلسه به غیبت چند ساله خود در جلسات مجمع پایان نبخشید.
غیبت احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص سه ساله شد ؛ رایزنی محسن رضایی با احمدینژاد
اکنون مدت غیبتهای احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام حدود 3 سال شده است. هر چند احمدینژاد هنوز حرکتی عملی برای پایان بخشیدن به غیبت طولانیاش در جلسات مجمع انجام نداده اما محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران در حاشیه اولین جلسه دور جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است: با توجه به صحبتهایی که بین ما و رئیس جمهور شده است دولت قول همکاری بیشتری را نسبت به گذشته و با توجه به شروع دور جدید فعالیت مجمع تشخیص داده است که فکر میکنم امسال حضور دولت در جلسات مجمع پررنگتر از گذشته باشد.
محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در اسفند ماه 90 در گفتگویی با روزنامه "ملت ما" در پاسخ به سوالی درباره دلیل اصلی غیبت احمدینژاد در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: "نمیدانم. این سوال باید از خود آقای احمدینژاد بشود."
رضایی در ادامه از چند بار رایزنی با محمود احمدینژاد جهت شرکت در جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داده بود.