همشهری آنلاین: رییس سازمان سنجش آموزش کشور از پیشنهاد جدید سازمان سنجش برای ارائه به کارگروه حذف کنکور خبر داد و گفت: حذف کنکور تا پیش از فراهم آمدن بستر لازم برای تاثیر سوابق تحصیلی داوطلبان برای پذیرش نهایی و جایگزینی سوابق به جای آزمون سراسری کار صحیحی نیست.

محمدحسین سرورالدین در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه حذف کنکور در شرایط فعلی با مشکلات اجرایی روبرو است، گفت: کارگروه حذف کنکور باید قبل از اجرای این طرح بسترهای لازم برای حذف کنکور را فراهم کند.

وی با بیان اینکه زمانی می‌توان کنکور را حذف کرد که جایگزین بهتری برای آن در نظر گرفته شود، اظهار کرد: آن چیزی که بر اساس قانون برای جایگزینی حذف کنکور در نظر گرفته شده است سوابق تحصیلی است که در حال حاضر تنها نمرات پایه سوم دبیرستان لحاظ به عنوان سوابق تحصیلی داوطلب در کنکور لحاظ می‌شود. در حالی که باید بتوان پایه‌های اول و دوم دبیرستان را نیز در سوابق تحصیلی لحاظ کرد.

وی با بیان اینکه شاید کنکور در پروسه‌ای چند ساله حذف شود، تصریح کرد: البته امیدواریم وزارت آموزش و پرورش بتواند با بسترسازی لازم سوابق تحصیلی را در اختیار ما قرار دهد تا بر اساس آن بتوان داوطلبان را گزینش کرد.

وی با اشاره به مساله برقراری امنیت در آزمون‌های سراسری به عنوان یک فاکتور مهم و قابل توجه برای حذف کنکور، با تاکید بر اینکه در حال حاضر امنیت آزمون‌های سازمان سنجش 100 درصد است، خاطر نشان کرد: اگر میزان تاثیر سوابق تحصیلی برای گزینش داوطلبان بیشتر شود، آن زمان کنکور در وضعیت فرع و سوابق تحصیلی در وضعیت اصل قرار می‌گیرد، در این صورت برقراری امنیت لازم کار سختی خواهد بود.

سرورالدین با بیان اینکه سازمان سنجش برای حذف کنکور راه‌کارهای جدیدی در نظر گرفته است،‌گفت:‌ بر روی این طرح مدت زمان طولانی کار تحقیقاتی و بررسی‌های علمی صورت گرفته و این پیشنهاد در اولین جلسه کارگروه حذف کنکور ارایه خواهد شد.

جزییات طرح پیشنهادی سازمان سنجش برای حذف کنکور

وی با تشریح جزییات طرح سازمان سنجش برای حذف تدریجی کنکور، خاطرنشان کرد: در این طرح رشته‌های کنکور که شامل بیش از 300 رشته می‌شوند به سه دسته رشته‌های پرطرفدار و پرمتقاضی، رشته‌های با طرفدار متوسط و رشته‌های کم‌طرفدار تقسیم می‌شوند.

وی ادامه داد:بر این اساس گروه اول رشته‌های پر متقاضی هستند که حدود 15 تا 20 درصد رشته‌های کنکور را در بر می‌گیرند، که برای گزینش دانشجو در این دسته از رشته‌ها علاوه بر برگزاری کنکور، سوابق تحصیلی نیز لحاظ خواهد شد، چراکه این رشته‌ها از جمله رشته‌هایی هستند که معمولا در هر دوره از کنکور متقاضیان زیادی داشته که از این تعداد تنها درصد کمی قبول و مابقی مردود می‌شوند.

سرور الدین در تشریح دسته دوم رشته‌های کنکور گفت: ‌این دسته از رشته‌ها حدود 30 درصد از رشته‌های کنکور را در بر می‌گیرند که تا حدودی متقاضی دارند ولی رقابت در آن‌ها کمرنگ‌تر است، بر این اساس می‌توان برای گزینش متقاضیان این دسته از رشته‌ها فقط سوابق تحصیلی را ملاک قرار داد به گونه‌ای که متقاضیان این رشته‌ها از طریق سازمان سنجش ثبت‌نام می‌کنند و سازمان بر اساس سوابق تحصیلی و ظرفیت دانشگاه‌ها گزینش آنان را انجام می‌دهد.

وی با اشاره به نحوه پذیرش دانشجو در رشته‌های دسته سوم، افزود: گروه سوم رشته‌های کنکور که حدود 50 درصد رشته‌ها را نیز شامل می‌شود، رشته‌هایی هستند که معمولا ظرفیت آنان تکمیل نمی‌شود و در واقع کم طرفدار هستند که می‌توان برای این دسته از رشته‌ها به طور کلی کنکور را حذف کرد.

وی افزود:بر اساس پیشنهاد سازمان در این رشته‌ها هیچ آزمونی برگزار نمی‌شود و داوطلبان تنها ثبت‌نام کرده و در رشته دلخواه خود پذیرش می‌شوند چرا که در این دسته از رشته‌ها تعداد متقاضیان از میزان ظرفیت دانشگاه‌ کمتر است.

رییس سازمان سنجش در خاتمه تاکید کرد: این پیشنهاد سازمان در اولین جلسه کارگروه حذف کنکور مطرح و در مورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

کد خبر 174414

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز