به گزارش همشهری آنلاین، انتصاب ملک زاده به عنوان مشاور رئیس جمهوری، پس از انتصاب سعید مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی دومین حکم جنجالی احمدی نژاد در سال 91 بود. رئیس جمهوری در حالی این حکم را صادر کرده است که ملکزاده در حدود یک سال پیش به دلیل اتهامات مالی تحت پیگرد و بازداشت قوه قضائیه قرار گرفته بود و باوجود آزادی وی پرونده تخلفات او همچنان در قوه قضائیه مفتوح است.
علاوه بر این مخالفت مجلس هشتم با دادن حکم دولتی به ملکزاده تا جایی پیش رفته است که مجلس در سال 90 به دلیل انتصاب ملک زاده به سمت معاون وزیر امور خارجه، طرح استیضاح علی اکبر صالحی را در دستور کار خود قرار داد. اما در نهایت با کناره گیری ملکزاده از معاونت صالحی، مجلس از استیضاح وی صرف نظر کرد.
حالا انتصاب ملکزاده به سمت مشاور رئیس جمهوری، واکنش صریح و منفی بسیاری از کسانی که پیشتر هم با دادن حکم دولتی به ملکزاده مخالف بودند را در پی داشته است. در جدول زیر میتوانید خلاصه مهمترین اظهارنظرها را درباره انتصاب ملکزاده بخوانید:
آیتالله صادق آملی لاریجانی
رئیس قوه قضائیه
|
- فرض کنید در ماجراهایی قوه قضائیه رسیدگی انجام داده و متهمی را که اتفاقا اتهام او کوچک نیست به دلیل مصلحتی مورد رأفت نظام قرار داده و این فرد مورد عفو از تعقیب قرار میگیرد اما واقعا دلیلی دارد که به چنین متهمی حکم بدهیم.
- یک دفعهای حکمهای قارچ گونه از این طرف و آن طرف صادر میشود آیا ما نباید ملاحظه کنیم که اگر متهمی در دستگاه قضایی مورد رأفت نظام قرار گرفته نباید به وی احکام کلیدی بدهیم تشویقاش کنیم و این همان فساد اختاپوس پنهان است این بده بستانهایی در لایحههای زیرین است.
|
حسن نوروزی
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی
عضو فراکسیون انقلاب
|
- جریان انحرافی مسئول انتصابهای جنجالی در دولت است. جریان انحرافی در بدنه دولت از عدم درایت احمدینژاد استفاده میکند و مسیر انحرافی خود را با بحرانآفرینی ادامه میدهد.
- هدف کنونی این جریان از انتصاب مرتضوی در تامین اجتماعی و انتصاب ملکزاده به عنوان مشاور رئیس جمهوری، اثرگذاری در انتخابات دور دوم مجلس نهم و پس از آن انتخابات ریاست جمهوری است.
- جریان انحرافی در سال جهاد اقتصادی چالشهای جدی خانه نشینی رئیس جمهوری و بحثهای بعد از آن را ایجاد کرد و در سال تولید ملی نیز با انتصابهای نادرست همچون مرتضوی و ملکزاده اهداف خود را دنبال میکند.
|
زهره الهیان
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
عضو جبهه متحد اصولگرایان
|
- انتصاب افرادی که در قوه قضائیه پرونده داشته و حکم جلب برای آنها صادر شده، در پستهای مهم موجب ایجاد دلسردی در میان مردم میشود، مردم انتظار دارند که شایستهترین افراد در سمتهای کلیدی به کار گماشته شوند.
- باید دقت بیشتری در این انتساب صورت میگرفت و افرادی در این جایگاه قرار میگرفتند که دارای حسنسابقه بوده و حاشیهای در مورد آنها وجود نداشته باشد.
|
محمد دهقان نقندر
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی
|
- نظام جمهوری اسلامی ایران یک نظام یکپارچه است و تصمیمات متناقض مسئولان با این نظام مقتدر و یکپارچه سازگار نیست.
- فردی که از زمان های گذشته یعنی از دورانی که در قوه قضائیه بود دارای اتهامات فراوان است کم کم در دولت احمدی نژاد توانست به جایگاه های ناحقی دست پیدا کند که این اقدام با توجه به پرونده های این شخص سئوال برانگیز است.
- رئیس جمهور یک فرد که اتهامات امنیتی و مالی دارد را به عنوان مشاور خود انتخاب می کند. اینگونه انتصاب ها و رفتارها از سوی مسئولان نظام نه تنها با نظام ارزشی ما ناسازگار است بلکه در شان و شخصیت مسئولان ما نیست.
- نقش راس جریان انحرافی در موضوع اختلاس مشخص شد و این در حالیست که حمایت رئیس جمهور از این فرد حاشیه دار شائبه های زیادی را در اذهان بوجود آورده است و از طرفی اعتماد مردم نسبت به این نوع مسئولان را کاهش خواهد داد.
|
کامران باقری لنکرانی
سخنگوی جبهه پایداری
|
- هم قوا و هم شخصیت های مهمی که در عرصه های مختلف اثرگذار هستند باید به جای استفاده از کسانی که دارای حاشیه هستند به جوانان بدون حاشیه اعتماد کنند زیرا این حاشیه ها باعث می شود مبانی زیر سوال برود.
- بکارگیری جوان هایی که بدون چشم داشت تنها برای پیشبرد آرمان های انقلاب در صحنه هستند، نتایج بسیار ارزشمندتری خواهد داشت.
|
سید رضا اکرمی
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی
عضو روحانیت مبارز
|
- موضوع انتصاب مرتضوی، موضوع آقای ملکزاده و بحثی که در رابطه با نظارت توسط آقای احمدینژاد مطرح شد با هدف حاشیه سازی است.
- آقای احمدینژاد به حاشیه سازی علاقهمند است و هر از گاهی با ایجاد حاشیه میخواهد ناتوانیهای دولت در حل مشکلات مردم مانند بیکاری، گرانی و تورم را را با حاشیه سازی بپوشاند و معتقدم ایشان کم آوردهاند.
|
محمدتقی رهبر
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی
رئیس فراکسیون روحانیون
|
- رئیسجمهور با انتصاب یک فرد مسئلهدار به مشاورت خود، حواشی دولت و دستگاه اجرایی را در این برهه سخت زیاد کرد.
- این کار اقدام صحیحی نبود چون فرد یادشده در دستگاه قضا پرونده دارد که این مسئله جایگاه رئیسجمهور را نزد افکار عمومی تضعیف میکند.
- رئیس جمهور با هدف حاشیهسازی ملکزاده را به مشاورت خود برگزید تا ذهن افکارعمومی را از توجه به امور اصلی کشور منحرف کند که این اقدام به مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و البته برای ایشان هم سودی ندارد.
|
مصطفی رضاحسینی قطب آبادی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی
|
- رئیس جمهور از یک سو سخن از اجرای عدالت و مبارزه با مفاسد اقتصادی میگوید و از سوی دیگر افرادی مانند ملکزاده و مرتضوی که دارای پروندههای قضایی هستند را به روی کار میآورد، این تناقض قابل تأمل است.
- دیگر نباید گفت که جریان انحرافی در دولت وجود دارد بلکه باید با بگوییم که ما با دولت انحرافی رو به رو هستیم. دولتی که تنها به خواسته خود توجه میکند.
- رئیس جمهور از افرادی استفاده میکند که دارای گذشته شبهه آلودی هستند. انتخابهایی که موجب شدند کشور با مصائب بسیاری از جمله اختلاس سه هزار میلیاردی و اختلاسهایی از این نوع مواجه شود.
|
احمد سالک
عضو جامعه روحانیت مبارز
|
- نوع اعتراضات به برخی انتصابات رئیس جمهور، دلیل بر این است که یک مقدار باید در زمینه انتصاباتشان تأمل و تجدیدنظر داشته باشند.
- آنچه از اختیارات رئیس جمهور است انتخاب افرادی است که از هر حیث دارای مقبولیت باشند. لابد رئیس جمهور به مقبولیت افرادی که منصوب کرده، رسیده است.
|
زهره طبیبزاده
عضو جبهه متحد اصولگرایان
|
- انتصاب ملکزاده در هر سمتی به ویژه در سمت مشاور به مصلحت نبوده و استفاده از افرادی که حرف و حدیثهایی پیرامون آنها وجود دارد در پستهای مختلف برای جامعه شبههناک بوده و باعث حساسیت میشود.
- تا زمانی که از ملکزاده اعلام برائت نشده و یا خود وی از عملکرد غلطش اعلام برائت نکرده است و به طور کلی از این شخص رفع اتهام نشود انتصاب وی به هر سمتی از سوی هر شخصی یا مقامی که باشد موجب زیر سؤال رفتن آن مقام مسئول خواهد شد.
- اگر ملکزاده از نظر قوه قضائیه در مضان اتهام است علت ملاحظات در مورد وی چیست و چرا برخورد قضایی متناسب با تخلفات این شخص با وی صورت نمیگیرد.
|
نیره اخوان بیطرف
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی
|
- ملکزاده یکی از عناصر اصلی مرتبط با جریان انحرافی است و در بسیاری از تخلفات این گروه هم شریک بوده و قطعاً نمیتواند صلاحیت این سمت را داشته باشد.
- روشن و واضح است فردی که پرونده قطوری علیه وی در دستگاه قضا تشکیل شده فردی مسئلهدار است.
- فردی که دارای پرونده قضایی است و خود به نوعی آلوده ناپاکیهاست، نمیتواند صلاحیت این سمت را داشته باشد و انتصاب وی به عنوان مشاور کار صحیحی نیست.
|