به گزارش همشهری آنلاین، افزایش بی ضابطه قیمتها و گرانی در روزهای اخیر صدای همه را درآورده و دولت هم که پیش از این گرانیها را به گردن رسانهها انداخته بود، به تازگی از برخورد جدی مسئولان با گرانیها خبر داد.
تا به امروز اعداد و ارقام متفاوتی از گرانی کالاها در رسانهها منتشر شده است ولی هیچ کدام جامعیتی در آمار نداشته است. بانک مرکزی که از اوایل سال گذشته انتشار هفتگی قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی در تهران را متوقف کرده بود، از فروردین ماه امسال انتشار این آمار را از سر گرفت.
نگاهی به آمار قیمت کالاهای اساسی و مواد غذایی در تهران در تاریخ منتهی به 26 فروردین ماه 90 و 25 فروردین ماه 91 نشان میدهد، طی یک سال گذشته قیمت 33 کالای اساسی و مواد غذایی از 18 تا 146 درصد گران شده است.
جدول درصد افزایش قیمت کالاهای اساسی در تهران طی یکسال گذشته (نقل از فارس)
کالا |
درصد افزایش قیمت نسبت به سال گذشته |
سبزی های برگی |
146 درصد |
گوجه فرنگی |
107 درصد |
خیار |
90.1 درصد |
کدوسبز |
76.4 درصد |
بادنجان |
39.1 درصد |
لوبیا سبز |
18 درصد |
گوشت گوسفندی با استخوان |
45.3 درصد |
گوشت گاو و گوساله بی استخوان |
50.1 درصد |
گوشت مرغ |
39.1 درصد |
قند |
27.8 درصد |
شکر |
36.5 درصد |
چای خارجی |
33 درصد |
روغن نباتی مایع |
32.1 درصد |
روغن نباتی جامد حلب 5 کیلویی |
30.2 درصد |
پنیر غیرپاستوریزه |
59 درصد |
پنیر پاستوریزه |
52.4 درصد |
ماست پاستوریزه |
40.2 درصد |
ماست غیرپاستوریزه |
36.9 درصد |
برنج وارداتی غیرتایلندی |
26.6 درصد |
برنج داخله درجه یک |
25.2 درصد |
برنج داخله درجه دو |
45.2 درصد |
نخود |
55.9 درصد |
لپه نخود |
57 درصد |
عدس |
30.7 درصد |
لوبیا چیتی |
38.3 درصد |
لوبیا چشم بلبلی |
32.6 درصد |
لوبیا سفید |
60.6 درصد |
لوبیا قرمز |
29.3 درصد |
پرتقال درجه یک |
26.3 درصد |
پرتقال درجه دو |
7 درصد |
نارنگی |
67.8 درصد |
هندوانه |
64.2 درصد |
مرور جدول گرانیها نسبت به یکسال گذشته نشان میدهد سبزیهای برگی، رکورددار گرانی در یک سال گذشته هستند. گوجهفرنگی رتبه دوم و خیار رتبه سوم گرانی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین انواع لبنیات نیز در یک سال گذشته رشد 26 تا 59 درصدی قیمت داشته است.