گروه شهری: وقوع حادثه سیلاب مترو در فروردین ماه امسال که موجب طغیان کانال میانرود و درنتیجه سرریز شدن حجم عظیمی از سیلاب به بخش انتهایی خط 4 مترو شد

اگرچه هیچ تلفات انسانی به‌دنبال نداشت و مدیریت شهری توانست به عقیده کارشناسان و نمایندگان مردم، در کوتاه‌ترین زمان ممکن حادثه را مدیریت کند اما این آبگرفتگی به گفته معاون شهردار تهران تبدیل به محلی شد تا برخی بخواهند از سیلاب، ماهی بگیرند!

روز دوشنبه گزارشی از سوی دولت منتشر و موضوع آبگرفتگی تونل مترو تجزیه و تحلیل شد. سیدجعفر تشکری هاشمی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران روز گذشته در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس از فشارهای بیرونی برای جلوگیری از فعالیت بیمه در زمینه برآورد میزان خسارت سیلاب اخیر سخن گفت که درباره مترو وجود دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که برخی از مسئولان اعلام کرده‌اند مترو در مقابل حوادث سیلاب بیمه کامل نبوده است، گفت: همه مجموعه مترو در برابر حوادث پوشش بیمه‌ای کامل دارد. کارشناسان بیمه هم میزان خسارت را ارزیابی کرده و مکاتبات زیادی در این زمینه انجام شده است. وی ادامه داد: اصرار دارند که بگویند مترو فاقد پوشش بیمه‌ای است و از طرف دیگر اخباری در دست است که شرکت بیمه را تحت فشار قرار داده‌اند تا بتوانند پرداخت خسارت را به تأخیر بیندازند. ضمن اینکه در بهمن سال 90 شرکت مترو با بیمه قرارداد بسته است.

وی همچنین بیان کرد: از کمیسیون عمران مجلس، قوه‌قضاییه، بازرسی کل کشور یا یکی از نهادهایی که شخصیت حقوقی مستقلی دارند و در این ماجرا ذی‌نفع نیستند درخواست می‌کنیم ورود پیدا کنند و علت وقوع سیلاب را بررسی کنند. وی در پاسخ به این پرسش که اعلام شده قصور در لایروبی باعث بروز حادثه شده است، گفت: مکاتبات، مستندات و مدارک موجود حکایت از آن دارد که علاوه بر اینکه قانونگذار به صراحت مسئولیت را به دولت واگذار کرده است، مدارکی هم در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد شهرداری کارهای خود را انجام داده و درصورت نیاز اسناد را منتشر خواهیم کرد.

تشکری‌هاشمی در پاسخ به این پرسش که چرا اجازه نداده‌اید معاون عمرانی استاندار از ایستگاه‌های آسیب دیده بازدید کند، گفت: این حرف کذب محض است من خودم در ایستگاه‌های مختلف وی و همکارانش را دیدم. حتی در یک ایستگاه با دوربین آمده بودند و با وجود اینکه به‌دلیل مسائل ایمنی اجازه ورود افراد متفرقه را نمی‌دادیم به آنها اجازه دادیم وارد شوند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران ادامه داد: اگر وی مدعی است که اجازه ورود به آنها داده نشده است عکس‌ها و فیلم‌هایی از آنها داریم که در حال بازدید هستند و منتشر خواهیم کرد. این در حالی است که معاون عمرانی استاندار مسئولیت اجرایی نداشته که بخواهد در این حوزه ورود پیدا کند اما باز هم ما به وی اجازه بازدید دادیم. وی بیان کرد: البته در یک مورد، در محلی که خاکریز دستی برای جلوگیری از ورود آب زده بودیم و برای امنیت افراد اجازه ورود ندادیم، چرا که حفظ جان افراد واجب است.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چمران رئیس شورای شهر اعلام کرده که بخشی از این حادثه به‌دلیل رعایت نکردن مسائل ایمنی دیوار در حال ساخت ایستگاه اکباتان بوده است، گفت: تمام مستندات این حادثه وجود دارد، فیلمی که در زمان سیلاب رخ داده وضعیت زمین و غیره همه حکایت از این دارد که فاصله حریم رودخانه در ساخت‌وساز‌ها رعایت شده است.

تشکری‌هاشمی در پاسخ به این پرسش که چه زمان دعوای دولت و شهرداری به اتمام می‌رسد، گفت: بارها گفته‌ام مسئولان اختلاف سلیقه و برداشت‌های متفاوت دارند، محل بیان این برداشت‌های متفاوت تریبون رسانه‌های عمومی نیست. وی ادامه داد: باید جلسات کارشناسی برگزار شود و تخصصی در این زمینه بحث شود نه اینکه اطلاع‌رسانی غلط کرده و مردم را نگران کنند. به جای کمک به مدیریت شهری نباید مصاحبه‌های دروغین انجام می‌دادند.

تشکری‌هاشمی دوباره به اظهارات ضد‌ونقیض مسئولان دولتی اشاره کرد و گفت: ابتدا گفتند باتوجه به میزان خسارت وارده دو سال زمان می‌برد تا بتوانیم مترو را دوباره به حال اول برگردانیم. آنها اگر بازدید نکرده بودند از کجا می‌دانستند که باید دو سال زمان صرف شود؟

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار تهران ادامه داد: دوباره اعلام کردند که شهرداری در این زمینه قصور کرده چرا که این کار را می‌توانستیم ظرف 3 ساعت انجام دهیم. چطور قبلا اعلام کرده بودند دوساله مشکل برطرف می‌شود و حال حرف خود را عوض کرده و اعلام می‌کنند می‌توانند ظرف سه ساعت مشکل را برطرف کنند.

معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران ادامه داد: از آب گل‌آلود می‌توان ماهی‌گرفت اما از سیلاب نمی‌توان ماهی گرفت و بهتر است در موضوع سیلاب با هم دوست باشیم. به گفته وی براساس فیلم‌های زمان حادثه اگر این بحران بموقع کنترل نمی‌شد بیش از دو هزار نفر تلفات برجا می‌گذاشت.

نمایندگان چه گفتند؟

اما برخی از نمایندگان مردم در خانه ملت نیز از گزارش سیاسی دولت درباره حادثه متروی تهران انتقاد کردند. آنها اعتقاد دارند عملکرد شهرداری در این حادثه مثبت بوده و باید از شهرداری تهران حمایت کرد. حجت‌الاسلام پورفاطمی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم گفت: دولت به جای اینکه مشکلات شهرداری‌ها را بررسی و حل کند؛ بیانیه سیاسی علیه شهرداری می‌دهد. وی در ادامه افزود: واقعه سیلابی که در تهران رخ داد یک حادثه غیرمترقبه بود که با این حال شهرداری آمادگی کافی برای برخورد و مقابله با آن را داشت.

این نماینده مجلس تأکید کرد: شهرداری با قدرت تمام واقعه سیلاب را مدیریت کرد و همچون همیشه بدون تبلیغات به کار خود رسید. این در حالی است که متأسفانه برخی به‌دنبال این هستند که مشکلات را به گردن دیگری بیندازند و مقصرسازی کنند.
پورفاطمی تأکید کرد: دولت به جای اینکه کمک کند و از شهرداری مشکلات را بپرسد و حمایت کند بیانیه سیاسی علیه شهرداری می‌دهد. این چه نفعی برای دولت دارد؟ اگر دولت احساس می‌کند مشکلی هست و تعهدی برای حل مشکلات دارد بهتر است مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کند.

مقداد نجف‌نژاد، عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس نهم نیز با اشاره به گزارش دولت از عملکرد شهرداری تهران در مقابله با سیلاب اخیر گفت: عملکرد مدیریت شهری تهران در کنترل و مقابله با واقعه سیلاب اخیر تهران قابل‌تحسین است.
او تصریح کرد: واقعه سیلابی که اخیرا در محل ایستگاه مترو رخ داد؛ یک حادثه غیرمترقبه بود و نمی‌توان هیچ بخش و ارگانی را عامل بارندگی دانست. وی ادامه داد: مهم‌ترین مسأله درخصوص این اتفاق عملکرد شهرداری تهران بود که خوشبختانه با کمترین هزینه و بیشترین موفقیت انجام شد که از سوی مجلس شورای اسلامی نیز مورد تقدیر و تحسین قرار گرفت.

این نماینده مجلس نهم خاطرنشان کرد: مدیریت قوی مدیریتی است که با کمترین هزینه بتواند بیشترین کارایی و کارآمدی را داشته باشد. خوشبختانه شهرداری تهران دارای این ویژگی‌هاست و در سال‌های اخیر شاهد اقدامات بزرگ و قابل تحسینی از شهرداری بوده‌ایم. نجف نژاد اذعان داشت: سیلابی که در تهران رخ داد مسبوق به سابقه بود. اما در سیلاب تهران نه‌تنها خود واقعه به سرعت کنترل و رفع شد بلکه آثار و خسارات آن نیز طی چند روز ترمیم شد و محل ایجاد سیلاب مثل روز اول در اختیار مردم قرار گرفت.

همچنین نماینده مردم شوشتر در مجلس نهم هم درخصوص نگاه سیاسی دولت به واقعه سیلاب اخیر تهران گفت: انتظار مردم از دولت این است که در این شرایط حساس پشتیبان و حامی شهرداری تهران باشد.حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد سادات ابراهیمی تصریح کرد: مردم و نمایندگان مردم در مجلس از مسئولین اجرایی انتظار دارند نسبت به زحماتی که کشیده می‌شود قدردانی کنند و نسبت به کاستی‌ها با دید کارشناسانه وارد شوند نه اینکه عملکرد مثبت یک مجموعه را با دید سیاسی ببینند. نماینده ساری در مجلس نهم نیز با تقدیر از عملکرد شهرداری درخصوص سیلاب اخیر اذعان داشت: شهرداری توانمندی مهار حوادث غیرمترقبه‌اش را در سریع‌ترین زمان ممکن نشان داد.

سید رمضان شجاعی کیاسری اذعان داشت: اقدامی که شهرداری تهران درخصوص جمع‌آوری سیلاب انجام داد آنقدر بموقع و درست بود که حتی هیچ خسارت جانی نیز در پی نداشت. نماینده ساری در مجلس نهم گفت: نکته مهم این است که باید چیزی که باور داریم و صحت دارد بیان کنیم و نباید مسائل را بی‌جهت سیاسی کنیم.

براساس این گزارش نماینده مردم خاش در مجلس نهم هم با تأکید بر اینکه مسائل عنوان شده باید با تدبیر و بیان حقیقت‌ها و واقعیت‌ها همراه باشد اذعان داشت: نباید با ارائه آمار و مسائل غلط اقدام‌های غیرقانونی توجیه شود. حمیدرضا پشنگ گفت: دولت نباید با پرداختن و بزرگ کردن مسائل دیگران از خود سلب مسئولیت کند. وی ادامه داد: درست نیست که اقدامات ارزنده‌ای که در شهر تهران صورت می‌گیرد را نادیده بگیریم یا مسائل شهری را سیاسی و از خود سلب مسئولیت کنیم.

کد خبر 173915
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز