ایرنا نوشت: محمدقاسم پناهی افزود: سکهها هر زمان که به ثبت نام کنندگان تحویل داده شود، مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشود و برهمین اساس اگر ثبت نام کنندگان سکه را در سالهای آتی تحویل بگیرند باید مالیات بر ارزش افزوده مصوب سالهای بعد را پرداخت کنند.
وی اظهار داشت: از آنجایی که بر اساس قانون برنامه پنجم مالیات بر ارزش افزوده سالانه یک درصد افزایش مییابد اگر فردی سال آینده سکه خود را از بانک دریافت کند باید 6 درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند.
پناهی با بیان آن که بانک مرکزی بسیاری از سکههای پیش فروش شده را به ابزارهای جایگزین مانند گواهی سپرده تبدیل کرده است، افزود: از آنجایی که مالیات بر ارزش افزوده تنها در زمان تحویل سکه پرداخت میشود؛ بسیاری از سکههای پیش فروش شده به دلیل تبدیل به ابزارهای جایگزین مشمول مالیات بر ارزش افزوده نشد.
وی ادامه داد: بانک مرکزی در چهار دوره مالیات بر ارزش افزوده سکه را به سازمان امور مالیاتی پرداخت کرده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
پناهی در خصو ص دریافت مالیات بر ارزش افزوده از معاملات سکه در بازار گفت: این معاملات مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود و تنها مالیات بر ضرب و از بانک مرکزی دریافت میشود.
پناهی با بیان آن که بر اساس قانون، سپرده نزد بانکها مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمیشود، گفت: بر همین اساس وجوه در بانکها از مالیات معاف است و اوراق گواهی سپرده جایگزین سکه نیز از مالیات معاف است.