مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: خسوف یا ماه گرفتگی وقتی اتفاق میافتد که زمین میان خورشید و ماه قرار میگیرد و سایه زمین روی ماه میافتد.
مسعود عتیقی افزود: اگر در لحظه ماه گرفتگی به ماه سفر کنید مشاهده میکنید که بر روی ماه خورشید گرفتگی صورت گرفته است یعنی زمین نور خورشید را مسدود کرده است.
عتیقی یادآورشد: این ماه گرفتگی در سراسر ایران، آسیا (به جز بخش کوچکی از آن)، اروپا، آفریقا، آمریکای جنوبی، آمریکای شمالی (به جزء بخشی از غرب آن)، غرب اقیانوسیه و بخشی از قطب جنوب قابل رویت است.
وی افزود: ماه گرفتگی جزئی ساعت یک بامداد شروع میشود و ساعت ۲:۱۴ دقیقه و ۱۳ثانیه بامداد کامل میشود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران پایان گرفت کامل را ساعت ۳:۲۷دقیقه و ۲۷ثانیه و گرفت جزئی را ۴:۴۱دقیقه و ۲۸ثانیه اعلام کرد.
عتیقی گفت: رویت ماه گرفتگی برای چشم انسان هیچ ضرری ندارد و ابزار خاصی نمیخواهد.
وی قدیمترین ثبت خسوف را ۷۲۱سال قبل از میلاد مسیح ذکر کرد.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: هر ماه گرفتگی دارای دوره تکرار منظم است بطوریکه خسوف هر ۱۸سال و یازده روز و ۷ساعت و ۴۹دقیقه تکرار میشود.
عتیقی گفت: این ماه گرفتگی اولین پدیده ماه گرفتگی کامل در سال ۲۰۰۷میلادی و آخرین ماه گرفتگی در سال ۱۳۸۵خواهد بود.
وی افزود، انجمن نجوم آماتوری ایران شنبه شب مورخ ۱۲اسفند همچون گذشته برای عمومیسازی دانش ستاره شناسی اقدام به برگزاری برنامه ویژهای جهت عموم علاقمندان با همکاری مدیریت برج میلاد تدارک دیده است.
عتیقی گفت: این برنامه ساعت ۲۲:۳۰دقیقه شنبه ۱۲اسفند آغاز و پس از ارائه سخنرانی در مورد علت ماه گرفتگی و ویژگیهای خسوف آن شب اسلایدهای نجومی از این رویداد جهت آشنایی بیشتر علاقمندان پخش خواهد شد و پس از پذیرایی از مهمانان این گردهمایی آسمانی در محوطه باز، رصد خسوف با تلسکوپهای قدرتمند و با همراهی کارشناسان مجرب و اعضای فعال این انجمن تا پایان واقعه خسوف در بامداد روز یکشنبه ۱۳اسفند ادامه خواهد داشت.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران حضور در این نشست را برای عموم علاقمندان رایگان خواند و افزود، ضمنا مسابقه عکاسی از خسوف در تلفیق با برج میلاد که نمونه تلاش خستگی ناپذیر مهندسان و طراحان ایرانی میباشد در سه بخش عکاسی با موبایل، عکاسی دیجیتال و آنالوگ برای عموم عکاسان پرتوان به اجرا درمیآید.
عتیقی در پایان گفت، عکسهای ارائه شده در نمایشگاهی به همین مناسبت در هفته جهانی نجوم (هفته آخر فروردین (۸۶در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت و به اثار برگزیده از هر بخش جوایز نفیسی با مشارکت پروژه برج میلاد تقدیم خواهد شد.