به گزارش مهر، در ادامه جلسه پرونده بزرگ فساد مالی مه آفرید خسروی متهم ردیف اول پرونده در جایگاه قرار گرفت و در خصوص اتهامات خود توضیح داد.
پیش از سخنان خسروی وکیل وی خواستار فرصت بیشتری برای مطالعه پرونده شد و گفت: من 24 جلد از 34 جلد پرونده را خوانده ام و درخواست دارم یک جلسه دیگر نیز برای دفاع از متهم به من فرصت داده شود.
همچنین ملاقاتهای من با متهم محدود بود که این موضوع مورد اعتراض قاضی پرونده قرار گرفت.
در ادامه مه آفرید خسروی در جایگاه شهود قرار گرفت و گفت: گفته میشود شرکتهای من کاغذی و صوری است اما متهمان دیگر سخن از قصد خریداری فولاد خوزستان توسط من سخن می گویند.
قاضی: 117 شرکت ثبت شده که 48 شرکت فعال و نیمه فعال بوده و باقی کاغذی.
مه آفرید خسروی: تک تک شرکتها را نام ببرید تا در خصوص آن توضیح دهیم.
در ادامه قاضی سراج با تکرار بخشهایی از کیفرخواست متهم گفت: فساد فیالارض ، تحصیل مال نامشروع به میزان 2 هزار و 800 میلیارد تومان بخشی از اتهامات شماست.
مه آفرید با بیان اینکه از بسیاری از رشوهها اطلاعی نداشته در خصوص اتهام رشوه به بانک صادرات اهواز گفت: این پول از دسته چک شخصی خودم برای انجام کار خیر بود و سایر پرداختهای کوچک نیز در زمان عید و به عنوان عیدی کارمندان مطرح بود.
وی با رد هرگونه مسئولیت در خصوص گشایش ال سی ها گفت: به هیچ وجه در تنزیلها دخالتی نداشتم. در هنگام گشایشها و تنظیم اسناد دخالت نداشته و تمامی آنها در سیستم بانکی تایید شدند و من تنها بانک عامل را معرفی میکردم.
قاضی سراج خطاب به متهم گفت: آیا خیریهای در تهران وجود نداشت که شما در اهواز کار خیر انجام میدهید بهتر است به جای انکار حقایق را بگویید زیرا این پرونده، پرونده اسنادی است.
در ادامه یکی از متهمان به عنوان شهود در جایگاه قرار گرفت و از گشایش ال سی های صوری در سالهای 89 و 90 سخن گفت.
وی گفت: گشایشها به حدی افزایش پیدا کرده بود که نگران کننده شده بود.
مطرح کردن برخی از این مسائل از سطح دادگاه بالاتر است
در ادامه جلسه دادگاه مه آفرید خسروی با بیان اینکه من از قوانین اطلاع نداشتم اما آنها که گشایشها را انجام داده اند چرا این کار را کرده اند؟ چرا همه میخواهند همه تقصیرها را بر گردن دیگری بیاندازند. چه دستهایی پشت بانک صادرات وجود دارد؟ که برخی اتفاقات میافتد. یک سری مسائل است که از سطح این دادگاه بالاتر است و امکان طرح آن در اینجا وجود ندارد.
قاضی: هیچ چیزی از سطح این دادگاه بالاتر نیست.
مه آفرید: نام اشخاصی است که ممکن است مطرح کردن آن تبعاتی داشته باشد.
قاضی: ما را از ما بهتران نترسانید. در مورد گشایشها و مستنداتتان بگویید.
مه آفرید: از نظر من به عنوان مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری امیر منصور آریا همه ال سی ها واقعی بودند.این شرکت بجز کار تولیدی، کار تجاری نیز میکند. تمام پولها یا جنس یا قراضه خریداری شده و یا به صورت شمش فروخته شده است.
قاضی: تنزیلها به حساب چه کسی میرفت.
مه آفرید: گردش حساب تنزیلها در شرکتهای خودشان بود.
قاضی: پس س - خ چه کسی است؟
مه آفرید: وی کارمند گروه ملی است که کار تنزیلهای شرکت فولاد خوزستان را انجام می داد و فولاد خوزستان نیز مربوط به دولت است.
مجبور بودم رشوه بدهم؛ به رئیس جمهور هم نامه دادم
در ادامه جلسه متهم ردیف اول با بیان اینکه برخی از پولهایی که به مسئولان داده میشد اجباری و برای راه افتادن کارهایشان بود گفت: اگر پول نمیدادیم سهمیه ما کم میشد. 9 میلیاردی که به آقای خ - الف معاون سابق وزیر صنایع داده شد برای آن بود که سهمیه شمش فولاد مارا کم نکنند. متاسفانه معاونین صنایع آدمهای سالمی نبودند و برای انجام دادن کارهایشان پول طلب میکردند من نیز تحت فشار بودم باید کارها راه میافتاد. ما تا زمانی که فقط با بانک ملی شعبه مرکزی کار میکردیم مشکلی نداشتیم.
متهم ردیف اول ادامه داد: از زمانی که ما گروه ملی را خریداری کردیم یک سری قصد کردند که نگذارند ما کار کنیم. آنقدر کاشکنیها ادامه داشت تا نامه ای را به رئیس جمهور نوشتم و در آن مشکلات توضیح دادم و گفتم اگر قرار نیست ما کار کنیم بیتالمال را به هدر ندهید.
وی با اشاره به دستهای پشت پردهای که مانع راه اندازی کارخانه ام دی اف توسط او شده بود گفت: بازرسی بانک صادرات نامهای نوشت که گشایش انجام نشود زیرا این اعتبار از پول تنزیل است. آن زمان در حساب ما 25 میلیارد وجود داشت. چگونه بازرسی وزارت اقتصاد متوجه شد که این پول از محل تنزیل است. مگر آنها که با راه اندازی این کارخانه ضربه میخوردند. من شرکت کاغذی ایجاد نکردم من در حال ایجاد بزرگترین و مدرن ترین کارخانه ام دی اف کشور بودم نه مانند برخی افراد که تجهیزات 40 سال پیش را به کارخانه های مازندران میآورند. آنها که سهام بانک صادرات را به نازلترین قیمت خریداری کردند. آقایان ف و میم که در کار روغن هستند و نامه به مسئولان بازرگانی زده بودند که مرا از تجارت روغن حذف کنند. آقای میم که در تجارت روغن است باید مشخص کند چرا قبل از جلسه دادگاه اعلام میکند که خسروی اعدام می شود مگر وی رئیس دادگاه است. او در حال حاضر یکی از سهامداران عمده بانک صادرات است.
برادر مدیر عامل بانک در تجارت گوشت دست دارد
خسروی با بیان اینکه برادر مدیرعامل سابق بانک صادرات در کار تجارت گوشت است گفت: باید مشخص شود چرا مانع ورود صد هزار تن گوشت به کشور شدند که اگر وارد میشد گوشت 5 هزار تومان ارزانتر از حالا بود.
پشت پرده تازه مسئولان حکومتی در پرونده فساد مالی
وی با بیان اینکه ستاد ویژه تحریم از من خواسته بود که به بخش خصوصی ورود پیدا کنم و به دولت کمک کنم. من به رئیس کمیسیون سابق امنیت ملی مجلس از فسادهای مالی با باجهایی که از من خواسته شده بود توضیح دادم اما وی فقط سر تکان داد. من در خصوص باج خواهی به آیت الله شاهرودی نیز توضیح دادم.
نمایندگان به من زنگ میزدند
مه آفرید با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس به من زنگ می زدند نه من به آنها، گفت: پرینت تلفنهای مرا را بگیرد من به کدام نماینده زنگ زدهام؟ چرا من را محدود کردهاید و اجازه مصاحبه نمیدهید . آنها که مرا تشویق میکردند که برای کمک به دولت در مقابل تحریمها وارد شوم چرا سکوت کردهاند.
قاضی: شما دفاع نمیکنید شانتاژ می کنید اما اشکال ندارد.
مه آفرید: آقای م - ر با من جلسهای گذاشت که در مقابل تحریمها کمک کنم اما چرا حالا شهامت این موضوع را ندارد که این مسئله را بیان کند. چرا معاون وزیر باید با وجود اسنادی که بر علیهاش وجود دارد در مقابل دستگیری مصون باشد.
همه در جریان بودند؛ از ترس سکوت کردهاند
وی با تاکید بر اینکه بانک آریا برای مقابله با تحریمها ایجاد شد گفت: همه مسئولان در جریان هستند اما از ترس چنین موضوعی را نمیگویند. من هشدار می دهم تا جلسه بعدی آقایانی که به من گفتند در جهت منافع کشور وارد این کار شوم یا خودشان اعتراف کنند یا همه را با سند به دادگاه می گویم.
قاضی: پیش از شما خواهرزاده آقای الف - میم در این خصوص توضیح داد.
مه آفرید: آنها نیستند. منظور من گروه دیگری است. این آدمها تصمیم گیر نیستند. چرا وزارت اطلاعات افرادی را برای پستهای مهم کشور تایید میکند که مانند خاوری دو ملیتی هستند. آقای خاوری واضح به من گفت برای آنکه سقف اعتباراتش را بالا ببرم به من پول بده. خاوری را چه کسی فراری داد؟ به من هشدار میدهند دیدار با آقای م - ر در خانهاش و پارک لویزان اولین هشدار است.
قاضی پرونده خطاب به متهم ردیف اول گفت: دیدارهای شما با مقامات جرم نیست بلکه خروج 2 هزار و 800 میلیارد تومان از طریق سیستم بانکی از طریق رشوه اتهام شماست.
مه آفرید خطاب به قاضی سراج گفت پس مسائل را عمقی و ریشهای نمیبینی.