یکشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۹
۰ نفر

گروه شهری: چگونگی اجرای طرح تفصیلی شهر تهران با سیستم GIS در چهارصد و پنجاه و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران تشریح شد و یک فوریت طرح مقررات و ضوابط اجرایی گودبرداری‌های ساختمان در تهران نیز به تصویب رسید.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران، چگونگی اجرای طرح تفصیلی شهر تهران در جلسه روز گذشته شورای اسلامی شهر تهران با حضور شهردار و معاون شهرسازی شهرداری تهران تشریح شد. علیرضا جاوید معاون شهرسازی شهرداری تهران در تشریح طرح تفصیلی با اشاره به رشد جمعیتی شهر تهران به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم در نظر گرفته شده در طرح‌های جامع گفت:

طبق اطلاعات و سرشماری‌های انجام‌شده در تهران، از سال 1270 تا 1385جمعیت تهران 780 برابر شده است که به‌طور میانگین طی 25 سال گذشته سالانه یکصد هزار نفر به جمعیت تهران افزوده شده است. وی افزود: سرانه جمعیت تنها یکی از شاخص‌های مهم در تدوین و طراحی طرح‌های جامع و تفصیلی است. معاون شهرسازی شهرداری تهران با اشاره به سابقه تاریخی طرح‌های جامع شهر تهران گفت: سابقه طراحی و اجرای طرح‌های جامع در تهران به دهه40 برمی‌گردد. نخستین طرح جامع تهران به نام فرمانفرمایان بود که در آن وسعت تهران تا افق طرح حدود 180 کیلومتر مربع با جمعیتی معادل2.5میلیون نفر دیده شده بود.

وی افزود: طرح جامع فرمانفرمایان تاکید بر تقویت شبکه بزرگراهی داشت که اکثر بزرگراه‌های در دست ساخت در حال حاضر متاثر از این طرح است. در طرح جامع ساماندهی (آتک) به‌عنوان دومین سند طرح جامع تهران که از سال71 جهت تدوین و اجرا به شهرداری ابلاغ شده، وسعت تهران حدود 700کیلومترمربع با جمعیتی معادل 7.5میلیون نفر دیده شد. جاوید خاطر نشان کرد: در طرح جامع و تفصیلی جدید شهر تهران، وسعت تهران نه تنها افزایش پیدا نمی‌کند بلکه روند کاهش و تثبیت شرایط موجود در نظر گرفته شده است و رشد جمعیتی که برای افق طرح در نظر گرفته شده حدود 10.5 میلیون نفر است. معاون شهرسازی شهرداری تهران در ادامه به تشریح چگونگی طرح تفصیلی پرداخت و افزود:

طرح تفصیلی شهر تهران در اواخر اسفند ماه سال 90 جهت اجرا به شهرداری ابلاغ شد که از ابتدای سال جدید نیز زمینه اجرایی شدن آن در سیستم رایانه‌ای شهرداری تهران طبق نقشه‌های GIS مهیا شده است. این سیستم قابلیت دسترسی برای شهروندان را ایجاد کرده و همچنین پاسخ به استعلام‌های طرح تفصیلی در این سیستم وجود دارد. وی افزود: در نرم افزاری که با کمک GIS برای اجرایی شدن طرح تفصیلی طراحی شده، لایه‌های اطلاعاتی ازجمله، حریم عوارض (گسل‌ها، قنات‌ها، مترو...) کاربری‌های ثبت شده، طرح‌های موضعی، مرزبندی مناطق، محدوده قانونی، اراضی ذخیره، بافت ناپایدار، آثار تاریخی، شبکه معابر، فضای سبز و پهنه‌بندی‌های طرح جامع وجود دارد.

محمد باقر قالیباف شهردار تهران نیز که در جلسه حضور داشت با اشاره به اهمیت تکمیل لایه‌های اطلاعاتی طرح تفصیلی در محیط GIS گفت: مدیریت شهری در آینده باید به سمتی پیش برود که اطلاعات ریزشهری را در اختیار داشته باشد چرا که در دنیای کنونی داشتن اطلاعات مربوط به تاسیسات شهری از جمله تاسیسات برق، آب، گاز، مخابرات، خطوط انتقال فراورده‌های نفتی و... از ضروریات مدیریت یکپارچه شهری است.

در ادامه جلسه پروین احمدی‌نژاد عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به ضرورت آگاهی بخشیدن به مردم از چگونگی اجرای طرح تفصیلی گفت: چنانچه اطلاع‌رسانی به شهروندان به‌صورت دقیق و جامع انجام نشود، عده‌ای از عدم‌آگاهی شهروندان درخصوص چگونگی موقعیت ملکشان سوءاستفاده می‌کنند.

محمدعلی نجفی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز با اعتقاد به اینکه وجود این سیستم نرم‌افزاری جلوی برخی از تخلفات را می‌گیرد گفت: مدیریت شهری تهران اگر عزم جدی برای پیاده‌سازی‌ طرح تفصیلی دارد باید با متخلفین از این طرح برخورد شدید و قاطعی داشته باشد تا دیگران بدانند که نمی‌توانند از اجرای طرح شانه خالی کنند. وی همچنین طی پیشنهادی خواستار دسترسی شهروندان برای تعیین محاسبه عوارض ساختمان شد و گفت:

اینکه شهروندان درخصوص وضعیت ساخت ملک خود اطلاعاتی داشته باشند خوب است ولی در برخی مواقع چون از نحوه محاسبه عوارض ساختمانی خود مطلع نیستند تصور می‌کنند که در محاسبات عوارض به آنها اجحاف شده است. نجفی خاطر نشان کرد: داشتن اطلاعات اولیه درخصوص میزان عوارض ساخت و ساز به سازنده ملک کمک شایانی خواهد کرد. بر این اساس، در پایان گزارش تشریحی از چگونگی اجرای طرح تفصیلی شهر تهران، اعضای شورای شهر خواستار جدیت شهرداری تهران در پیاده‌سازی‌ و اجرای طرح تفصیلی در شهرتهران شدند.

در این جلسه همچنین یک فوریت طرح مقررات و ضوابط اجرایی گودبرداری‌های ساختمان در شهر تهران به تصویب رسید. چمران در توضیح این طرح گفت: به خاطر اتفاقات ناگواری که در زمان گودبرداری جهت ساخت و ساز‌ها در سطح شهر به‌وجود آمده، شورای شهر طرحی ارائه کرده تا مقررات مربوط به اجرای گودبرداری را کامل‌تر کند.

این طرح که یک فوریت آن به تصویب رسید برای بررسی کارشناسی به کمیسیون‌های مربوطه در شورای شهر ارجاع شد. همچنین یک فوریت طرح چگونگی تعیین حسابرس رسمی جهت رسیدگی به عملکرد مالی شورای اسلامی شهر، شهرداری و شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به تصویب اعضای شورای شهر رسید. خادم درخصوص این طرح گفت: براساس مجوزی که شورای شهر به کمیسیون تلفیق داده، حسابرس تا سال 90 انتخاب شده و اکنون برای سال مالی 91 باید حسابرس انتخاب شود تا به سازمان‌ها و شرکت‌های شهرداری جهت همکاری معرفی شود. 

کد خبر 169385
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز